ÖĞRETMENLİK KUTSAL BİR MESLEKTİR

Baloğlu, “1981 yılından itibaren de her yıl ‘´ 24 Kasım Öğretmenler Günü ‘´ olarak kutlanmaktadır. Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V) ‘ de mesleği sayılan bu kutsal meslek hangi yaşta olursak olalım saygıyı sevgiyi hak eden bir meslektir. Bizlere öğrettikleri ile aslında benliğimizi oluşturan, her sözü ile yüreğimize sevgi tohumları eken öğretmenlerimize sonsuz şükranlarımızı sunarız. Öğretmenlerimiz görevlerine giderken işe gidiyorum demezler. Okula gidiyorum derler. Çünkü onlar için bir iş değil, bir gönül meseledir eğitim. Belki de kendi canından olmayan birini, canından olan kadar seven bir başka kimse daha yoktur dünyada”

 

DERSLİKLERE DÖNÜŞTÜRMÜŞLERDİR

Öğretmenlerimiz ülkemizin aydınlık geleceğine ışık tutan neferleridir. Öğretmenlerimiz bilgi ordumuzun komutanları, öğrencileri ise bu ordunun askerleridir. Gizli bir gönül bağı vardır bu orduda. Kaç yaşına gelirsek gelelim, bu bağ ile ulaşırız gönüllerine. Öğretmen; öğrencileri için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan, gerektiğinde bir anne şefkati, gerektiğinde bir baba merhameti gösterebilendir.  Karşılıksız sever öğrencilerini. Bundan dolayı ülkemizin geleceği onların elinde karşılıksız şekillenmektedir. Hepimizin yakından takip ettiği ve dünyayı etkisi altına alan salgın döneminde Öğretmenlerimiz evlerinin her bir köşesini dersliklere dönüştürmüşlerdir. Uzaktan eğitim sürecinde hiçbir fedakârlıktan kaçınmamış, yüz yüze eğitimin başlamasına en çok sevinen olmuşlardır. Bu süreçte oluşabilecek bulaşma risklerini göz ardı etmişler ayrıca kendilerinden daha çok öğrencilerinin sağlığı için tedbirleri en ince hassasiyetle almışlardır.”

 

AK Parti MKYK toplantısı başladı AK Parti MKYK toplantısı başladı

BUGÜNÜNÜN HEM DE YARINININ MİMARLARI

“Öğretmenlerimizin emeği göz ardı edilmemelidir. Göstermiş oldukları fedakârlık karşılıksız kalmamalıdır. Bundan dolayı öğretmenlerimize ek ders ücretlerinin verilmesi yerinde bir karardır. Millî Eğitim Bakanlığımızın bu konuda göstermiş olduğu hassasiyetten dolayı kendilerine teşekkür ederiz. Vekil maaşlarını, öğretmen maaşlarına göre belirleyen kurucu liderimiz Mustafa Kemal Atatürk´ün yıllar öncesinden öğretmene verdiği değerin bugünde aynı hassasiyetle devam ettirilmesi gerekmektedir.  24 Kasım Öğretmenler Günü´nü ne kadar coşkulu kutlasak azdır. Onlara olan sevgi ve saygımızı ne kadar abartsak o kadar yetersizdir. Çünkü onlar ülkemizin hem bugününün hem de yarınının mimarlarıdır. Bu yıl da pandemi sürecinde olmamız sebebi ile kutlamalardan uzak kalsakta gönüllerimiz bir ve öğretmenlerimizledir. Bu duygu ve düşüncelerle Baş Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü´nü kutlarız” dedi. Haber: Kenan Kuzucu