Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Koordinasyonunda Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Konut Projesi Kapsamında yapımı gerçekleştirilen Kırıkkale merkez Yuva Mahallesi toplu konut projesinin konut alma hakkı ve konut belirleme kura çekiliş töreni yapıldı. Konut için müracaat eden 1473 vatandaştan 929´u konut sahibi olurken, yeni TOKİ´de yaşamın yılsonu itibariyle başlaması bekleniyor.

KURA ÇEKİMİYLE HAK SAHİPLERİ BELİRLENDİ

Kırıkkale´de emeklilere yönelik sosyal konut kapsamında yapılan 929 adet TOKİ konutunun kuraları törenle yapıldı. Başpınar 17 Ağustos Spor Salonunda yapılan çekiliş törenine Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Milletvekili Ramazan Can, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara, TÜED Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin ve hak sahibi vatandaşlar katıldı. Kırıkkale´de yapımı tamamlanma aşamasına gelen ve yüzde 75´i tamamlanan konutlar için 1473 kişi müracaatta bulundu. Törenin açılış konuşmasını yapan Emekliler Derneği Başkanı Aytekin emeklilere yönelik yapılan 929 adet konutun yapımında kendilerine destek veren Milletvekili Can´a ve Belediye Başkanı Saygılı´ya teşekkür ederken, ev sahibi olan emeklilere hayırlı olsun temennisinde bulundu. 

 

Boykot nedir? Boykot nasıl yapılır? Boykot nedir? Boykot nasıl yapılır?

KONUTLAR TOPLAM BAŞVURU SAYISI 1473 ADETTİR.

705 adet 2+1 tipi konut için 978 adet geçerli başvuru alınırken, 273 yedek çekilişi yapıldı. 37 Adet Engelli kategorisi başvurusu kontenjan konut adedinin yüzde 5 olduğu, kontenjan sınırının altında olduğu için kuraya katılma hakkı kazanırken, kura ile konutları belirlendi. 798 adet Emekli kategorisi başvuru kontenjan konut adedinin yüzde 65 olduğu, kendi aralarında 458 asil belirlendi, diğer kategorilerdeki başvuru sayıları kontenjan altında olduğu için kalan 525 konuta emekliler kura çekilişi yapılırken, kalan başvurular ise yedek çekilişine girdi. 143 diğer başvuru bulunduğu, kontenjan sınırının altında olduğu için hak sahibi oldular. 224 adet olan 3+1 niteliğindeki konutlara ise 495 adet toplam geçerli başvuru alındığı, aynı nitelikteki konutlarda 100 adet yedek çekilişi de yapıldı. 2 adet şehit ailesi kategorisi başvurusu kontenjan gereği hak sahibi oldu. 17 adet Engelli kategorisi başvurusu kontenjan konut adedinin yüzde 5 olduğu, kendi aralarında 11 adet asil belirlenirken, kalan engelli başvuruları normal kategorisiyle birleştirilip ikinci şans verildi. 386 adet    Emekli kategorisi başvuru kontenjan konut adedinin yüzde 65 olduğu, kendi aralarında 146 asil, kalan başvurular ise yedek çekilişine girdi. 90 adet diğer başvuru bulunduğu, engelli kategorisinden kalan başvurularla birlikte geriye kalan 65 adet 3+1 konut için çekiliş yapılarak hak sahipleri belirlendi.

KURADA İSMİ ÇIKMAYANLARA YENİ TOKİ MÜJDESİ

Törende konuşan Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Kırıkkale´de emeklilere yönelik ilk defa yapılan TOKİ projesi içerisinde bulunmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, kurada ismi çıkmayan başvuru sahiplerine yeni TOKİ müjdesini verdi. Başkan Saygılı talep olması durumunda yer ayarlayarak yeni TOKİ yapılacağı sözünü verdi. Milletvekili Ramazan Can´da Kırıkkale´de yıllardır emeklilerin sosyal konut talebi bulunduğunu, bu talebi karşılamanın heyecanını yaşadıklarını söyledi. Kurada ismi çıkmayanlara da müjde veren Milletvekili Can, onlar içinde daha iyi şartlarda konut yapılabileceğini, bunun için girişimlere başlamaya hazır olduğunu vurguladı. Can, ayrıca projenin hayata geçmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

YENİ BİR ALAN ŞEHİRLEŞİYOR

Kırıkkale Valisi Yunus Sezer´de yaptığı konuşmasında “Atlarımızın bir sözü var ‘Dünyada mekan, ahirette iman´ diye. İnşallah 929 konut bütün hak sahiplerine hayırlı olur. Bu konutlar Kırıkkalemiz için çok anlamlı. Bunlardan birincisi bu memleketin yükünü yıllarda omuzlarında taşıyan emeklilerimizin konut sahibi olması, onlar bunu hak ediyor. İkincisi ise Kırıkkale´de yeni bir alanın şehirleşmesi. Bu ikisi birleşince daha güzel bir tablo ortaya çıkıyor. Bu tür konutların devam etmesini temenni ediyor, konutların hak sahiplerine hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

SÖZLEŞMELER EYLÜL´DE

Toplu Konut İdaresi dar ve orta gelirli vatandaşlar için Kırıkkale Merkez Yuva Mahallesinde hayata geçirdiği Konut Projesinde toplam 929 konuttan oluşuyor. Toplamda 705 adet 2+1, ve 225 adet 3+1 konut bulunuyor. %12 ve %20 peşinat ödeyerek 180 ve 240 ay vade ile projeden ev sahibi olunabiliyor. Fiyatlar ise 135 bin ile 198 bin lira aralığında bulunuyor. Evlerin metrekareleri 75-110 metrekare arasında değişiyor. 3+1 nitelikli brüt 110,00 m2 konutlar için; %10 peşinat bedeli için 120 ay vade veya %20 peşinat bedeli için 180 ay vade, ile taksitlendirileceği, Eylül ayında peşinat sözleşme imzalama aşamasında tahsil edileceği öğrenildi. Yeni TOKİ´de yaşamın yıl sonu itibariyle, yada 2020 yılının ilk ayında başlaması bekleniyor.

HABER: Kenan KUZUCU