GÜNCEL 12.07.2018 15:57:40
Erdoğan ‘Git Van´ı Gör Dedi, Genel Başkan Van´a Geldi

Erdoğan ‘Git Van´ı Gör Dedi, Genel Başkan Van´a Geldi

Turgut Özal´ın yakın geçmişte iz bıraktığı parti olan ve 1983 ile 1991 yılları arasında kesintisiz ülkede iktidar olan, 2002´ye kadar da var olmayı başaran ANAP, o eski ruhu yeniden canlandırmak için kolları sıvadı.

HÜKÜMET İLE İŞBİRLİĞİ YAPMAYA HAZIRIZ

AK Parti dönemi öncesi Türkiye siyasetine damga vuran parti olan ANAP 81 ilde teşkilatlanmak üzere yola çıktı. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile de bir görüşme yapan Genel Başkan İbrahim Çelebi, Erdoğan ile görüştükten sonra Van´a geldi. Erdoğan´ın kendisine “Git Van´ı gör” dediğini belirterek Van´a geldiğini söyleyen Çelebi, ilk kez geldiği Van´da teşkilatlanma çalışması başlatmak için geldiklerini söyledi. 1 ay içinde Van´da teşkilatlanmayı tamamlayacaklarını söyleyen Çelebi, “İyi bir ismi Van´a getirerek Van´ı toparlamasını istiyoruz.” Sözlerine yer verdi. Devlete sahip çıkma konusunda hükümet ile işbirliği yapmaya hazır olduklarını, Edoğan ile görüşmeler yaptıklarını da vurgulayan Çelebi, Özal´ın yaptığı hizmetlere değindi. AK Parti döneminde adımları atılan Kürt meselesinde Özal´ın cesur adımlar attığı için hedef olduğunu söyleyen Çelebi: “O Türkiye´nin çok farklı konumlara götürecekti. Bu coğrafyada da güçlü bir Türkiye istemedikleri içinde rahmetliyi zehirleyerek öldürdüler. İnşallah bunun başarısını bizi taşıyacağız.” Dedi.

 

YENİ BİR DÖNEM İÇİN KOLLARI SIVADI

Türkiye´nin gelişmesinde, sınır kapılarının açılmasında, pasaportun hayata geçirilmesinde, insanların renkli televizyon ile tanışmasının dönemi olan Anavatan Partisi (ANAP) uzun bir sessizliğin ardından yeni bir dönem için kolları sıvadı. ANAP Genel Başkanı İbrahim Çelebi, Van´da ANAP´ın yeniden tozlu raflardan alarak hayata geçirdiklerini söyledi. Çelebi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın “Git Van´ı gör” demesi üzerine Van´a geldiğini söyledi. Van´da teşkilatlanacaklarını söyleyen Çelebi, “Buraya gelmeden önce Sayın Cumhurbaşkanımız ile bir görüşmemiz oldu. Kendisi bana ‘Git Van´ı gör´ dedi. Bende gelip Van´ı gördüm. Van´da ciddi değişimler olmuş. Bunu insanlara sorduğumda da çok iyi bir şekilde görebiliyorum. Van´da çok güzel bir huzur ortamı var. Kayyumlar Van´da çok iyi çalışmışlar. Huzur içinde Van´da güzel bir gezi yaptık. Güzel girişimlerimiz oldu. Van´ı gördüm. Bundan sonrada çok daha sık geleceğim.” Dedi.

 

ÖZAL TÜM TÜRKİYE´Yİ KUCAKLADI

Edremit İlçesindeki bir restoranda açıklamalarda bulunan Çelebi, ANAP´ın Kurucu genel Başkanı Turgut Özal´ın tüm Türkiye´yi kucaklayan birisi olduğunu söyledi. Çelebi, “Genel Başkanımız Türkiye´nin tamamını ve insanların tamamını kucaklamış. Öyle bir siyasi felsefe bırakmış ki, halen insanlar o günleri arıyor. Çok ciddi kararlar alındığı zamanlarda bile, genel başkan öyle bir diyalog ortamı oluşturmuş ki, insanlar hep sağduyulu davranıyordu. Biz inşallah onun döneminin gençlik kolları başkanı olarak genel başkanın koyduğu hedefler doğrultusunda, Anavatan Partisi olarak önümüzdeki dönem başarılı olmayı hedefliyoruz.” İfadelerini kullandı.

 

VAAT SİYASETİYLE BİR ŞEY OLMAZ

Çelebi konuşmasında şunları söyledi: “Son seçimlerde de Cumhur İtifakını ve Cumhurbaşkanımızı destekledik. Eksikliklere rağmen ülkemizin Sayın Cumhurbaşkanına halen ihtiyacı olduğunu gördük. Muhalefetinde ortaya bir şey koyamadığını gördük. Sadece sorunları ortaya koyup, sorunları yüksek sesle seslendirmeyle, vaat siyasetiyle bir şey olmadığını görüyoruz. Onun içinde Sayın Cumhurbaşkanımızla görüşmeden sonra aktif bir şekilde Anavatan Partisi olarak istikrarın sürmesi için, devletin yoğun bir ekonomik saldırı içinde olmasından dolayı, devletin bir beka sorunu ile karşı karşı olduğunu gördük.”

 

OMUZ OMUZA VERMEYE HAZIRIZ

Doğrunun Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu söyleyen Çelebi, “Devletimize sahip çıkmanın, milletimize sahip çıkmak ile eşdeğer de olduğunu görerek geçmişte de devlet yönetmiş bir parti olarak, devlet aklıyla, aklı selim siyasetin ön plana çıkardık. Bu yüzden de doğrunun Sayın Cumhurbaşkanımız olduğunu gördük. Onu da yoğun bir şekilde destekledik. Halkımızda bizim için en büyük hakemdir. Halkımızda o sağduyu gösterdi. Ak Parti, Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde önemli işlere imza attı. Bu süreçte ciddi işler yapıldı. Şimdi hep beraber üretime yönelmeliyiz. Üretim olmadan kalkınma olmaz. Turizm alanındaki kayıplarımızı hızlı bir şekilde telafi etmemiz gerekiyor. Diğer tüm alanlarda Türkiye´nin kalkındıracak hamlelerin içine girmek gerekiyor. Biz Cumhurbaşkanımıza bu konuda fikirler veriyoruz. Kendisi de Anavatan Partisi önemsiyor. Ve Kurucu Genel Başkanımızı kendisine referans aldığını söylüyor. Bizde ülkemize katkı adına ve Türkiye´nin istikrarı için omuz vermeye her zaman hazırız.” Dedi.

 

81 İLDE TEŞKİLATLANACAĞIZ

“Yoğun bir gayret içinde, tüm Türkiye´de yapılaşma süreci içine giriyoruz” diyen Çelebi konuşmasını şöyle devam ettirdi: “50 ilimizde teşkilatımız var ama bunu 81 ilimize yayacağız. ANAP Türkiye´nin partisidir. Her hangi bir bölgenin, bir etnik yapıya kendine dayandıran bir siyasi parti değil. Türkiye´nin tamamından oy alabilen nadir partilerden bir tanesidir. Ben her yerde de söylerim. 12 Eylül 1980 darbesinden sonra 30-35 yıllık süreçten bahsediyorum. Bu dönemden sonra her 2 insandan oy alan 2 parti var. Birisi mevcut iktidar partisi, diğeri de biziz. O sorumlulukla da hareket ediyoruz.”

 

VAN´A İLK KEZ GELİYORUM

Van´a ilk defa geldiğini söyleyen Çelebi, “Öyle görünüyor ki önümüzdeki süreçte daha sık geleceğim. Van özellikle bu bölgenin önemli bir merkezi ve nüfusu da 1 milyonu aşmış durumda. Van´ın önemini Van´a gelerek daha iyi anladık ve kavradık. Bu anlamda bize gösterdiğiniz teveccühten dolayı da teşekkür ederim. Bizde aynı şekilde sizleri Ankara´da ağırlamak isteriz. Bu ülke bizimdir. Hep birlikte bu ülkeye sahip çıkmamız gerekiyor. Siz medya sektöründe, biz siyasette sahip çıkmalıyız. Türkiye´nin en önemli kurumu medya sektörüdür. Yoksa biz ne konuşursak konuşalım kimse duymaz. Hepimiz kendi dalımızda bu ülkeye hizmet edeceğiz. Bu anlamda konuşacağımız dilinde çok iyi olması gerekiyor.” Şeklinde konuştu.

 

DEĞERLERİMİZ HEPSİ BİZİM DEĞERLERİMİZDİR

“Kavga dilinden insanlar bıktı” diyen Çelebi konuşmasını şöyle sürdürdü: “İnsanlar işini büyütmek istiyor, huzur istiyor, iş, ekmek istiyor. Burada elini yüzünü bağlamış, elinde molot olan çocuklar vardı. Bunlar da bizim çocuklarımızdır. Belki o çocuklar ne yaptıklarını bile bilmiyordur. Onları da hemen düşman gibi görmemiz gerekiyor. Değerlerimiz hepsi bizim değerlerimizdir. Bu yüzden hep birlikte olmalıyız. Huzur ortamı oldukça da hep birlikte ülkemiz için daha iyi işlere imza atmak için uğraşmamız gerekiyor.”

 

ZEHİRLEYEREK ÖLDÜRDÜLER

Partilerine ciddi bir talebin olduğuna değinen Çelebi, “Sahil kentlerinde, Güneydoğu´da bizim için ciddi talepler var. Şu anda Güneydoğu´ya gittiğimize çoğu yerde rahmetli Özal´ın fotoğrafları var. Bu da öyle zorla olacak bir şey değil. Bu gönülden gelen bir şeydir. Zaten öldürülme meselesi de Kürt meselesini çözme azmiydi. Onun derinlemesi ve arkasındaki oyunları çözdü. Ardından 4 ay içinde ciddi kararlar aldı. O Türkiye´nin çok farklı konumlara götürecekti. Bu coğrafyada da güçlü bir Türkiye istemedikleri içinde rahmetliyi zehirleyerek öldürdüler. İnşallah bunun başarısını bizi taşıyacağız.” Diye belirtti.

 

TECRÜBESİNİN DORUK NOKTASINDA

“Sayın Cumhurbaşkanımız şimdi tecrübesinin doruk noktasında” diyen Çelebi şöyle devam etti: “Bundan sonraki süreçte bizim fikirlerimize, olumlu eleştirilerimize değer verir. Ki değer verecektir. Güçlü olarak da kendisi şu anda doruk noktadır. Bu yüzden bizim şimdi tüm enerjimizi kendi içimizdeki sorunları çözüp, kalkınmaya vermemiz gerekiyor. Avrupa ülkeleri, komşu ülkeler ile olan ağız dalaşımızı bırakacağız. Ekmeğimizi büyüteceğiz, bizde huzur bekleyen biz Ortadoğu var. Avrasya´da bize abi diyen, eksiklerimizi barındıran ülkeler var. Bu coğrafya dünyanın merkezidir. Bizi bu şekilde burada istememeleri de normal. Bizde bu şekilde güzel bir yönetimi hep birlikte getireceğiz.”

 

VAN´A GETİRMEK İSTİYORUZ

Van´da teşkilatlanacaklarını belirten Çelebi, “Van´daki teşkilatlanma için Van´a geldik. 1 Aya kadar buradaki tabelamızı takip tam anlamıyla burada başlamış olacak. İnşallah burada hata yapmak istemiyoruz. İyi bir ismi Van´a getirerek Van´ı toparlamasını istiyoruz. İl başkanı bizim için önemli bu yüzden de önemli bir ismi Van´a getirmek istiyoruz. Biz doğru insanları arıyoruz. İnşallah onlarda bizi bulur ve hep birlikte çalışırız.” İfadelerine yer verdi.

 

CİDDİ BİR RÜZGAR ALDI

Yerel seçimlerle ilgili de açıklamalarda bulunan Çelebi şu ifadeleri kullandı: “Mali İdareler (Belediye) Seçimleri Mart ayında yapılır. Ben seçimlerin erkene alacağını düşünmüyorum. Zaten doğru da değil. Mart ayına da çok zaman kalmadı. Ciddi bir yarış olacak. Sayın Cumhurbaşkanımız bu seçimlerden ciddi bir rüzgar aldı. Alternatif dediğimiz ana muhalefet partisi de her ne hikmetse, parti içi kavgalara başladı. Kurultaya geri döndü. Öbür diğer partinin de suni bir parlatma çabaları vardı. Hatta benim ön görüme göre o hanımefendi 1 puanda fazla aldı. Onların da büyük bir varlık göstereceğini düşünmüyorum. CHP´de kendini bundan sonra zor toparlar.”

 

ANAP´IN İDEOLOJİK BİR SAPLANTISI YOK

“Önümüzdeki dönem mevcut iktidar partisi avantajlıdır” diyerek konuşmasını sürdüren Çelebi, “Her şeye rağmen Ak Parti´ye direnç olan noktalar var. Biz orada yumuşak bir geçişli ANAP olarak belediyeler kazanabiliriz. Öyle alternatiflerimiz var. Ben eskiden ANP´lıydım. Ak Parti´den girdim kaybettim diyenler oluyor. Bazı yerlerde de CHP ile girdiğinde kaybediyor. Bu yüzden de ANAP ara parti, ara formül olacak. ANAP´ın ideolojik bir saplantısı yok. Bizim kendisini bu ülkenin vatandaşı olarak hisseden herkesle siyaset yaparız. Bizim bu anlamda duvarlarımız yok. Bu anlamıyla yerel seçimlere iyi çalışacağız.” Dedi.

 

KAYYUMLAR İYİ ÇALIŞMIŞ

Çelebi konuşmasını şöyle sürdürdü: “Buraya gelmeden önce Sayın Cumhurbaşkanımız ile bir görüşmemiz oldu. Kendisi bana ‘Git Van´ı gör´ dedi. Bende gelip Van´ı gördüm. Van´da ciddi değişimler olmuş. Bunu insanlara sorduğumda da çok iyi bir şekilde görebiliyorum. Van´da çok güzel bir huzur ortamı var. Kayyumlar Van´da çok iyi çalışmışlar. Huzur içinde Van´da güzel bir gezi yaptık. Güzel girişimlerimiz oldu. Van´ı gördüm. Bundan sonrada çok daha sık geleceğim.”

 


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024