Soylu bir mücadele

Eğitim Bir Sen Kadın Kolları Komisyonu bayan üyeleri ile bir restaurantta bir araya geldiler. Bilgilendirme toplantısında bir konuşma yapan Memur-Sen ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Oktay Sümer Milli Eğitim Bakanlığı çalışanların %53'ün bayan olduğunu sendikalaşma noktasında bayanların azınlıkta olduğunu belirtti. Bayan kolları komisyonun aktif bir şekilde çalışarak çalışanların içerisinden sendikalaşma oranının arttırılması gerektiğini belirten Sümer ' Soylu mücadele de bayan örgütlenmesinin de, bayan üyelerimizin özlük sosyal ve mali haklarının savunulmasın da bayanların yerinin teşkilat açısından, çok önemli olduğunu söyleyerek 'Toplu sözleşme de ki kazanımlarımızı ve özellikle bayanların doğum öncesi ve doğum sonrası izninin arttığını süt izninin 1,5 saatten 3 saate çıkartılması ve doğum sonrası 1 yıl nöbet tutulmaması gibi kazanımları Eğitim Bir Sen olarak sağladık. Gerek Kamu Personel danışma kurulun da gerek toplu sözleşmede bayanların daha fazla kazanımlar almaları için mücadele ettik' ifadelerini kullandı.

Farklı faaliyetlerimiz olacak

Kadın Kolları Komisyonu Başkanı Tayibe Parmaksız bayan üyelerin sendika bilincini artması için neden sendikalı olmalıyız sendikal vizyonumuz misyonumuz ve ilkelerimiz başlıklı Sinevizyon sunumu yaptı.Sosyal özlük ve mali hakların noktasın da yapılan soylu mücadele de Eğitim Bir-Sen'in vizyonu misyonu ve ilkeler çerçevesin de bayan örgütlenmesini önemli olduğunu belirtti.Bayan üyelerin için ilerleyen zamanlar da farklı faaliyetlerin olacağını söyledi.Bayan üyelerimizin kadın kolları komisyonu buluşmasına katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Kamusal alan kocaman yalan

Yapılan toplantı da 28 Şubat mağduru İmam Hatip Lisesi Matematik Öğretmeni Dudu Hanım kısa konuşma yaptı. Konuşmasın da süreç de yaşamış oldukları sıkıntıları anlattı. Bütün 28 Şubat mağdurlarının sorunlarını 'Kamusal Alan Kocaman Yalan' deyip Kamuda kılık kıyafet sorununu çözerek 28 Şubat Mağdurlarının tekrardan eski görevlerine başlanmasını sağlayan Eğitim Bir Sen ailesine teşekkür etti .