Kırıkkale de bulunan Faal Futbol hakemleri Derneği üyeleri Fikret Karabudak stadında düzenlenen törenle yeni sezonu açtılar. İkisi bayan olmak üzere 30 kişinin katıldığı açılış da, Dernek Başkanı Mehmet Asarkaya, her zaman olduğu gibi tarafsızlıklarını korumak olduğunu söyledi. Hakemler yeni sezonu tatlı yiyerek açtılar.

Düzenlenen açılışa Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Rifat Ünlü, ASFK Başkanı Sırrı Zengin, TÜFAD Başkanı İlyas Sönmez, İl Hakem Kurulu Başkanı Mehmet İnan, Hakemler Derneği Başkanı Mehmet Asarkaya, davetliler ile birlikte faal futbol hakemleri açılışa katıldı.

Dernek Başkanı Asarkaya, yaptığı konuşmada “Birlik ve beraberlik içinde olduğumuz sürece yeni sezonda da futbol hakemleri olarak başarılarımıza yenilerini katmaya hazırız. Gerek Kırıkkale de, gerekse bölgesel maçlarda hakemlerimize inancım sonsuz. Yeter ki birlik ve beraberlikten kopmayalım. Kırıkkale de amatör lig maçlarına katılan takımlarımızdan centilmenlik istiyoruz ve bunun içinde önemli spor´un kardeşlik bağları içinde her şeyin sahada kalacağı bir ortam içinde yeni sezonda başarı için elimizden geleni Hakem, Antrenör, yönetici ve futbolcular olarak yapmalıyız”

Kırıkkalegücü kümede kalmayı garantiledi Kırıkkalegücü kümede kalmayı garantiledi

Kırıkkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü, 'Kazasız, belasız 2017 - 2018 sezonunu tamamlayalım. Benim hakem arkadaşlara, burada bir eğitimci olarak tavsiyem mutlaka bir yabancı dil öğrenmeleri, iyi ya da kötü bir İngilizce eğitimi almaları. Hangi branş olursa olsun hakem bir tane yabancı dil bilmek zorunda, bildiğiniz zaman siz kazanırsınız. İlimizde toplam 15 tane takımımız var ikinci kümeyle birlikte. Bizler birer eğitimciyiz arkadaşlar, hakemlerde bu ailenin bir parçasıdır. Mutlaka okul sporlarında görev aldınız. Sağ olsun görevli arkadaşlar bir taraftan beden eğitimi öğretmenlerimize, antrenörlerimize yardımcı oluyor. Örneğin bir taç atışının nasıl olacağını çocuğa gösteriyorlar. Tüm bunlar yardımlaşma ve eğitimin bir parçasıdır. İnsan kazanmak çok zor ama kaybetmek çok kolay, bu noktada sizlerin çok büyük yardımlarınız oluyor' açıklamalarında bulundu.

Bu arada törende ASFK Başkanı Sırrı Zengin, TÜFAD Başkanı İlyas Sönmez ve İl Hakem Kurulu Başkanı Mehmet İnan birer konuşma yaptılar.

Kırıkkale de 30 futbol hakemi arasında bulunan bayan futbol hakemleri İlknur Ülker ve Melike Yakar ise “Her zaman gibi tüm futbola gönül verenlerin centilmenlik içinde takımlarına destek vermelerini ve Türk Futbolunun başarısı içinde küfürsüz bir sezon geçirmesini istiyoruz” dediler.