ZARARLAR GİDERİLMELİDİR

Son haftalarda metrekareye 119 kilogram yağışın düştüğü Kırıkkale´de, hububat sezonunun başlamasıyla birlikte çiftçilerde kara kara düşünmeye başladı. Yağışların ekili arazilere zarar vermesi sonucunda Ziraat Odası Başkanı Orhan Öztürk, yetkililere seslendi. Bakanlıkların harekete geçmesini isteyen Öztürk, “Çiftçimizin borcu ertelenmelidir” dedi.

 

Irmak Köyü muhtarından çağrı, “Herkes geri dönsün” Irmak Köyü muhtarından çağrı, “Herkes geri dönsün”

TARIM ARAZİLERİ ZARAR GÖRDÜ

Türkiye genelinde olduğu gibi sağanak yağış ve olumsuz hava şartlarından nasibini alan Kırıkkale, son yılların en yağışlı günlerini yaşıyor. Kırıkkale merkez, 8 ilçe, kasaba ve köylerinde etkili olan sağanak ve dolu yağışı, hububat sezonunun açılmasıyla birlikte de bazı ürünlerde zararlara yol açtı.

 

GEREKEN KOLAYLIK SAĞLANMALI

Öztürk, “Sel felaketinden mağdur olan çiftçilerimizin zararlarının giderilmesi için gerekli çalışmaların yapılması gerekmektedir. Ülkemizde meydana gelen aşırı yağışlardan İlimiz de ciddi anlamda etkilenmiştir. Birçok felaket yaşanmıştır. Aşırı yağış, dolu, sel, su baskınları neticesinde çiftçimizin ürünü tarlada hasar görmüştür. Emeği, alın teri ile geçinmeye çalışan çiftçimizin mağduriyeti artmıştır. Yetkililerimizden çiftçilerimizin bu mağduriyetlerinin giderilmesini, banka ve kooperatif borçlarının ertelenmesini ve ödeme kolaylığı sağlanmasını tüm çiftçilerimizi temsilen talep etmekteyiz” dedi.

 

BİRLİKTELİKTEN KUVVET DOĞAR

“Son günlerde Kırıkkale Merkez ve Bahşili, Balışeyh, Çelebi, Delice, Karakeçili, Keskin, Sulakyurt, Yahşihan ilçeleri, kasaba ve köylerimizde etkili olan sağanak yağış ve dolu beraberinde sele neden olmuş, Sulakyurt ilçesinde hayvancılık yapan 2 kişinin hayatına, 35 büyük baş hayvanının telef olmasına neden olmuştur. Hasat mevsiminin başladığı Kırıkkale´de yaşanan sel felaketi sonrası başta ekili tarım arazilerimiz olmak üzere, birçok köyde köprü, bahçe duvarı, ahır gibi yapılar yıkılmıştır. Yol ve Kanalizasyon boruları zarar görmüştür” şeklinde konuştu. Haber Merkezi