ZARARLAR KARŞILANMALI

MHP´li Öztürk yapmış olduğu açıklamasında; “Haziran ayı başından bu yana devam eden kuvvetli yağışlar; Kırıkkale Merkez, Sulakyurt, Delice, Çerikli ve köylerinde çok şiddetli zararlara neden olmuştur. Bu kapsamda; ilçe merkezlerinde bazı köprülerde hasar ve kısmi yol çökmeleri yaşanmış, Tarım arazileri ciddi miktarda su altında kalmış, üreticimizin 1 yıldır umut bağladığı ürünleri zarar görmüş, yollarda, çamur ve taş birikmesine bağlı kapanmanın yanı sıra; dere taşması, köprü ve dere geçişlerinde hasar meydana gelmiştir. Elektrik ve su kesintileri yaşanmış, Kırıkkaleli hemşehrilerimiz mağdur olmuşlardır. Her ne kadar girişimlerimiz sonucu; valiliğimiz elindeki tüm imkânları kullansa da, mevcut zarar ve ziyanın telafi edilmesi noktasında yetersiz kalmaktadır.´ dedi.

Behzat Kürkçüden Adaylık Açıklaması Behzat Kürkçüden Adaylık Açıklaması

 

DEVLET YARDIMI KAPSAMINA ALINMALI

Açıklamasında özellikle çiftçilerimizin sene boyunca ter döktüğü, emek ve para harcadığı tarlalarındaki ürünlerinde yaşanan zararlara değinen Öztürk; “Tarım Sigortaları kurumunun (TARSİM) zarar tespit çalışmaları devam ederken, bir başka bölgemizde yeni yağışlardan dolayı zarar meydana gelmekte, bu olumsuz durum da işlemleri yavaşlatmaktadır. Öte yandan maddi imkânsızlıklardan dolayı tarlalarını sigorta yaptıramayan çok sayıda çiftçimiz, köylümüz bulunmaktadır. Kırıkkaleli çiftçilerimizin; banka, elektrik, su borçları yüzünden maddi imkânları yerinde değildir. Bu yüzden sigortalı, sigortasız gözetmeksizin, yaşanan aşırı ve kuvvetli yağışların neden olduğu zararlar, devlet yardımı kapsamında değerlendirilerek giderilmelidir. Bu çok önemli bir konudur ve biran önce konu gündeme alınıp, yaşanan maddi ve manevi zararlar giderilmelidir.” dedi.

 

HEP SÖYLÜYORUZ, KIRIKKALE´NİN HER ALANDA YATIRIMA İHTİYACI VAR

Kırıkkale´nin her alanda acil yatırımlara ihtiyacı olduğunu her fırsatta dile getirdiklerini belirten MHP´li Öztürk; “Son yağışlar da göstermiştir ki; Kırıkkale´de özellikle altyapı yatırımlarına özellikle ihtiyaç vardır. Diğer yandan sağlıklı ve gelişmiş bir kent için gerekli olan üst donanım ve yapılar da yetersizdir.” diyerek, artık Kırıkkale´nin sesinin duyulması ve ilgili Bakanlıkların harekete geçmesi gerektiğini belirtti.   HABER: EMEL SELCİ