Jeoloji Mühendisi, Kırıkkale’ye dikkat çekti! Jeoloji Mühendisi, Kırıkkale’ye dikkat çekti!


YOĞUNLUK AZALDI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca´nın yaptığı açıklamada vaka sayılarının düştüğü iller arasında Kırıkkale´de yer aldı. Tam kapanma öncesinde çok yüksek riskli iller arasında olan ve vaka sayılarında büyük oranda artışın yaşandığı Kırıkkale´de, tedbirlerle birlikte korona virüs vaka sayılarındaki düşüş devam ediyor. Kent genelinde alınan sıkı önlemlerin sonucu, vaka sayılarına da yansıdı. Vaka sayılarının düşmesi ile birlikte hastanelerde yatışı yapılan hastaların sayısı ve yoğun bakım ünitelerindeki yoğunluk da azaldı.

 

EN UFAK BİR SORUN YOK

Korona virüs tedbirlerine vatandaşların uymaya devam etmesi ile vaka sayılarındaki düşüşünde devam edeceğini söyleyen İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, yasakların kalkması ile birlikte vaka sayılarının tekrar yükselmesine sebep olabileceğine dikkat çekti. İl Müdürü Ağırtaş, “Yaklaşık 1 yılın üzerindeki süre zarfında sağlık teşkilatı olarak, bütün önlemlerimizi almış durumdayız.  Bütün hastanelerimiz, aile sağlığı merkezlerimiz, filyasyon ekiplerimiz ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarımız sağlık hizmeti vermeye hazır durumda ve büyük bir özveriyle çalışmaktadırlar”

 

KURALLARA UYALIM

Maske, hijyen ve mesafeye dikkat etmemiz gerektiğinin altını çizen Ağırtaş, “Akraba, komşu, eş dost ziyaretlerinden kesinlikle uzak durmak lazım. Komşuya bir çay içmeye gideyim gibi düşüncelerden kesinlikle uzak durmamız lazım. Yoksa bütün emeklerimiz, kazançlarımız bir anda yok olabilir. Bu bizim hem kişisel hem de toplumsal sorumluluğumuzdur. Çünkü biz önlemlerimizi aldığımızda önce çevremizdekileri, sonra toplumu korumuş oluyoruz.” diye konuştu.