Türkiye Gençlik Teşkilatı Kırıkkale Şubesi tarafından Cumhuriyet Meydanında düzenlenen Berat Kandiline özel hazırlanan En Sevgiliye Hasret Gecesi Kur`an-ı Kerim okunması ve ilahilerle başladı. Düzenlenen geceye Kırıkkale halkı yoğun ilgi gösterdi. Kur`an-ı Kerim okunmasının ardından konuşma yapan Türkiye Gençlik Teşkilatı Genel Başkanı Hakan Polat. Gençlik yedi harfin bir araya gelip de oluşturabileceği belki de en anlamlı kelime olduğunu ifade etti, Polat Gençlik aşk demektir, gençlik sevda demektir, gençlik adeta damarlarındaki kanın kaynamasını hissedebileceğiniz önemli bir zaman diliminin temsilcisi olduğunu söyledi.

Umut gençlikte

Gençlik korkusuzluk demek olduğunu belirten Polat, ' Sanki bütün dünya üzerine gelse yine de onu devirmek için kendinde sonsuz gücü hissettiğin andır. Ülkenin umududur gençlik. Türk gençliği Ay yıldızlı bayrağımızı hiç bırakmadan, göklerde dalgalanması için canını hiç düşünmeden verendir.

Türk gençliği kalbinin üzerinde ay yıldız mührünü taşıyandır. Bugüne kadar gençlik birilerinin elinde kullanılıp atılan bir eşya muamelesi görmüştür. İhtiyaç duyulunca tutunulan, işi bitince kırılan bir dal misali kullanılmıştır' şeklinde konuştu Polat konuşmasının devamında 'Bizler bu gidişe dur demek istiyoruz. İstiyoruz ki gençler söz sahibi olsun, kimileri siyasette, kimileri özel sektörde en üst makamlarda bulunsunlar. Bizler bu söylediklerimizi hiçbir zaman imkansız olarak görmedik. Sadece zamana ihtiyacımızın olduğunu ve çok çalışmamız gerektiğinin farkındayız. Gençler enerjilerini doğru yerlere kanalize edebilirlerse inanın ki bu ülkede hiç kimse gençleri kötü yönlere çekmekte başarılı olamayacaktır. Bizler unutulan gençliğin umudu olmak için mücadele veriyoruz' şeklinde konuştu

Kırıkkale’nin önemli isimlerinden Hacı Taşan kimdir? Kırıkkale’nin önemli isimlerinden Hacı Taşan kimdir?

Şapka ve gül dağıtıldı

Polat'ın konuşmasının ardından Ravza İlahi grubu tarafından birbirinden güzel ilahiler seslendirildi. Ayrıca İlahi sanatçıları Mustafa Caymaz, Cemal Kuru, İbrahim Cuşan ve Dünya ezan Okuma Yarışma birincisi Kasım Şen birbirinden güzel ilahileri seslendirdi. En Sevgiliye Hasret Gecesine katılan vatandaşlara şapka ve kırmızı gül hediye edildi ayrıca Semerkant gurubu da stant açarak dergi ve kitap tanıtımı yaptı.