Kırıkkale’den 279 asker şehit oldu

Kredi hacmi 12 trilyon 899 milyar lira oldu Kredi hacmi 12 trilyon 899 milyar lira oldu

Kültür merkezinde yapılan programa Vali Ali Kolat, eşi İlksen Kolat, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar,Gençlik ve Spor Müdürü Rıfat Ünlü, İl Kültür Müdürü Yahya Er,Sağlık İl Müdürü Mustafa Uzun İl Müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.Çanakkale Destanı’nın yaşanmış hikâyelerinin anlatıldığı programda konuşan Tuncer, Kırıkkale’den 279 askerin şehit olduğunu söyledi. Çanakkale’nin büyük bir ağıt olduğunu belirten Tuncer, ‘Çanakkale Türkiye’nin meselesidir. Biz orada bu savaşı kazandığımız anda tüm gücümüzü dünyaya göstermiş olduk. Çok zorluklarla kazanılan bir savaşı kazandık. Allah bu millete bir daha böyle acılar yaşatmasın’ dedi.Tuncer Çanakkale Zaferinin üzerinden yüz yıl geçmesine rağmen unutulmaması gereken ve Türk tarihinin en önemli zaferlerinden biri olduğunu belirterek “Biz unutsakta birileri unutmuyor. Hala acısını yaşıyorlar. Çanakkale bizim millet olmayı öğrendiğimiz son yer. Millet olarak hareket etmeyi başardığımız yer” şeklinde konuştu.

Birileri adı Soykırım olsun istiyor

Tuncer son günlerdeki Ermeni Soykırım diye adlandırılan olayların birileri tarafından tanınmasına atıfta bulunarak”  Bugünlerde sözde Ermeni Soykırımı diye bizi suçlayanlar işin aslını hiç bilmiyormuş gibi yaşıyorlar. Araştırmak ve öğrenmekte istemiyorlar. Şu tarih kitaplarını bir açalım bakalım ne yaşanmış. Bu olay soykırım değildir. Zamanında Ermeni vatandaşlarımızın zarar görmemesi için daha güvenli bölgelere devlet eliyle gönderilmesidir. Devlet hiç kendi vatandaşına soykırım yapar mı? Ama birileri ille bunun adı soykırım olsun istiyor” ifadesini kullandı.

1 Metrekareye 5 litre kanın aktığı yer

Çanakkale ruhunun iyi hissedilmesi gerektiğini vurgulayan Tuncer, 'Çanakkale, metrekareye 6 bin merminin düştüğü yer, 1 metrekareye 5 litre kanın aktığı yer, bunun için Çanakkale ruhunu iyi bilmeliyiz' şeklinde konuştu. Programın son kısmında İstiklal Marşının on kıtasını konukların ayağa kalkarak beraber okumasını isteyen Tuncer  “ Programa katılan herkese teşekkür ederim. Kırıkkale’ye gelmekten büyük onur duydum. İnşallah başka bir programda tekrar görüşürüz” ifadesini kullandı.

Fotoğraf ve savaş müzesi

Türkülerin, edebiyatın, ışık ve görselliğin harmanlanmasıyla ortaya konulan etkinlikte yürekleri burkan bir destanın öyküsü seyircilere anlatıldı. Programın öncesinde savaş esnasında ve gerisinde derlenen fotoğraf sergisinin ve Çanakkale Savaşı’nda kullanılan savaş malzemelerinden örnekler bulunan Çanakkale Savaş Müzesi sergisi açıldı.