Bugün, 19 Mart 2024 Salı
GÜNCEL 13.01.2019 14:56:21
ESKİ SEÇİM SANDIKLARI HAYVANLARA YUVA OLDU

ESKİ SEÇİM SANDIKLARI HAYVANLARA YUVA OLDU

ESKİ SEÇİM SANDIKLARI HAYVANLARA YUVA OLDU

Kırıkkale´de ilkokul öğrencileri, kedi, köpek ve kuşların soğuk havalardan etkilenmemesi amacıyla eski seçim sandıkları ve atık malzemeleri kullanarak yuvalar yaptı.

 

YUVALAR, OKUL BAHÇESİNE YERLEŞTİRİLDİ

Karakeçili İlkokulu öğrencileri, öğretmenlerin ve velilerin desteğiyle soğuk ve karlı geçen kış mevsiminde kedi, köpek ve kuşları soğuktan korumak için proje başlattı. Yüksek Seçim Kurulunun kullanmadığı eski ahşap seçim sandıkları ve öğrencilerin evlerinden getirdiği damacana, meyve kasaları, karton kutular gibi malzemelerle el emeğiyle hazırlanan yuvalar, okul bahçesine yerleştirildi. Sokak hayvanlarının korunması için toplumsal duyarlılığın artırılması amacıyla yürütülen ve tüm okulun katılımıyla gerçekleşen projeyle diğer okullara ve illere örnek olunması hedefleniyor.

 

KAYMAKAMLIK DESTEK VERECEK

Karakeçili Kaymakamı Kemal Sefa Gökmenoğlu, yaptığı açıklamada, projeye kaymakamlık olarak destek verdiklerini söyledi. Kış mevsiminde sokak hayvanlarının ve kuşların dışarıda kalmaması için toplumun duyarlı olması gerektiğini belirten Gökmenoğlu, şöyle konuştu: 'Öğrencilerimiz, Yüksek Seçim Kuruluna ait 30-40 yıl öncesinden kalma, kullanılmayan çürümeye terk edilmiş seçim sandıklarından sokak hayvanlarına yuva yaptı. Sandıklara hayvanların girip çıkması için ´göz´ açtılar. Güzelce boyadılar, yuva haline getirdiler, yerlerine yerleştirdiler. Soğuk kış günlerinde öğrencilerimiz sıcak bir dokunuş yapıyor. Proje başladı başlayalı kedilerimize ve diğer hayvanlara süt yetiştiremiyoruz. Bu yaşta bu yavrularımıza hayvan sevgisini kazandırdığımız takdirde ömür boyu bu sevginin gideceğine inanıyoruz.'

 

SICAK YUVA

Okul Müdürü Haydar Duruakan da projeyle soğuk kış günlerinde hayvanların sıcak bir yuvaya kavuşmalarının sağlandığına işaret etti.  Projeyi öğrenciler, öğretmenler ve velilerle yaptıklarını anlatan Duruakan, 'Kış boyunca, okulumuzun bahçesinde uygun bir alanda uygulamayı düşünüyoruz.' dedi.

 

YEMEKLERDEN ARTANLARI ÇÖPE ATMAK YERİNE HAYVANLARA VERİYORUZ

Hayvanı sevmeyenin insanı da sevmeyeceğini bildiklerini ve bu doğrultuda hareket ettiklerini vurgulayan Duruakan, 'Okulumuza öğrencilerimiz için günlük yemek geliyor. Yavrularımız devletimizin getirdiği yemeklerden faydalanıyor. Bu yemeklerden artan oluyor. Biz okul olarak bunları çöpe atmak yerine, buradaki hayvanlarımıza veriyoruz. Sadece bu yemekleri değil, süt takviyesi de yapıyoruz. İnşallah, Türkiye´ye örnek olur.' ifadelerini kullandı.

 

HAYVANLAR MAMALARINI YİYOR MU DİYE TENEFFÜSLERDE BAKIYORUZ

3. sınıf öğrencisi Yunus Emre Özçelik, evde kullanmadıkları atık malzemeleri sınıfa getirerek yuva haline dönüştürdüklerini anlattı. Yuvalara gelen kedilerle oynadıklarını aktaran Özçelik, 'Öğretmenlerimiz ve müdürümüz hayvanlara süt ve yemek koyuyorlar. Hayvanlar mamalarını yiyor mu diye teneffüslerde bakıyoruz. Yuvaların girişlerine süs oyuncakları koyduk. Onlarla oynuyorlar mu diye bakıyoruz. Çok mutlu oluyoruz, hayvanlar üşümüyor, böylelikle içimiz de rahat oluyor.' şeklinde konuştu. AA

 


Diğer Haberler

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024

15.03.2024

14.03.2024

13.03.2024

12.03.2024

11.03.2024

09.03.2024

08.03.2024

07.03.2024

06.03.2024