Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe
GÜNCEL 22.03.2018 16:45:28
Daha İyi Bir Dünya Bırakmalıyız

Daha İyi Bir Dünya Bırakmalıyız

İl Müftüsü Şahin Yıldırım, Ragaip Kandilinin Müslümanlar için önemli olduğunu belirterek, kandilin tövbe ve dualarla geçirilmesi gerektiğini söyledi.

REGAİP KANDİLİNİN FAZİLETİ

Yıldırım, Regaip Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajında, bu gece manevi mevsime girişin habercisi olan Regaip Kandili´nin idrak edildiğini belirtti. Hazreti Muhammed´in recep ayı girdiğinde, 'Allah´ım, recep ve şaban aylarını bize mübarek kıl ve bizi ramazana kavuştur.' şeklinde dua ettiğini ve bu kutlu zamanların önemine dikkati çektiğini aktaran Yıldırım, müminler için bütün zamanların kıymetli olduğunu ve Allah´ın rızasını kazanmak gayesiyle kulluk şuuru içerisinde yaşanması gerektiğini vurguladı. Mübarek gün ve gecelerin yaratılış gayesini idrak ederek, yaratan ve yaratılanlarla münasebeti ve hayatı muhasebe etmek için çok kıymetli fırsatlar olduğunu bildiren Yıldırım, 'Regaip' kelimesinin 'kendisine rağbet edilen, arzulanan, talep edilen şey' anlamına geldiğini aktardı.

 

ALLAH´IN RAHMETİ ÜZERİMİZE OLSUN

Allah´ın rahmetinin, mağfiretinin ve nimetlerinin diğer zamanlardan daha çok tecelli etmesi, samimi kalple Allah´a yönelenlerin affedilmelerinin ümit edilmesi ve müminlerce gönülden arzulanması sebebiyle bu geceye 'Regaip' denildiğini aktaran Yıldırım, şunları kaydetti: 'Müslümanlar olarak her yıl, içtenlikle yaptığımız dualar ve samimi tövbelerle ihya ederek ruhen ve bedenen huzur bulduğumuz Regaip gecesi bizlere, tüm rağbetimizi Rabb´imize yöneltmemiz, bugüne ve geleceğe dair duygu, düşünce, tutku ve isteklerimizi bu eksende gözden geçirmemiz gerektiğini hatırlatmaktadır.

 

AF VE DUA KAPISI AÇIK

Rabb´imizin sonsuz af ve mağfiretine sığınmak, hata ve günahlarımızdan arınmak, gönüllerimizi ferahlatmak, kendimizle baş başa kalarak hayatın yoğunluğu içinde ihmal ettiğimiz dünyamızı gözden geçirmek ve nefis muhasebesi yapmak için bizlere bahşedilen bu müstesna zaman dilimlerini, öze dönüş, manevi diriliş ve ahlaki yükseliş fırsatları olarak görmemiz gerekmektedir. Dünyevileşmenin hayatı kuşattığı, nefsani arzuların öncelendiği, insani değerlerin ve ahlaki erdemlerin zayıfladığı bir çağda insan, evrene tefekkürle bakmayı, söz ve davranışlarını hikmet ve ahlak terazisinde tartmayı ihmal edebilmekte, gönül ve inanç dünyasına yabancılaşarak, kontrol edemediği tutkularının etkisiyle farklı mecralara sürüklenebilmektedir.

 

İBADETLERE DAHA BİR ÖZEN GÖSTERİLMELİ

Yıldırım, bu kutlu zamanları, birlikte yaşama sevincini tazelemesine ve kardeşliği daha güçlü hale getirmesine vesile kılmak istediklerini, kalpleri buluşturmaya, gönülleri birleştirmeye engel olan kin, nefret, nifak, fitne, fesat, haset ve ön yargılardan arınarak rahmet ve muhabbete vesile olan duygu ve düşüncelerin yaygınlaşmasına imkan vermeyi istediğini belirtti. Rahmet gecelerini fırsat bilerek, vahşeti ve şiddeti besleyen, hayatı çekilmez hale getiren, samimiyeti zedeleyen, saygı, sevgi ve kardeşlik duygularını zayıflatan bütün tutum ve davranışları hayattan çıkarmak gerektiğini vurgulayan Yıldırım, hayırlı ve yararlı işlerle iyilikleri artırmak, gönül dünyasını ve sosyal hayatı yeniden inşa etmek gerektiğini ifade etti.

 

DAHA İYİ BİR DÜNYA BIRAKMALIYIZ

Nesillere daha iyi bir dünya bırakma sorumluluğunu muhasebe etmek gerektiğini aktaran Yıldırım, bilerek ya da bilmeyerek yapılan bütün hatalardan ve işlenen günahlardan samimi pişmanlıklarla tövbe ederek arınma fırsatını değerlendirilmesi, ibadetlere daha bir özen gösterilmesi gerektiğini vurguladı. Yıldırım ayrıca, 'Aciz ve muhtaç bir varlık olarak mülkün sahibine ilticalarımızı ifade eden dualarımızı milletimizi, ümmeti ve bütün insanlığı kuşatacak kadar büyütmeli, asil bir duruşa ve ahlaka dönüştürmeliyiz. İçinde bulunduğumuz bereket ve rahmet gecelerinde milletimiz ve mukaddesatımız yolunda, hak, hakikat uğrunda, ülkemizin ve insanlığın barış ve huzuru için canları pahasına gece gündüz mücadele eden kahraman güvenlik güçlerimize dualarımızla destek olmalıyız.' değerlendirmesinde bulundu. 


Diğer Haberler

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024

15.03.2024