Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun talimatı üzerine, bölgedeki siyasi iklim ve önümüzdeki dönemde halkın siyasi eğilimlerinin değiştirilmesi konusunda izlenmesi gereken yol haritasının belirlenmesi amacıyla çalışma ve değerlendirme yapmak üzere görevlendirilen milletvekili heyeti dün ilimize geldi.

 

120 VEKİL 21 İLDE GÖREVLENDİRİLDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 120 milletvekilini 24 ilde görevlendirdi. Meclis açılana kadar heyetler halinde illerde çalışacak milletvekilleri hazırladıkları raporları genel başkana sunacak. Bu görevlendirme kapsamında Kırıkkale´ye ise Türkiye Gazeteciler Federasyonu eski Genel Başkanı İzmir Milletvekili Atilla Sertel, Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Ankara Milletvekili Gamze Taşlıer ile Kırıkkale Milletvekili Av. Ahmet Önal geldi.

 

RAPORLAR KILIÇDAROĞLU´NA SUNULACAK

Kırıkkale´de bulunan sivil toplum kuruluş ve sendika başkanlarıyla bir araya gelen vekiller, iletilen talepleri tek tek not alarak rapor halinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´na sunacaklar. STK´lar ise emeklinin sorunlarını, Kırıkkale´nin sorunlarını, işsizliğin hat safhada olduğunu öne çıkardılar. Toplantıda ayrıca CHP İl Başkanı Onur Yüksel Bozdağ, Merkez İlçe Başkanı Yücel Kızık ve CHP yönetimi de hazır bulundu.

 

MİLLETİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ

CHP İl Başkanı Bozdağ, CHP olarak amaçlarının vatandaşların içinde bulunduğu sorunları çözmek olduğuna vurgu yaptı. STK temsilcilerinin bir şehrin olmazsa olmazları arasında yer aldığına vurgu yapan Bozdağ, “Bizler mücadelesini verdiğimiz şehrimizin sorunlarını gündeme getirmek ve bunların çözümünü sağlamak için buradayız. Bizler geçmişte olduğu gibi şimdi de milletimizin her zaman yanında yer aldık”

 

ÇOK BÜYÜK PROBLEMLERİ VAR

Milletvekili Av. Ahmet Önal, geçmişte olduğu gibi Milletvekili seçildikten sonra da 15 aylık süre içerisinde her zaman milletin yanında yer aldıklarını söyleyerek, “Kırıkkale´nin çok büyük problemleri var. En büyük sıkıntılarından bir tanesi MKE fabrikalarının gün geçtikçe küçülmeye gitmesidir. Hemen hemen her gün 30 kişinin iş talebi ile karşı karşıya geliyorum. Kırıkkale´nin tarımda, ekonomide, sağlıkta ve bütün alanlarda sorunları bulunuyor”

 

GECEMİZİ GÜNDÜZE KATIYORUZ

Ayrıca Önal, Kırıkkale´de bulunan vatandaşların sorunlarını meclise taşıdığını ve bu sorunların çözümü için takipçisi olduğuna vurgu yaparak, “Burada almış olduğumuz notları genel başkanımıza ileteceğiz ve sonrasında meclis kürsüsünden bunları duyuracağız. Bizler Kırıkkale´nin her zaman yanında olmaya devam ettik. Şehrimiz için, milletimiz için gecemizi gündüzümüze katarak çalışmalar sergiliyoruz. İnşallah bu çalışmaların sonucunu da en iyi şekilde alırız” ifadesinde bulundu.

 

TÜRKİYE ARTIK KAVGA İSTEMİYOR

Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Türkiye´de artık iklimin değiştiğini söyleyerek, “Son yapılan mahalli idareler seçiminde büyükşehir belediyelerinin çoğunluğunu CHP´nin kazandı. Biz kimseyi ayrıştırmadan, kırmadan, dökmeden kardeşlik içerisinde birlik ve beraberlik duygusuyla çalışmalarımızı sergilemenin çabası içerisindeyiz. Türkiye artık kavga istemiyor, Türkiye artık küskünlük, kargaşa, karamsarlık istemiyor. Bizler birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz müddetçe her zaman başarılı oluruz” şeklinde konuştu.

 

KIRIKKALE SANAYİ ŞEHRİ

Kırıkkale´nin geçmiş dönemlerde sanayi şehri olduğunu ve bunun en büyük katkısının MKE Fabrikalarında olduğuna dikkat çeken Bülbül, hep birlikte MKE´ye sahip çıkmamız gerekiyor. Artık Türkiye´de ekonomik sıkıntılar olmasın, milletimiz refah içerisinde yarınları düşünmeyerek, yarın ne olacak kaygısını atarak yaşamalıdır” dedi.

 

EKONOMİK SIKINTILAR HAT SAFHADA

İzmir Milletvekili Atilla Sertel, Türkiye genelinde yaşanılan ekonomik sıkıntılardan bahsederek, bu sıkıntıların Kırıkkale´yi de etkilediğine dikkat çekti. Sertel, “Bu toplantıda çok önemli konulara değinildi. Bizim CHP olarak amacımız sizlerin ayağına gelerek burada yaşadığınız sorunları dinlemek ve çözüm bulmaktır. Bizler artık barış içerisinde, huzur içerisinde yaşamak istiyoruz. Bizler ülkemizin ve milletimizin menfaatleri doğrultusunda elimizden gelen çaba ve gayreti her zaman gösterdik” dedi.

 

GAZETELERİN SORUNLARINI BİLİYORUM

Kendisinin de eski bir gazeteci olduğunu ifade eden Sertel, yerel gazetelerin sorunlarını bildiğini belirtti. Bizim elimizden gelen bu sorunları meclis kürsüsünden açıklamaktır diyen Sertel, “Yerel basının ayakta kalması için gereken destek sağlanmalıdır. Bizler bu desteklerin sağlanmadığını ve üstüne üstlük resmi ilanlar ve çeşitli ilanlardan kesintiler yapıldığını biliyoruz. Artık bu sorunların çözülmesi için de gereken mücadelemizi gerektiğinden fazlasıyla veriyoruz” şeklinde konuştu.

 

Ankara Milletvekili Gamze Taşlıer ise iletilen raporları not aldığını ve Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu´na rapor halinde sunacaklarını söyledi. 

Kayıp Çocuk Polis Tarafından Bulundu Kayıp Çocuk Polis Tarafından Bulundu