Kırıkkale’de okuma kültürünü geliştirici projeler üretiliyor Kırıkkale’de okuma kültürünü geliştirici projeler üretiliyor


Türk milletinin zaferiyle sonuçlanan Çanakkale Deniz Savaşları´na  103 yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Kırıkkale´de okullarda da etkinlilikler sürdü. Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Süleyman Demirel Anadolu lisesi öğretmen ve öğrencileri okulun bahçesinde düzenledikleri etkinlik de duygulu anlar yaşandı.

 

Okul yöneticilerinin yanı sıra, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı etkinlik çerçevesinde ay yıldız içinde Türk Bayrağı, 18 Mart Koreografi görüntülendiği etkinlik büyük ilgi korurken kuran-ı kerim okunması ile birlikte Süleyman Demirel Anadolu Lisesi Müdürü Hacı Güneşli, yaptığı konuşmada şöyle dedi:

 

“Türk Ulusal savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi´nin 103 yıldönümünü kutlamanın ve mukaddes vatanımız için canlarını seve, seve feda eden şehitlerimizi anmak için buradayız. Tarihin yazdığı en gerçek, en şerefli kahramanları yad etmek, bir daha dönmemek üzere giden Çanakkale şehitlerini hatırlamak için buradayız. Tarihin akışını değiştiren nice şanlı zaferler vardır. Çanakkale Zaferi de bunlardan biridir. Mehmetçiğin ölürsem şehit kalırsam gazi parolasıyla İstiklali ve İstikbali uğruna toprağa düştüğün yerdir Çanakkale Enginlere sığmayıp taşan bir milletin yeniden var oluş destanı yazdığı yerdir Çanakkale, Çanakkale´yi Çanakkale yapan gelenler değil, gelenleri karşılayan Asil Ruhdur. Anadolu´nun her köşesinden Rumeli den, Bağdat´tan, Şam´dan Üsküp´ten Bosna´dan  kopup gelmiş dilleri ve renkleri farklı ama davaları aynı olan  bir milletin omuz omzA verdiği mücadelenin adıdır Çanakkale”

 

Okul Müdürü Güneşli sözlerine devamla “Bir zamanlar Viyana kapıların dan  Kudüs e kadar uzanmış olan eski Osmanlı´nın Başkenti İstanbul´u alarak Türk Milletini tarih den silmek istiyorlardı. 1000 yıldır Türk milletini bu topraklardan atmak  için geliyorlar bu sefer topyekün geldiler ama onları karşılayan Asil ruh öyle bir ruhtur ki;  çelik ile  barut inancın ve azmin karşısında yenik düşmüştür. Çanakkale de yokluk varlığı yenmiştir. Maneviyat  medeniyeti yenmiştir. Özgürlük sömürüyü yenmiştir. Çünkü Çanakkale yi Çanakkale yapan ruh; Esir yaşamaktansa özgür ölmeyi yeğlerim diyen insanların ruhudur.  Onlar, ezanımız dinmesin, bayrağımız inmesin , namusumuz çiğnenmesin  diye canlarını feda etmekten kaçınmadılar.  Onların davası vatan davasıydı bedeli kanla yoğrulmuş canla ödenmişse  bunun adı artık Vatan´dır. Vatan, insanın yuvasını kurduğu ve huzur bulduğu yerdir. Baskı ve zulümden uzak, güven  içinde özgürce yaşanan topraktır. Canlarını hiç düşünmeden bu toprağa verenler için”