Eğitim sabır ve kararlıktır

 

Sulakyurt Kaymakamı Gökhan Dolaş, ilçede eğitim seviyesini bir adım daha ileriye götürmek için büyük çaba sarf ettiklerini belirterek, eğitim sürecinde sabırlı ve kararlı olunması gerektiğini söyledi.

 

MUTLUYUZ, SEVİNÇLİYİZ

Kırıkkale´nin Sulakyurt ilçesinde Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu bünyesinde çok amaçlı konferans salonu ile 22 öğrenci için anasınıfı, düzenlenen açılış töreninin ardından hizmete girdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından konuşma yapan Kaymakam Dolaş, 'Bugün güzel bir vesileyle burada bir araya gelmiş bulunmaktayız. İlçemizdeki eğitim seviyesini bir adım daha ileriye götürmek için oluşturduğumuz bu anasınıfı ve çok amaçlı konferans salonumuzun açılışından dolayı mutluyuz, sevinçliyiz. Okulumuzda sadece sınıflarda değil aynı zamanda çevre düzenlemesi de yapılarak öğrencilerimizin hizmetine sunmuş olduk.' dedi.

Kırıkkale'de Engelli ve Eski Hükümlü Hibe Desteği başladı Kırıkkale'de Engelli ve Eski Hükümlü Hibe Desteği başladı

 

GELECEĞİMİZE İNANIYORUM

Anasınıfının hizmete girmesinin büyük önem taşıdığını kaydeden Dolaş, şunları söyledi: 'Eğitim, sabır ve kararlılık gerektirir. Öğrencilerin eğitimde anasınıfı seviyesini toprağımız gibi düşünüyorum. Öğrencilerimiz tohumlarımız gibidir. Onlara her bakımı özenle yapmalıyız ve uygun toprağa ekmeliyiz yani eğitim ortamları onlar için uygun olmalı. Bizler be nedenle öğrencilerimiz için güzel bir ortam hazırladık. Bundan sonra yapacağımız şey ise sabır ve kararlılıktır. Öğrencilerimize özenle ilgi göstermeli, onları her yönden geleceğe hazırlamalıyız. Bu şekilde fiziki ortamlarımızı güzelleştirdikten sonra öğretmenlerimizden de beklentilerimiz artıyor. Anasınıfı bu işin kaynağı. Buradan sonra öğrencilerimizi daha da güzel yerlerde görmek istiyoruz. Buradan hem anasınıfının hem de salonun yapılmasında büyük destekleri olan iki hayırseverimize çok teşekkür ediyorum. İlçemizde bundan sonra bu ve buna benzer çeşitli projeler vesilesiyle de bir araya geleceğimize inanıyorum.'

 

YILLARDIR İÇİMİZDE BİR UHDE 

Belediye Başkanı İsmail Bildik de, programda konuşma yaparak, 'Son yıllarda ilçemizde başarılı öğrenciler yetiştiren öğretmenlerime buradan teşekkür ediyorum. Yıllardır içimizde bir uhde ile yaşıyoruz. Artık bundan sonra ilçemizden önemli kişiler çıksın istiyoruz. Okullarımıza, öğrencilerimize ve öğretmenlerimize her türlü desteğimiz tamdır. Bizler Sulakyurt Belediyesi olarak her zaman öğrencilerimizin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Yeter ki, böyle kazanımlarımız olsun. Ben de emeği geçen herkese ilçe halkım adına çok teşekkür ederim.' dedi.

 

FEDAKAR MESLEKTAŞLARIMA MİNNETTARIM 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fedai Akın ise öğretmenlerin gecesini gündüzüne katarak özveri ile çalıştıklarını hatırlatarak, 'Fedakar meslektaşlarıma minnettarım. Bugün ilçemiz adına önemli bir kazanım olan salonumuz ve anasınıfımızın açılışı dolayısıyla bir araya geldik. Bir ülkenin, bir milletin en büyük hazinesi çocuklarıdır. Çocuklara yapılan hiçbir yatırım boşa gitmeyecektir. Bizler de gecemizi gündüzümüze katarak var gücümüzle çalışmamızı sürdürüyoruz. Bir insanın kalbine girmeden gönlünü fethetme şansına sahip değilsiniz. Öğrencilerimizin gönüllerine bu tür hizmetlerle de dokunmuş oluyoruz. Öğrencilerimizin gönüllerine girdiğimiz zaman geleceğe yönelik her türlü eğitimlerini onların beyinlerine yerleştirmemiz mümkün. Emeği geçen hayırseverlerimize diğer tüm mesai arkadaşlarımıza katkılarından dolayı teşekkür ederim.' ifadelerini kullandı.

 

HARİKA BİR ANASINIFI 

Okul Müdürü Yıldıray Doğan da, programda duygularını dile getirerek, okul adına iki önemli kazanımın öğrencilerin hizmetine sunulmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirtti. Aldıkları sorumluluğun farkında olduklarını ve bunu fazlasıyla yerine getirmeye devam edeceklerini hatırlatan Doğan, 'Okul olarak bize emanet edilen çocuklarımızı  bu çatı altında hiçbir ayrım gözetmeksizin yüreğimizdeki sevgiyi, belleğimizdeki bilgiyi ve kişiliğimizdeki çizgiyi onlarla paylaşmaktayız. Yatırımların en güzeli eğitime yapılan yatırıdır diye düşünüyorum. Çocuklarımıza akademik başarı, kültürel ve sosyal faaliyetler, sportif ve sanatsal etkinlikler ve bizi biz yapan milli ve manevi değerlerle ve öğrencilerimizin bireysel farklılıklarını da dikkate alarak eğitim ve öğretim süreçlerimizi aksatmadan devam ettiriyoruz. Bugün burada birçok okulda olmayan standartlarda içerisinde derslik, yemekhane, spor ve oyun odasının bulunduğu çok güzel kullanışlı harika bir anasınıfı ile yine içerisinde okuma köşesi olan, sanat köşesi, tören ve toplantıların yapılabileceği çok amaçlı konferans salonuna sahip olmanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz.' diye konuştu.

 

ÇOCUKLARLA BİRLİKTE ZAMAN GEÇİRDİLER 

Programda konuşmaların ardından anasınıfı öğrencileri tarafından birbirinden güzel rengarenk gösteriler yapıldı. Kaymakam Dolaş ve beraberinkiler, anasınıfı ve salonun açılışını yaparak bir süre çocuklarla birlikte zaman geçirdiler. Anasınıfı salonlarında ilk defa oyun gruplarıyla çarşılaşan çocuklar büyük sevinç yaşadı. Programa, Kaymakam Dolaş ve Belediye Başkanı Bildik´in yanı sıra, Cumhuriyet Savcısı Abdulkadir Bakır, AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Nuh Dağdelen, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Adnan Şener, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fedai Akın, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Özay, Sulakyurt İlçe Emniyet Amiri  Samet Alçıkaya ile kurum ve kuruşların yöneticileri ve okul müdürleri katıldı. Haber: Ayşe Soysal