Her yıl okuldaki 6 farklı bölümden sağlık sektörüne nitelikli personel kazandırdıklarını belirten Okul Müdürü Özsoy, “Okulumuz çok geniş bir camiaya hitap ediyor. Okul olarak Kırıkkale merkezde sağlık personeli yetiştiren bir okuluz. Hedefimiz ülke genelindeki tüm ilgili kurumlara sağlık alanında daha nitelikli eleman yetiştirmektir” dedi.

 

677 ÖĞRENCİ

Okulun fiziki ve teknik olarak çok önemli fonksiyonlara sahip olduğunu ifade eden Okul Müdürü Özsoy şunları söyledi:“Okulumuzun tüm derslikler ile laboratuvarları Fatih Projesi kapsamında akıllı tahtalarla donatıldı. Bu sayede daha güncel bir eğitim öğretim imkanı sağlamak için önümüzdeki yıla hazırız. Öğretmenlerimiz de Fatih Projesi ile ilgili eğitimlerini alarak onlar da çeşitli bilgilerle donatılmış oldular. Okulumuzda 30´u meslek dersleri toplam 57 öğretmenimizle, anestezi, radyoloji, ATT, hemşire, laboratuvar ve diş teknisyenliği bölümlerinde toplam 677 öğrenci yeni eğitim öğretim yılında eğitim görecek. Ayrıca 11. ve 12. sınıf olan 302 öğrencimiz de bu yıl içinde sağlık işletmelerinde beceri eğitimi alacaklar. Gerek okulumuza yapılan yatırımlarda gerekse sağlık işletmelerinde desteklerinden dolayı başta sayın Valimize, İl Milli Eğitim Müdürümüz ile Tıp Fakültesi, Yüksek İhtisas Hastanesi, Sağlık Müdürü, Halk Sağlığı Müdürü ve diğer kurumların yöneticilerine teşekkür ediyorum. Beceri eğitimi, öğrencilerimizde daha kalıcı bilgi birikimine zemin hazırlıyor. Öğrenciler ileriki yıllarda yapacakları mesleklerin tüm detaylarını daha öğrenci iken öğretmenleri ve sağlık görevlileri eşliğinde öğrenme imkanına sahip oluyorlar. Birebir eğitim almaları, hasta üzerinde vaka kontrolleri gibi konular öğrencilerimizde aynı zamanda bir güven de oluşturuyor.”

 

MESLEKİ ÇALIŞMA

Öğretmenlerin mesleki çalışmalarının da başladığını hatırlatan Okul Müdürü Özsoy, sözlerini şöyle sürdürdü:“Öğretmenlerin “Mesleki Çalışma” programları Bakanlığımız tarafından belirlenen bir takvim çerçevesinde yürütülüyor. Seminer döneminde öğretmenlerimize birçok konuda çeşitli bilgiler aktarıyoruz ve hedeflediğimiz kriterleri daha iyiye nasıl götürebiliriz bu konuda elimizden geleni yapıyoruz. Burada hem öğrencilerimizin eğitim seviyelerini daha yükseltmek hem de  sağlık sektörüyle nasıl bir gelişme sağlarız? Bu konularda çalışmalar yapıyoruz.”

 

İSABETLİ TERCİH

Tatil sonrası Kırıkkale’de ilk ders zili çaldı Tatil sonrası Kırıkkale’de ilk ders zili çaldı

Okulu yeni kazanan öğrencilerin de isabetli tercihlerde bulunduğunu dile getiren Özsoy, “Okulumuzu tercih ederek kazanan ve okulun açılmasını sabırsızlıkla bekleyen yeni öğrencilerimizi ve velilerini başarılarından dolayı kutluyorum. İsabetli tercihlerinden dolayı da tebrik ediyoruz. Bizler de hem yeni hem de diğer öğrencilerimiz için eğitim ortamının tüm hazırlıklarını yapmış durumdayız. Okulumuzun donanımı çok iyi seviyede olup eğitim öğretime hazırız. Öğrencilerimizi 28 Eylül günü okulumuza bekliyoruz. Okulumuzda çalışmalarından dolayı aha önceki  Okul Müdürlerimiz olan Yakup Yeşilırmak ve Şevket Yurduseven´e de katkılarından dolayı teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi.