Emekli maaşlarına Temmuz ayında yapılan enflasyon farkı zammı konusunda dikkat çeken bir talep geldi. Türkiye Emekliler Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, emekli maaşlarına yapılacak enflasyon farkı zammının TÜİK verilerine göre yapılmamasını asgari ücret oranında yapılmasını istedi.

Trafik kazası anında ilk yardım nasıl olmalıdır? Trafik kazası anında ilk yardım nasıl olmalıdır?

 

ÇOK DÜŞÜK SEVİYEDE

Türkiye Emekliler Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, emekli maaşlarına yapılacak zam oranının belirlenmesinde TÜİK verilerinin kullanılmamasını istedi. Emekli maaşları için farklı bir sistem öneren Zekeriya Aytekin´in açıklamalarını sizlerle paylaşıyoruz. Aytekin, “Emekli vatandaşların maaşlarına memur maaşları ile birlikte Temmuz ayında zam yapılacak. Yapılacak zam için ise enflasyon farkı oranı belirleyici olacak. Yılın ilk 5 aylık enflasyon farkı oranı ise çok düşük seviyede”

YAŞLILIK ENFLASYONU YAPILMALI
Enflasyon farkı oranında yapılacak zam konusunda ise başka bir sistemin kullanılması gündeme getirildi.  Aytekin, emekli maaşlarına yapılacak zam için alım gücü vurgusunda bulundu. Maaşların hesaplanmasında enflasyon farkı oranının kullanılmamasını isteyen Aytekin zam oranının emeklinin daha çok harcama yaptığı ürünler üzerinden belirlenecek enflasyona göre hesaplanmasını talep etti. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilerde emekli vatandaşları hiç ilgilendirmeyen çok sayıda kalem olduğunu ifade eden Tekin “Bu sebeple yaşlılık enflasyonu yapılmalı ve asgari ücretin arttığı oranda emekli maaşları da artırılmalı” açıklamasında bulundu.  Haber Emel Selci