ENERJİ TASARRUFU SAĞLANACAK

Bahşılı Atatürk İlkokulu 2-B sınıf öğretmeni Aslı Salbaş ve 4-A sınıf öğretmeni Nur Şahin İnceyılmaz tarafından yürütülen ‘Dijital Çağın Öğrencileri´ eTwinning projesinde sona gelindi. Projeye ülkemizden 10, İtalya´dan 2, Polonya ve Arnavutluktan 1´er okul katıldı. Projede öğretmen ve öğrencilerine Web 2.0 araçlarını tanıtmak ve enerji tasarrufuyla ilgili kalıcı öğrenmeleri sağlamak, eğlenerek günlük hayatta ilgi ve beceri kazandırmak, öğretmen ve öğrencileri işbirliği sağlamak hedefleniyor.

Kırıkkale Belediyesi’nin borcu açıklandı! Kırıkkale Belediyesi’nin borcu açıklandı!

 

ETKİNLİKLER DÜZENLENDİ

Projenin ilk aşamasında öğrenciler ve veliler güvenli internet konusunda bilgilendirildi. Eba platformu üzerinden siber güvenlik videoları izletildi. Projenin 2´nci aşamasında enerji tasarrufu haftasında Web 2.0 araçlarıyla farklı etkinlikler düzenlendi. Düzenlenen etkinliklerde öğrenciler Web 2.0 araçlarını kullanarak afiş, logo, kelime bulutu oluşturma, ortak hikaye şiir yazma, puzzle oluşturma, canva da tasarruf etiketleri hazırlama, beyin fırtınası, dijital pano oluşturma çalışmaları yapıldı.

 

KAMU SPOT VİDEOSU ÇEKİLDİ

Wordwall Web 2.0 aracıyla hazırlanan eğitici oyunları oynayıp tasarruf konulu çizgi filmleri izletildi. Proje ekibi kamu spotu videosu çekerek, bu çalışmalarını sosyal medyada paylaştılar. Bahşılı Atatürk İlkokulu öğrencileri 2-B ve 4-A sınıfı etkinliklere uzaktan eğitim yoluyla katıldı. Uzaktan eğitim süresince öğrenciler aktif çalışmalarla dijital yeterlilik kazanmış ve kaynakları bilinçli kullanmanın önemini kavradılar. Yarıyıl tatili süresince projede yaptıkları çalışmaları ve ürünleri komşularıyla ve sevdikleriyle paylaşmaya devam ediyorlar.

 

UZAKTAN EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR

Projeye devamlılık kazandırmak ve öğrendiklerini pekiştirmek amaçlı alanında uzman konuklar davet edilerek öğrencilerin uzaktan eğitimleri devam ediyor. Projede Enerji Tasarrufu Haftası kapsamındaki çalışmalarda ‘´Çayırhan Termik Santrali“ Başmühendislerinden Alican Bilgin konuk olarak, bilgilerini öğrencilerle paylaştı. Haber: Kenan Kuzucu