OKUL DESTEK PROJESİ

Ailelerde çocuk adına farkındalık oluşturmak, çocuklara okul dışı zamanlarını kaliteli ve verimli kullanabilecekleri ortam ve imkânlar sunmak amacıyla oluşturduğu “Okul Destek Projesi” kapsamında etkinlikler devam ediyor. Kırıkkale Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak 01.02.2019 tarihinde “Okul Destek Projesi” kapsamında Konya´ya kültürel gezi düzenlendi. Mevlana Türbesi, Bilim Merkezi ve Tropikal Kelebek Bahçesi gezilmiş olup tatilin son günlerinde çocukların güzel vakit geçirmeleri sağlandı.

Işıklar Köyü’nde ‘yağmur duası’ edildi Işıklar Köyü’nde ‘yağmur duası’ edildi

 

SOSYAL VE EKONOMİK DESTEK

Konu hakkında açıklamalarda bulunan İl Müdürü Hatice Uğurlu, “Ekonomik imkânsızlıklar nedeniyle aileleri bakmakta güçlük çektiği için maddi olarak desteklediğimiz çocuklara, sosyal, kültürel, sanatsal ve akademik olarak da desteklemek için proje başlattık. Genel Müdürlüğümüz tarafından, yoksul ailelerin sadece ekonomik yetersizlikler sebebiyle çocuklarını kurum bakımına vermesinin önüne geçmek amacıyla yürütülen 'Sosyal ve Ekonomik Destek (SED)' uygulamasının kapsamı  'Okul Destek Projesi' ile genişledi.

 

HER ZAMAN YANLARINDAYIZ

 “Bakanlığımız bu yılın Ekim ayına kadar ekonomik yetersizlik nedeniyle 105 bin 310 çocuğun ailesine 682 milyon lira destek sağladı. Okul destek projesi ile SED hizmet modelinde psikolojik destek ve okul başarısı faktörlerini de ele alınacak. Bir yıllık uygulama sürecinde bütçesi 2 milyon lira olarak belirlenen Okul Destek Projesi´yle ailelerde çocuk adına farkındalık oluşturulması, çocuklara okul dışı zamanlarını kaliteli ve verimli kullanabilecekleri ortam ve imkânların sunulması amaçlanıyor. Bu kapsamda, SED hizmetinden yararlanan çocuklar sadece maddi olarak değil akademik, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerle desteklenecek. Ayrıca çocukların bu faaliyetlere katılmasını da sağlanacak” dedi. Haber Merkezi