Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu iftar yemeğinde merkez mahalle ve köy muhtarları ile bir araya geldi. 30. muhtarlar toplantısının da gerçekleştirildiği iftar yemeğinde AFAD tarafından geliştirilen “AFAD Acil” Mobil uygulamasının tanıtımı yapıldı.

 

“AFAD ACİL” UYGULAMASI TANITILDI

Toplantı öncesi konuşma yapan Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, katılımcıların Ramazan-ı Şeriflerini kutladı. Vatandaşların sıkıntı içine girdiğinde ilk çaldığı kapının Muhtarlık olduğunun altını çizen Vali Tekbıyıkoğlu, muhtarlara vatandaşların sıkıntıları ve talepleriyle ilgilenmesi gerektiğini, sorunların çözümü noktasında da idari kurumlara beklemeksiniz müracaat etmesi gerektiğini belirtti. Vali Tekbıyıkoğlu´nun konuşmasının ardından AFAD İl Müdür Vekili Sedat Ayar tarafından “AFAD Acil” adlı mobil uygulamanın tanıtımı yapıldı. Google Play Store ve App Store tarafından indirilebilen uygulama sayesinde vatandaşların afet öncesinde, afet sırasında ve afet sonrasındaki ihtiyaçlarını tek uygulamada karşılamak amacıyla AFAD acil modül uygulamasının geliştirildiğinin bilgisi verildi.

 

Boykot nedir? Boykot nasıl yapılır? Boykot nedir? Boykot nasıl yapılır?

UYGULAMA İLETİŞİMİ RAHATLATACAK

AFAD İl Müdür Vekili Sedat Ayar tarafından uygulamanın tanıtımının yapılmasının ardından, uygulama hakkında önerilerde bulunan Vali Tekbıyıkoğlu, Türkiye´nin coğrafi konumları itibariyle afetlerle yüz yüze gelebileceğini kaydederek, “Doğal afetler bizim gündemimizde her zaman olmuştur. Bu uygulama sadece afetler için kurgulanmış bir program değil, acil durumlar içinde kurgulanmış bir program. Bütün muhtarlarımızın bu uygulamayı indirmesi gerekmektedir. Afet durumlarında en çok yaşanılan sıkıntı iletişim sıkıntısıdır. İletişim hatları gereksiz kullanımlardan dolayı kilitlenmektedir. Bu uygulama sayesinde iletişimler çok daha rahat kurulacak.” dedi.

 

30. MUHTARLAR TOPLANTISI YAPILDI

Programın devamında 30. Muhtarlar toplantısı gerçekleştirildi. Vali Tekbıyıkoğlu muhtarların istek ve önerilerini dinleyerek çözümü noktasında ilgili birim müdürlerine talimatlar verdi. Düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı Hacı Mehmet Kara, İl Emniyet Müdürü Fahri Bulut, Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcısı Vedat Genç, İl Jandarma Komutanı Albay Barış Cücen ve ilgili birim müdürleri katıldı. Haber: Kenan Kuzucu