EĞİTİM CAMİASINDA BİR GÜVEN KAPISI ARALANDI

Başkan Karabacak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Sayın Bakan´ın devir teslim töreninde “Öğretmen arkadaşlarımın, benim şahsımda MEB´in koridorlarında temsil edildiğini asla unutmamalı ve aklımızda, düşüncemizde, gönlümüzde tüm hissiyatı taşıdığımızı tekrar vurgulamak isterim. Tek güvencem öğretmen arkadaşlarımız, meslektaşlarımız. İnşallah bu güveni sarsmamaya ve beklentileri karşılamaya gayret edeceğiz” sözleri eğitim camiasında bir güven kapısı aralanmıştır.

ÖĞRETMENİN MOTİVASYONU AZALMIŞTI

 “Yıllardır eğitim-öğretimde yaşanılan her sıkıntı ve problemin sebebi sanki öğretmenmiş gibi her defasında öğretmenin suçlandığı bir anlayışın moda haline geldiği  bir süreci üzülerek yaşadık. Öğretmenin itibarını zedeleyen bir anlayıştan sonra Sayın Bakanın  öğretmene olan bu samimi yaklaşımı önceki olumsuzlukları kaldırmaya yönelik bir emare olarak görülmüştür. Son zamanlarda yaşanan öğretmeni itibarsızlaştırmaya yönelik söz ve uygulamalarla öğretmenin motivasyonu azalmış, morali ve şevki düşmüştü”

YAKLAŞIM BAŞLANGIÇ OLARAK KALMAZ

“Sınav sistemiyle ilgili sürekli sürprizlerle karşılaşan öğrenci ve velilere,  her şeye rağmen mesleğini en iyi şekilde icra etmeye çalışan öğretmelere yönelik, Sayın Bakanın yapmış olduğu basın açıklaması oluşan güvensizliği ve bozulan motivasyonu toparlamaya başlamıştır. Bu açıklamada sınav sistemiyle ilgili bir sürpriz yaşanmayacağını, 3 yıllık bir programın çıkartılacağını, öğretmen performans sisteminin uygulanmayacağını ifade ederek beklediğimiz ve olması gereken tavrı ortaya koymuştur. Umarım bu yaklaşım bir başlangıç olarak kalmaz. Bu başlangıcın, öğretmenimizin yıllardır yıpratılan itibarını artırıcı tedbir ve düzenlemelerle devam etmesini diliyoruz. Özellikle performans konusundaki makul tutumunu alkışlarken, yazmış olduğu mektupla da gönüllerimize dokunmuştur”

ÇÖZÜM ÜRETMESİNİ BEKLİYORUZ

“Ayrıca eğitim çalışanlarını bir bütün olarak görerek tüm eğitim çalışanlarının sorunlarına ve taleplerine hassasiyetle ve müspet bir şekilde yaklaşmasını ve çözüm üretmesini bekliyoruz. Tabii ki yılların biriktirdiği sorunlar bir çırpıda çözülemeyecektir. Ancak iyi niyetli bir iradenin gösterilmesi hem çalışanların motivasyonunu artıracak hem de kamuoyunun güvenini sağlayacaktır. Genel Başkanımız ve Genel Merkez yöneticilerimiz Sayın Bakanı ziyaret ederek eğitim-öğretim de çözüm bekleyen konuları kendisinse iletmiştir. Genel Başkanımız Talip Geylan, Sayın Bakan´a eğitimin sorunlarını ve sendikamızın çözüm önerilerini 26 başlık altında anlattı”

40 BİN ATAMA TALEBİ

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü TRT’ye Konuk Oldu Kırıkkale Üniversitesi Rektörü TRT’ye Konuk Oldu

“Yönetici atamalarındaki liyakatsizliğe son verilmesi, yönetici ve öğretmen atamalarında mülakatın kaldırılması, sözleşmeli öğretmen istihdamına son verilmesi, tüm öğretmenlerin kadrolu olarak atanması, öğretmen atamalarının yetersizliği, 2018 yılında 20 bin atamaya ilaveten ek 40 bin atama talebimiz, öğretmenlere getirilen performans değerlendirme sisteminden vazgeçilmesi, rotasyon uygulamasına son verilmesi, MEB´de teftiş sisteminin yeniden yapılandırılması, yargı kararlarının uygulanmamasının doğurduğu olumsuz sonuçlar, memur, hizmetli ve diğer personeli ile ilgili görev tanımı sorunu, görevde yükselme sınavlarının en kısa sürede yapılması, mesai saatleri dışında yüklenen angarya işler, 40 yaş mağduriyeti, kariyer basamakları ile ilgili yeni yasal düzenlemenin gerçekleştirilmesi, zorunlu hizmet bölgelerinde görev yapan öğretmenlere Zorunlu Hizmet Tazminatı ödenmesi, nöbet görevi, özür grubu yer değiştirmeleri, sendikal tarafsızlık, alan değişikliği, okul öncesi öğretmenlerine teneffüs hakkı verilmesi, değerler eğitiminde okullarımıza ne idiğü grup, cemiyet, vakıf ya da dernekler adı altında yapılar girmesi, artırımlı hizmet puanı, KHK ile göreve iade edilenlerin hakları, ek derslerin vergiden muaf tutulması, öğretmenlere 3600 ek gösterge verilmesi, eğitim çalışanlarına yapılan şiddeti önceleyecek düzenlemeler yapılması, eğitim-öğretime hazırlık ödeneğinin tüm eğitim çalışanlarına ödenmesi konularını gündeme getirmiş ve bu konuların takipçisi olacağımızı da belirtmiştir”

MEB, ARTIK ÇOK YORULMUŞTU

“Yine okullarda her sabah okuduğumuz ve artık okutulmayan ‘Andımızın´, ders kitaplarından çıkartılan milli ve manevi duygularımızı coşturan şiirlerin tekrar kitaplarında okutulmasını da bekliyoruz. Öğretmen yetiştiren bir öğretmen olan Sayın Ziya Selçuk´un Milli Eğitim Bakanı olması eğitim camiasında heyecan uyandırmıştır. Dileriz, bu heyecan, çalışanların motivasyonunu artıran adaletli bir yönetim anlayışı ile devam eder.  Bakan´ın ortaya koyduğu çalışan odaklı tutumunun, MEB´in merkez ve taşra teşkilatlarındaki yerleşik anlayışa da sirayet etmesini temenni ediyoruz. Uzun zamandır adaletten uzak yönetilen MEB, artık çok yorulmuştu. Umuyoruz ki  Selçuk ile yepyeni, herkesi kucaklayan, adaletli bir yönetim anlayışı tesis edilir ve Eğitim-öğretimimiz hak ettiği yerlere taşınır” dedi. Haber Merkezi