GÜNCEL 19.11.2018 15:06:47
Eğitim Bir-Sen´in yeni Başkanı Pekuz

Eğitim Bir-Sen´in yeni Başkanı Pekuz

​​​​​​​Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Kırıkkale Şube Başkanlığı, hafta sonu 5. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Mevcut başkan Yaver Yalçın´ın aday olmadığı seçimde 162 delegenin oyunu alan Yasin Pekuz, sendikanın yeni

 

 

 

HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ

Eğitim ve çeşitli alanlarda çalışanların haklarını koruma mücadelesi veren Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Kırıkkale Şube Başkanlığı, hafta sonu 5. Olağan Genel Kurulunu Öğretmen Evi´nde gerçekleştirdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından divan üyeleri belirlendi. Açılış konuşmasını yapan eski başkan Yaver Yalçın, bugüne kadar yürüttüğü Eğitim Bir sen Kırıkkale Şube Başkanlığında tekrar aday olmadığını iletirken bugüne kadar kendisine gösterilen desteklerden dolayı herkese teşekkür etti.

 

HİÇBİR SEÇİM AYRILIK DEĞİLDİR

Delegelerin oyunu alarak başkanlık görevine seçilen yeni başkan Yasin Pekuz, “Hiçbir seçim ayrılık değildir” dedik ve her seçimin yeni fikirleri ve filizleri çıkarmaya gebe olduğunu hiç unutmadık. Dostlarımızla asla ayrılığa düşmedik, delege seçim sürecimizde kalp kırmamaya gayret ettik ve en objektif bir şekilde seçimimizi yaptık ve bugüne geldik. Delege seçilme başarısı gösteren tüm arkadaşlarımıza, üyelerimize, dostlarımıza selam olsun. Bizim mücadelemiz kuru bir iktidar kavgası değildir. İyilikleri çoğaltma, kötülükleri önleme davasıdır. Kendisini bu davanın bir ferdi olarak gören tüm dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum.”

 

BÜYÜK BİR KİTLENİN ADIDIR EĞİTİM BİR SEN

 “Sendikamızı bir savaş ganimeti gibi görmeyerek; arkadaşlarımızla adına dostluk hareketi dediğimiz yolculuğumuzu başlatıyoruz, yolumuza yoldaş olan, tüm dostlarımızı saygı ve hürmetle selamlıyorum. “Kim bir kötülük görürse onu eliyle düzeltsin, gücü yetmezse diliyle düzeltsin, ona da gücü yetmezse, kalbiyle buğz etsin ve bu da imanın en alt seviyesidir” diyen bir anlayışın mirasçıları olarak, iyilikleri önermenin ve kötülüğü önlemenin izdüşümü olarak sendikacılığı kodlayan büyük bir kitlenin adıdır Eğitim Bir Sen”

 

HERKESİ BİR VE EŞİT GÖRECEĞİZ

 “Sendikamızın geleceğini şekillendirmek, zirveden yeni ufuklara yolculuğunda hizmetkar olmak için bu yola çıkmış bulunuyoruz. “Ya ordansın , Ya  Burdansın” anlaşıyını bitirip herkesi bir ve eşit görerek “ Hizmet Sendikacılığı” yapmak ve hiç kimsenin diline, dinine, meşrebine, memleketine bakmadan herkesi önemseyerek; hepimizin kardeş ve gönül dostu olduğumuz gerçeğini hiç unutmamak, temel anlayışımız olacaktır. Biraz sonra gerçekleştireceğimiz seçim ile tarafımıza yönetme görevini verdiğiniz takdirde, üzerimizdeki yükü ve yükümlülüğü asla unutmadan sendikacılık yapacağımıza huzurlarınızda bir kez daha söz veriyorum;  Sorun odaklı değil çözüm amaçlı yol olacağımıza inanıyoruz ve sizin de inanmanızı istiyoruz” dedi.

 

YÖNETİM KURULU ASİL VE YEDEK

Şube Başkanı, Yasin Pekuz, Mustafa Veske, Hacı Mehmet Yazıcı, Levent Boyraz, Alpay Düzenli, Cemal Çelik, Veli Demircan, ŞUBE YÖNETİM KURULU YEDEK Necmettin Yumuşak, Ömer Bütün, Mehmet Özdemir, Yunus Tanyeli, Haydar Tosun, Barboros Eroğlu, Mahmut Kaya, ŞUBE DENETLEME KURULU ASIL Haydar İlbasan, Murat Çetin, Erkan Akar, Ahmet Özbayrak, Haşim Buluş, ŞUBE DİSİPLİN KURULU ASIL  Selami Pekdoğan, HÜseyin Coşgun, Günay Dirican, Lütfi Akdeniz, İlyas Aslan, Suat Çalı, Ahmet Çetintaş, Bayram Erbil, Abdullah Ramazan, Eren Arslan ŞUBE DİSİPLİN KURULU Durbey Yılmaz, Mehmet Varışlı, Mehmet Karaduman, Murat Alkan, Rukiye Büyüksoy. Haber: Ahmet Özhan


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024