Yemek sonrasında dişlerin mutlaka fırçalanması gerektiğini söyleyen Töredi, “Genel sağlığı önemli ölçüde etkileyen ağız ve diş sağlığı, daha da önem kazanıyor. Dil yüzeyi ve diş eti bölgelerinin de fırça yardımıyla iyice temizlenmesi gerekir. Yemek sonrası, ağızda asit oranının artarak bakteriler kolayca çoğalıyor. Ağız antiseptiği veya gargara kullanılması, bunlar yoksa bile tuzlu suyla gargara yapılması gerekiyor” dedi.

 

AĞIZ KOKUSU ÖNLENMELİ

KIRIKKALE’DE BUGÜN HANGİ ECZANELER NÖBETÇİ 13 NİSAN 2024 KIRIKKALE’DE BUGÜN HANGİ ECZANELER NÖBETÇİ 13 NİSAN 2024

 

Ağız kokusunun, yalnızca diş çürüklerinden kaynaklanmadığını hatırlatan Töredi, “Diş eti hastalıkları, kötü yapılmış protezler, mide ve yemek borusu rahatsızlıklarının da kötü kokulara neden olabilir. Yeme içme faaliyeti olmadığında, ağızda tükürük salgısının az seviyede olmaktadır. Yemeklerden sonra fırçalanmayan dişlerde oluşan bakterilerin ağızda kolayca ürüyor. Buda ağızda asitlenmeye yol açarak diş çürüklerine neden oluyor” diye konuştu.

 

İLGİ GEREKLİ

 

Diş temizliği ile daha çok ilgilenilmesi gerektiğini belirten Töredi, “Her zaman dikkat edilmesi gereken ağız ve diş sağlığı, her zaman daha büyük önem kazanıyor. Dişler fırçalanmadığı zaman ağızda kolayca üreme ortamı bulan bakteriler, ağızda kötü kokuya sebep olurken, diş çürüklerini de arttırabiliyor” dedi. Töredi, her yemek sonrasında dişlerin daha özenle fırçalanması gerektiğini vurguladı. Diş fırçalarken, dil yüzeyi ve diş eti bölgelerinin de fırça yardımıyla iyice temizlenmesi gerektiğini işaret eden Töredi , ağız antiseptiği kullanmalarını tavsiye etti.