GRUPLARA REHBERLİK

Turu düzenleyen yetkililer “Ankara´dan Avrupa Birliği Projesi kapsamında gençlerden oluşan bir ekibi evladı fatihan olarak adlandırılan Bosna Hersek turuna götürdük. Gençlerin o beldelerde Osmanlı´nın ne denli etkin olduğunu görmeleri ve ne çok sevildiklerini görmeleri açısından son derce faydalı geçen bu seyahatte olağan üstü gayretli rehberlerimiz hizmet etti.  Ülkemiz, devletimiz, milletimiz ve o bölgeden elini çekmeyip desteğini devam ettiren Liderlerimize şükran duymamak elde değildir.” dedi.

 

TÜRKLER BABA

Bosna turunda o ülkenin hemen tamamının aşırı bir Türkiye sevgisi olduğunun  vurgulayan yetkilileri “ hemen herkes Osmanlı´nın bölgeyi fetih etmesinden önceki hayatlarını yok sayarak 1463 yılını baz almışlar. Her yerde hem Osmanlı´nın eserini görmek ve hem de sevgisini görmek mümkün. Günümüzde ise olağan üstü bir Türkiye sevgisi var. Türkleri baba olarak niteliyorlar ve o şekilde görüyorlar. Bu anlamda Türklüğü ile gurur duyan ve atalarının mirasına sahip çıkması gereken her Türk çocuğunun mutlaka bölgeyi görmesi lazım diye düşünüyoruz.” Şeklinde konuştu.

 

Karakeçili’de tiyatro gösterisi büyük beğeni topladı Karakeçili’de tiyatro gösterisi büyük beğeni topladı

REHBERLİĞİ FARKI OLMUŞ

Daha önce de farklı organizasyonlar ile Bosna Hersek´e gittiğini söyleyen projeden sorumlu olan Salman Yurter ise “ Yugoslavya´dan ayrılan ülkelere daha öncede çeşitli vesileler ile gittim. Bu turumuzda genel olarak genç işadamları ve geçlerin olması bize ayrı bir heves verdi. Gençlerin ise ilgisi görülmeye değerdi. bu anlamda bizlere gitme gelme konaklama ve iaşe ilerinde özellikle rehberlik hizmetleri konusunda gerekli yardımı esirgemeyen Simetri Turizme şükranlarımı sunuyorum. “ dedi.  Gerek yurt içi ve gerekse yurt dışı bu tür tarih ve kültür turlarının devam edeceğini belirten Simetri turizm yetkilileri ise Bosna, Kudüs gibi bölgelere gitmek isteyenleri yıldız hamamı karşısındaki bürolarına kahve içmeye beklediklerini söylediler.