KUZUCU´NUN İKİNCİ KİTABI YAYINLANDI

Kırıkkaleli yazar İsmail Dursun Kuzucu, ‘Uyandıysanız Günaydın´ kitabının ardından merakla beklenen ikinci kitabını çıkardı. ‘Cennetten Bir Damla´ isimli kitabını çıkaran Kuzucu, 'Eski Köy Enstitüsü veya Öğretmen okulundan mezun olan hemen herkeste bu millete adanmış bir ömür olduğunu bilir. Ömrü boyunca bu bilgi, istek ve idealleri doğrultusunda kendisine yön verir. Ben de Hasanoğlan Atatürk İlk öğretmen okulunun 1976 yılında son mezunu olarak bu milletin kıt kanat imkanlarla okuttuğu biriyim. Bu devletin vergileriyle yatılı okuduğum için hayatımın sonuna kadar, aklımın yettiğince bu millete borçlu olduğumu biliyorum. Öğretmen veya idareci olarak çalıştığım tüm yerlerde bu bilinç ve görüşler doğrultusunda görev yapmaya çalışırken, eğitimde öğretmen okulu ve yüksekokullardan mezun öğretmenlerimizle çalışma ortamı bulduğundan her ikisi arasında ki eğitim politikalarında bizzat yönetme fırsatı bulmuşumdur”

 

KİTABIN İÇİNDE BENDE VARIM

KIRIKKALE’DE BUGÜN HANGİ ECZANELER NÖBETÇİ 20 NİSAN 2024 KIRIKKALE’DE BUGÜN HANGİ ECZANELER NÖBETÇİ 20 NİSAN 2024

Kuzucu açıklamasının devamında “1940´lardaki eğitim kampüsü olarak yapılan öğretmen okullarındaki dershane, iş atölyesi, sinema salonu, top sahaları, golf sahaları, amfi tiyatro, bağ bahçe olarak işlenen devasa tarım sahalarıyla, hayvancılık yapılan alanlarda o günün öğretmenleri nasılda bu ülkenin makus talihini değiştirmek için güzel yetiştirildiklerini bugün daha iyi anlıyorum. Bu görüşler doğrultusunda ülkemizde eğitim ve öğretimin en iyi olması, çabuk hızlı, bilimin ışığında ülkemizi gelişmiş ülkeler seviyesine getirmek için, insanlarımızın daha güzel ortamlarda yaşatılması için, çağdaş uygarlık düzeyinin seviyesinde, hatta ilerisinde yaşamak için bir eğitimci olarak ömrümün sonuna kadar aklımın erdiği, gücümün yettiğince çalışacağım. Bu kitabı okuduğunuzda herkes kendinden, yaşadığı çevreden, insan yaşamının ve ona hizmetin kutsallığından, sevgi, saygı ve hoşgörüden bir şeyler bulacaktır. Bu kitabın içinde bende varım, benim sorunlarım, sevinçlerim, kederlerim de var diyeceksiniz. Saygılarımla” dedi.

 

İSMAİL DURSUN KUZUCU KİMDİR?

09.02.1955 Kırıkkale ili Çelebi ilçesi Karaağaç Köyü doğumluyum. İlkokulu 1968 yılında köyümde bitirdikten sonra Atatürk İlk öğretmen okulunu kazanarak Hasanoğlan´a gittim. 1976 Yılında okulumu bitirerek ilk görev yerim olan Yozgat ili Sorgun İlçesi Akacak Köyü öğretmenliğine atandım.İki yıl burada çalıştıktan sonra sırası ile: 09.10.1979 -01.09.1979- Keskin Y. Olunlu köyü öğretmenliği, 13.09.01.1982- 01.09.1985- Kırıkkale A. Mahmutlar Köyü öğretmenliği, 10.04.1986- 02.01.1990- Kırıkkale Fatih ilköğretim Okulu öğretmenliği, 02.01.1990 – 30.03.1993- Kırıkkale M. Ardahan İlkokulu Md Yardımcılığı, 30.03.1993.2010- Yahşihan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 2010 ile 2012 yıllar arasında Eskişehir Seyitgazi ilçe Milli Eğitim Müdürü iken 2012 yılında emekli oldum. Eskişehir belediyesinin kısa zamanda uyguladığı büyük projeler beni çok etkiledi. Konuyla ilgili birçok makale yazarak yayınlanmıştır. Tüm bu çalışmalarım esnasında Anadolu Üniversitesi Eğitim bölümünü de bitirdim. Eski Kırıkkale İyi Parti İl Genel Meclisi üyesi olarak görev yaptı. Eskişehir de görev yaparken çeşitli mahalli gazetelerde haftalık makalelerde yazmaktaydım. Emekli olduktan sonra mahalli gazetelerde haftalık makaleler yazdım.  Bugüne kadar yazdığım yaklaşık beş yüze yakın makale ve şiirlerim vardır. Evli ve üç çocuk babasıyım. Haber: Ahmet Ünal