MAAŞLAR ÇOK DÜŞÜK SEVİYEDE

Türkiye´nin en önemli gündem maddelerinden olan emekliler konusunda yeni bir talep gündeme getirildi.  Emekli vatandaşlara bağlanan maaşlar konusunda dile getirilen talepte, vatandaşların maaşlarına ek zam yapılması gerektiği belirtildi. Öneride ayrıca aylık bağlama oranlarında da değişiklik yapılması talep edilirken maaşların çok düşük seviyede bağlandığına dikkat çekildi. 

 

REFAH PAYI TALEP ETTİ

Türkiye Emekliler Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, yapmış olduğu konuşmasında enflasyon oranlarına dikkat çekti. Bu kapsamda emekli vatandaşların maaşlarına 6 aylık sürelerle yapılan zam oranına vurgu yapan Aytekin, maaşlara hem ek zam hem de refah payı talep etti. Zekeriya Aytekin konuşmasında aylık bağlanma oranlarında uygulanan katsayı için de düzenleme talep ederek şu ifadelere yer verdi. 

 

SEYYANEN ZAM YAPILMALI

Aytekin “TÜFE oranındaki yüzdelik zamlar yetersiz kaldığı için emekli aylıklarına seyyanen zam yapılmalı. Refahtan da pay verilmelidir. Emekli aylıklarında norm ve standart birliğinin sağlanması için gösterge sistemine geçilmesi gerekiyor. Mevcutta yüzde 35 olan alt sınır aylık bağlama oranı 2 kat artırılarak yüzde 70 olarak belirlenmeli. Bu yapılırsa en düşük emekli aylığı 1.800 liraya kadar yükselir” dedi.

 

GÖREV ALMAYA HAZIRIZ

Kırıkkaleli Başkandan takdirlik hareket! Su faturasını kendi yatırdı Kırıkkaleli Başkandan takdirlik hareket! Su faturasını kendi yatırdı

Son olarak Aytekin, “Misakı milli sınırlarımızın güvenliğini tehdit eden emperyal güçlerin uşaklığını yapan bölücü unsurlar PKK PYD ve İŞİD gibi terör örgütleri ülkemizin Suriye sınırında yuvalanmışlardı. İşte bu yapılanmayı ortadan kaldırmak için Şanlı Türk Ordusu bir barış harekatı başlattı bu harekatın tek amacı ülkemizin toprak bütünlüğü ve bölgede huzuru tesis etmek için yapılmaktadır. Bu harekatta biz emekliler olarak Askerde görevde olan çocuklarımız ve torunlarımızın yanında ülkemizin birliği beraberliği ve bağımsızlığımız için görev almaya hazır olduğumuzu kamu oyuna duyururuz. Bu harekat esnasında şehit düşen şehitlerimize Yüce Allahtan Rahmet diler yaralı Askerlerimize acil şifalar dilemekteyiz” dedi. Haber: Emel Selci