KÖKLÜ DEĞİŞİKLİLERE GİDİLDİ

SGK'den annelere müjde! Her ay 325 avro ödenecek! SGK'den annelere müjde! Her ay 325 avro ödenecek!

TÜED Şube Başkanı Aytekin, 1 Ekim 2008 itibariyle yürürlüğe giren 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile emekli aylıklarının hesaplanmasında köklü değişiklilere gidildiğini, prim kazançlarının güncellenme katsayısı ve aylık bağlama oranının düşürülmesi, emekli aylıkları da kayıplara neden olduğunu söyledi.

 

16 AYDIR ZAM ALMAYAN EMEKLİLERİMİZ VAR

Başkan Aytekin, “Hükümetimiz, bu sorunun giderek büyümesine ve çok sayıda emeklilerimizin aylıklarındaki kayıplara çözüm olarak Nisan 2020 tarihinden itibaren getirilen 1.500 TL en az aylık ödemesi, 16 aydır sabit kaldığından, emekli aylıklarına yapılan zamlardan yararlanmayan emeklilerimizin geçimlerinde zorluklar yaşanmaktadır. Bu kapsamda olup, Nisan 2020 tarihinden itibaren 16 aydır zam almayan emeklilerimiz var ve bunların haklı itirazlarına çözüm getirilmelidir”.

 

ÇÖZÜM OLARAK İNTİBAK YAPILMALIDIR

“En az aylık ödemesi, emekli aylıkları düşük kalanlar için çözüm olmamaktadır. Sosyal güvenlik sisteminde en az aylık ödemesi yerine, SSK ve BAĞ-KUR taban aylıkları yeniden belirlenmeli ve net asgari ücret ile eşitlenmesi gerekir. Emekli, devletin aynadaki yüzüdür. Devletimiz, emeklilerimizi koruyacak kararlar almalıdır. Emekli aylıklarındaki kayıplar ve oluşan eşitsizliklere çözüm olarak intibak yapılmalıdır”

 

EMEKLİLİK KUTSAL BİR HAK

“2000 öncesi, 2000-2008 dönemi ve 2008 döneminde çalışmaları olan emeklilerimizin aylıklarının hesaplanmasında karma sistem uygulandığından, özellikle de 2017 sonrasında emekli olanların aylıklarında düşmeler giderek artmaktadır. Sorunun büyümemesi ve emeklilerimizin mağdur olmaması için emekli aylığı hesaplama sisteminde değişikliklere gidilmeli ve emeklilik gibi kutsal bir hak korunmalıdır” dedi. Haber: Kenan Kuzucu