DSİ tarafından tarım alanlarında gerçekleştirilen projeler doğrultusunda gelişen tarım sektörü, diğer sektörlerin de itici sektörü olmaktadır.

 

2021 YILI SULAMADA HAMLE YILI

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli´nin öncülüğünde 2021 yılı sulamada hamle yılı ilan edildi.  Sulama projelerinin devreye girmesi ile sulanan arazilerde sulama öncesi ve sulamadan sonraki durum arasında ciddi gelir artışları meydana gelmiş, bu artış il genelinde ve civar illerde doğrudan veya dolaylı olarak birçok sektöre yansımıştır. Sulama projeleri vatandaşların gelir düzeyi ve hayat standardını yükselterek, bölge ile diğer bölgeler arasındaki gelişmişlik farkını ortadan kaldırarak, kırsal alandaki verimliliği ve istihdam imkânlarını artırarak, sosyal istikrar, ekonomik büyüme gibi milli kalkınma hedeflerine katkı sağlamaktadır.

 

KIRIKKALE´NİN MÜNBİT TOPRAKLARINI SULAMAYA AÇIYORUZ

Özellikle modern sulama projelerimiz ülkemiz için son derece önem arz etmektedir. Son 18 yılda Kırıkkale ilinde inşa edilen 5 sulama tesisi ile 43 Bin 80 dekar zirai arazi sulamaya açıldı. Böylece Kırıkkale topraklarımızı daha bereketli hale getirdik ve çiftçilerimize yıllık 27 milyon 722 bin 500  TL ilave zirai gelir artışı sağladık.

 

KIRIKKALE´MİZE 5 BARAJ VE 1 GÖLET KAZANDIRDIK

Ülke tarımının önemli illerinden biri olan Kırıkkale´mizde ziraatın daha da gelişmesi için son 18 yılda kente 41 adet Tesis ile 358 Milyon 772 Bin 197 TL yatırım yaptık.  Kırıkkale´de son 18 yılda 5 Baraj ve 1 Gölet inşa ettik.

 

Kırıkkale’de sıfır daire satışı arttı, ikinci el satışı azaldı Kırıkkale’de sıfır daire satışı arttı, ikinci el satışı azaldı

2 BİN 750 DEKAR ARAZİ DAHA SULAMAYA AÇILACAK

Diğer taraftan Kırıkkaleli vatandaşlarımız ve çiftçilerimizin kalkınması için baraj, gölet ve sulama tesislerinin önemi çok fazla. Kırıkkale´nin su kaynaklarını değerlendirmek için baraj çalışmalarımız devam ediyor. İnşaatı devam eden Merkez Ulaş Barajı tamamlandığında 2 Bin 750 Dekar arazi daha sulamaya açılacak.

 

KIRIKALE´DE TAŞKIN RİSKİNİ AZALTIYORUZ

Ayrıca; Kırıkkale İlinde taşkın riskini azaltmak için son 18 yılda tamamlanan 27 adet taşkın koruma tesisi ile 22 yerleşim yeri ve 31 bin 500 dekar arazinin taşkın kontrolünü sağladık.

 

Haber: Kenan Kuzucu