Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe
GÜNCEL 28.02.2022 10:51:01
DÜNYA´YI KADINLAR KURTARACAK

DÜNYA´YI KADINLAR KURTARACAK

DÜNYA´YI KADINLAR KURTARACAK

2003 yılında Amerika Birleşik Devletleri, Nükleer Silahlanmayla mücadele ve “Amerikan usulü Demokrasi” getirme adı altında Irak´a savaş ilan etti. Dönemin en karizmatik liderleri arasında gösterilen Saddam Hüseyin, Amerikan işgaline karşı varlık gösteremedi ve daha savaşın ilk günlerinde savunma sistemi çöktü. Savaşın 3. Haftasında ise Basra Körfezinden, Irak´a giren Amerikan güçleri, Bağdat´ı düşürdü.

 

Irak İşgali devam ederken, dedemlerde oturuyoruz. Televizyonda TGRT açık, öğlen haberleri veriliyor ailecek pür dikkat haberlere bakıyoruz. Habere göre Bağdat henüz işgal edilmemişken, Amerikan Askerleri, Bağdat´ta ellerini kollarını sallaya sallaya geziyor ve alışveriş yapıyorlar. Ömür boyu unutmayacağım anı ise bundan sonra gelişti. O dönem 60´lı yaşlarında olan Anneannem haberi izlerken “Hadi bunların erkeği yok, kadını da mı yok şu gâvur d.llerini böyle gezdiriyorlar” dedi. O an anneannem gözümde büyük bir kahraman olurken, zaman ve tarihimize dair öğrendiklerimle Türk Kadının ne kadar asil, ne kadar kudretli ve ne kadar kahraman olduğunu mıh gibi aklıma çaktım.

Kara Fatma, Halide Edip Adıvar, Nezahat Onbaşı, Şerife Bacı, Halime Çavuş, Hafız Selman İzbeli, Gördesli Makbule, Çete Emir Ayşe, Tayyar Rahmiye, Nene Hatun ve diğerleri… Tarihin altın sayfalarına, altın harflerle yazılmış birer mücevherler, tarih onlar gibilerini görmedi ve sonsuza dek görmeyecek. Ancak, onlardan esintiler verenler elbette olacak, bugün Ukrayna Kadınlarının yaptıkları gibi…

 

Öncelikle Ukrayna, Rus Savaşı ile ilgili birkaç kelam edip sizi Yılmaz Özdil´in yazdığı “Ukrayna Yazık Etti Ukrayna´ya” başlıklı yazıyı okumaya davet edeceğim. Ukrayna, Ruslara karşı tam bağımsızlık mücadelesi verseydi, bugün Rusya´ya karşı ayakları yere daha sağlam basıyor olacak, Rus İşgali belki de hiç olmayacaktı. Ancak Ukrayna Halkı, televizyon dizisinde oluşturulan hayali bir kahramanın peşine düşerek, Amerikan Yanlısı bir hükümet seçmiş ve Ukrayna´yı adeta bataklığa sürüklemiştir. Yani bugün verilen savaş, Ukrayna´nın bağımsızlık savaşı değil; Amerika´nın siyasi işgaline karşı, Rusya´nın toprak işgalidir. Siyasetçilerin ve Devlet adamlarının Amerika´ya karşı Rusçu, Rusya´ya karşı Amerikancı olmaları kadar ahmakça, aptalca bir durum yoktur. Bu durum yağmurdan kaçarken doluya tutulmaktan farksız değildir. Bugün Ukrayna Devleti, Rusya´dan kaçarken Amerika´ya tutulmuş ve ilk fırsatta da Amerika tarafından satılmış, yalnız bırakılmıştır. Uygulanan bütün yaptırımlar savaş sonunda ortadan kalkacak, olan Ukrayna´ya olacaktır. Yani fillerin tepişmesinde ezilen yine çimler olacaktır. Her şeye rağmen, Atam Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün belirttiği üzere, “Savaş zorunlu olmadıkça cinayettir.” Amerika ve Rusya; ikisi de emperyalist güçler, katil devletlerdir.

Ukrayna Devletinin yaptığı ahmakça hamlelerin bedeli Ukrayna halkı tarafından ödenmekte. Bu bedeli ise yine en çok kadınlar ödemekte… Bugün haberlerde kamuflaj giymiş, silah kuşanmış ve cepheye koşmuş kahraman Ukraynalı kadınları görüyoruz. Ağır Ceza Mahkemesi Hakimliği yapmış, hakimlik görevinden emekli olmuş, Avukatlık yapmakta olan ve yıllarca siyasetin içerisinde yer almış koca koca adamların dahi ahlak dışı paylaşımlarını görüyoruz. Ukraynalı kadınlar cephede tıpkı ninelerimiz gibi kahramanca savaşıp, vatanlarını korurken, bazı ahlaktan nasibini almamış kişilerin namuslarına göz diktiklerini gözlemliyorum. Vatanını kahramanca savunan kadınların, namuslarını sorgusuzca vereceklerini sandıklarını gördükçe, gülüyorum ağlanacak halimize. Her işimiz gibi yine bel altındayız, yıllarca Baltacı Mehmed´in bir Rus kadını için savaşı durduğuyla övünüp gezen bir halkın, dünyaya pantolonun fermuar kısmından bakan bir ülke haline geldiğini görüyorum! Yazık…

Dünya´yı kadınlar kurtaracak. Her ne kadar kadınların en büyük düşmanı kadınlar olsa da, bütün kadınlar çiçektir diyemesem de; iyi kadınların, iyi erkeklerden daha çok olduğuna inanarak söylüyorum, “Dünya´yı kadınlar kurtaracak.” Ama Mustafa Kemal gibi, Sultan Alparslan gibi, Fatih Sultan Mehmet gibi kahraman bir evlat yetiştirerek, ama ülkesinin bağımsızlığı söz konusu olunca silah kuşanıp cepheye koşarak, ama savaş halinde ülkesini savunan yazılar  kaleme alıp, gazeteciliğe soyunup bütün dünyaya verdikleri savaşın meşru olduğunu anlatarak… Hangi şekilde olursa olsun erkeklerin mahvettiği bu dünyayı, kadınlar kurtaracak!

Aslında bu yazıyı yalnızca kadınlara ayıracaktım ama yazıyı yazdığım sırada FİFA´nın Rusya´ya karşı yaptırımlarını görünce es geçemedim…

Ey Müslüman uyanık ol uyanık!

Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği, Nato ve ne kadar sivil toplum örgütü varsa Rusya´ya karşı yaptırım kararları alıyor. Öyle ki iş futbola kadar düştü. FİFA Rusya Milli Takımını adeta yok saydı. Rusya; maçları tarafsız sahada seyircisiz oynayacak, takımın adı Rusya değil Rusya Futbol Birliği olacak, maçlarda Rus marşı çalınmayacak, Rus Bayrağı açılmayacak. Düşündüm de 2 sefer Amerika Irak´ı, önce Rusya Afganistan´ı, sonra Amerika yine Afganistan´ı, Fransa Libya´yı, Amerika ve Rusya Suriye´yi, Ermenistan Azerbaycan´ı, İsrail Filistin´i, Yugoslavya ve Sırbistan Bosna´yı işgal etti. Siz hiç bu işgalci devletlerin marşlarının, bayraklarının, sahalarının yasaklandığını gördünüz mü yada duydunuz mu?

Uyanık olun uyanık…

Son olarak Türkiye´mi ve Azerbaycan´ı tarafsız olarak, barışçıl ve müzakere yanlısı duruşlarından ötürü kutluyorum…


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024