EVLİ VE 2 ÇOCUK BABASI

Türk Silahlı Kuvvetleri´nin (TSK) sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekatı sırasında, kırıma uğrayarak düşen ATAK helikopterinde şehit olan 2 askerden biri olan Kırıkkale nüfusuna kayıtlı Pilot Üsteğmen Erdem Mut (32) düzenlenen askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı.  Ali ve Ayşe Mut çiftinin 3 çocuğundan biri olan şehit Pilot Üsteğmen Erdem Mut, Gizem Mut ile evli ve 2 çocuk babası idi.

 

HELALLİK ALINDI

Acı haber, Mut Ailesi´ne askeri görevliler tarafından verildi. Acı haberi alan aile büyük üzüntü yaşarken, şehidin anne ve babası fenalaşarak ambulansla hastaneye kaldırıldı. Şehit Mut için ilk tören Malatya´daki 2´nci Kara Havacılık Alay Komutanlığı´nda gerçekleştirildi. Burada düzenlenen tören sonrası şehit Mut´un naaşı helikopter ile Kırıkkale´ye getirildi. Eskortlar eşliğinde baba ocağına son kez getirilen Mut için helallik istendi.

 

GÜL KOKULU YAVRUM

Şehit Mut, askeri ve polis konvoyu eşliğinde Nur Camii´ne getirildi. Şehit Mut´un babası Ali, annesi Ayşe, eşi Gizem ve çocukları güçlükle ayakta durmaya çalıştı. Yüreğine oğlunu kaybetmenin kor ateşi düşen acılı anne, “Gül kokulu yavrum hoş geldin. Yine gül gibi kokuyorsun” ağıtlar yakarak, “Şerefinle yaşadın, şerefsizlere örnek olsun” dedi.

 

O EN GÜZEL YERDE

Kırıkkaleli genç doktor, son yolculuğuna uğurlandı Kırıkkaleli genç doktor, son yolculuğuna uğurlandı

Şehit Erdem Mut´un naaşının bir an yanından ayrılmayan eşi Gizem Mut, Şehit eşinin tişörtünü ve askeri yüzüğünü öperek ayakta durmaya çalıştı. Hainleri sevindirmemek için sürekli yanındakilere dik durun diyen Şehit Erdem Mut´un eşi Gizem Mut, “Dik durun! O en güzel yerde” diyerek eşini son yolculuğuna uğurladı.

 

BAKAN ARSLAN´DA KATILDI

Nur Camiinde kılınan Şehit erdem Mut´un cenaze namazına Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, AK Parti Kırıkkale Milletvekilleri Ramazan Can, Abdullah Öztürk ve Mehmet Demir, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, il yöneticileri, askeri erkân ve çok sayıda vatandaş katıldı.