ARTIK YETER

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş ve 81 ilden gelen şube başkanları ile sendika üyeleri, Sağlık Bakanlığı önünde toplandı. Ellerinde, ´Emeğimiz artıyor, ücretimiz eriyor´ ve ´Döner sermaye dönmüyor´ yazılı dövizler taşıyan grup, üzerinde ´Döner sermaye yetersiz. Artık yeter´ yazılı pankart açtı. Kırıkkale Sağlık-Sen Şube Başkanlığı da Sağlık Bakanlığı önünde düzenlenen grevde yerini aldı.

 

ÜCRET ADALETSİZLİĞİ

Sağlık-Sen Genel Merkez Yönetimi, 81 ilden gelen şube yöneticileriyle birlikte Sağlık Bakanlığı önünde ücret adaletsizliğine ve döner sermaye sistemine tepki gösterdi. Burada basın açıklaması yapan Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, sağlık çalışanlarının döner sermaye sisteminden kaynaklı ücret adaletsizliğine tepki gösterdiğini dile getirerek, “Gece gündüz ter akıtan, can kurtarmak için can vermekten çekinmeyen fedakar sağlık çalışanlarının itirazı var. Duymak istemeyenler kulaklarını açsın, görmek istemeyenler gözlerini başka yere çevirmesin. Buradayız ve itiraz ediyoruz, sonuç alıncaya kadar da itirazımızı sürdüreceğiz” ifadelerine yer verdi.

 

YILLARDIR HAYKIRIYORUZ

SGK'den annelere müjde! Her ay 325 avro ödenecek! SGK'den annelere müjde! Her ay 325 avro ödenecek!

Açıklamasında, itiraz gerekçelerine de yer veren Durmuş “Neye mi itiraz ediyoruz; en başta sağlık çalışanlarını perişan eden hakkaniyetsiz döner sermaye sistemine itiraz ediyoruz. Böyle bir sistem olmaz, olamaz, olmamalıdır diye yıllardır haykırıyoruz. Bu sistem varken ve bu sistem sağlık çalışanlarının sinesine ok gibi saplanmışken, sorumluluk ve vicdan sahibi hiçbir yönetici uyuyamaz, uyumamalıdır diyoruz” diye konuştu.  

 

EY YETKİLİLER SÖYLEYİN, VİCDANINIZ RAHAT MI?

Sağlık çalışanlarının döner sermaye sistemi yüzünden her gün kan ağladığını söyleyen Durmuş, yıllardır sorunların çözümü için bir arpa boyu yol alınamadığını belirtti. Yaşanan adaletsizlikleri her fırsatta ve her platformda dile getirdiklerini kaydeden Durmuş, yetkililere şu soruları yöneltti: “En başından beri şu sorumuza açık açık cevap istiyoruz;  Ey yetkililer! Ey döner sermaye sorununu bir gecede halletme kudretinde olanlar. Vicdanınız rahat mı? Lütfen söyleyin, vicdanınız rahat mı?  Rahatsa, çok bir diyeceğimiz yok elbette. Vicdanınız rahatsa, sadece şunu söylemek isteriz; madem vicdanınız rahat, 720 bin sağlık emekçisinin kalbi neden kırık? Neden döner sermayeden analarının ak sütü kadar helal olan ücretlerini alamıyorlar?”

 

İSTİYORUZ, İTİRAZIMIZ VAR

Genel Yönetim Kurulu üyeleriyle illerden gelen şube yöneticileri, Genel Başkan Semih Durmuş´un basın açıklamasına, ellerindeki dövizlerle destek verdiler. İstiyoruz, itirazımız var adaletsiz döner sermaye sistemine, alın terimizin hakkını istiyoruz, sağlık çalışanlarının kanayan yarası ücret adaletsizliği, hiçbir şeyden çekmedik döner sermaye sisteminden çektiğimiz kadar ” ifadeleri dikkat çekti. Haber: Ahmet Ünal