27-29 Eylül 2019 tarihleri arasında ilk kez düzenlenen Pastart İzmir- Uluslararası Pastacılık, Tatlıcılık, Şekercilik ve Unlu Mamuller Festivali İzmir´e Dünya Pasta Rekorunu getirerek sona ererken, Kırıkkale´den de geniş katılım oldu.

 

KIRIKKALE´DEN KATILIM

“Pasta Şehri İzmir” sloganıyla Kültürpark´ta gerçekleştirilen Pastart İzmir, İzmir´in gurme turizminden aldığı payı artırmak ve kentin unlu mamul zenginliğini sergilerken, sektör temsilcileri arasındaki dayanışmayı güçlendirmek için düzenlenmişti. 27-29 Eylül 2019 tarihleri arasında halka açık ve ücretsiz olarak düzenlenen festivale, pastacılık ham madde üretici ve tedarikçileri, endüstriyel ve ev tipi pastacılık makine ve aparatı üreten firmalar ile nihai tüketiciyi hedefleyen sektör temsilcilerinin yanı sıra Kırıkkale Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Yurtalan Eroğlu´da katıldı.

 

ONBİNLERCE KİŞİ ZİYARET ETTİ

80 firmanın katılım ya da etkinlik sponsoru olarak iştirak ettiği festivali onbinlerce kişi ziyaret etti. Pasta festivali tadım, tanıtım ve ikramların yanı sıra üç gün boyunca süren söyleşi, yarışma ve atölyeler ile de dikkat çekti. Festival kentin simge ürünleri boyoz, gevrek ve kumruya ilişkin etkinlikleri ise göz doldurdu. Pastart İzmir´in en heyecan verici etkinliği ise İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi ev sahipliğinde, İzmir Pastacılar ve Şekerciler Odası üyeleri ve festival şeflerinin birlikte hazırladığı rekor pastası oldu.

Kırıkkale’de yurtta kalan öğrencilerden kitap okuma etkinliği Kırıkkale’de yurtta kalan öğrencilerden kitap okuma etkinliği

 

8 SAATTE HAZIRLANDI

2842 metre uzunluğunda hazırlanan Festival Pastası, İzmir´e Dünyanın En Büyük Pastası Rekoru´nu getirdi. İzmir 8. Noter Vekili Filiz Özen tarafından tescili gerçekleştirilen festival pastası sekiz saatte hazırlandı. Pastart Organizasyon Komitesi adına açıklama yapan İsim Organizasyon Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Karatay, “Festivalimizin İzmir´e yeni bir heyecan getirdiğine inanıyoruz. Tedarikçilerimizin ve sektör temsilcilerinin memnuniyetlerini tespit ettik. Yıllarca sürecek bir festival için yola çıkmıştık. Amacımıza ulaştığımızı düşünüyoruz” dedi. Haber: Emel Selci