Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale´de Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından desteklenen Yaz Kur´an Kursları bugün başlayacak. “Camiler Çocuk Dolsun, Ahlakı Kur´an Olsun' sloganı kapsamında öğrencilere dini yönde önemli eğitimler verilecek.

 

ÇOCUKLARIN DİN EĞİTİMİ

Diyanet İşleri Başkanlığı´nca her yıl okulların kapanmasıyla birlikte düzenlediği yaz Kur´an kurslarının bu yıl 17 Haziran 2019 tarihinde başlanacağı belirtildi. Müftü Şahin Yıldırım, 'Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından yazın çocuklarımızın din eğitimini görmesi ve vakitlerini boşa geçirmemeleri için her yıl olduğu gibi bu yılda 17 Haziran´dan itibaren Yaz Kur´an Kursu programı çerçevesinde Türkiye genelinde bir çalışma başlatmıştır. Aynı şekilde Kırıkkale İl Müftülüğü olarak tüm hazırlıklarımızı tamamlayarak 17 Haziran´da Kur´an kurslarımız başlayacak ve 9 Ağustos´ta bitecek olan, 8 haftalık bir yaz Kur´an kursları eğitim süreci başlayacaktır.

 

SOSYAL ETKİNLİKLER YAPILACAK

Yıldırım, “Tabii yaz Kur´an Kursları dediğimizde aklımıza sadece şu gelmesin, çocuklarımız gidiyor Kur´anı Kerim, temel bilgiler öğreniyor ve sonra eve gidiyorlar. Biz Millî Eğitim Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yaptığımız ortak protokoller çerçevesinde 2 ay boyunca çocuklarımıza hem dini eğitim hem kültürel ve hem de sosyal etkinlikler çerçevesinde hizmet sunmaya çalışacağız” dedi.

 

AMACIMIZ CAMİ İLE ÇOCUĞU BİR ARAYA GETİRMEK

23 Nisan, Türkiye Cumhuriyeti'nin onlara olan güveninin göstergesidir 23 Nisan, Türkiye Cumhuriyeti'nin onlara olan güveninin göstergesidir

Yaz Kur´an kurslarında amaçlarının cami ile çocuğu bir araya getirmek olduğunu söyleyen Yıldırım, 'Burada Hz Muhammed dönemindeki cami ve mescitlerin fonksiyonlarını günümüzde yaşatmayı hedefliyoruz. Hz Muhammed´in hayatına baktığımızda o dönemin Camilerinde sahabenin çocuklarının sürekli olduğunu, orada oyun oynadıklarını görüyoruz. Onun için Camilerin çocukların zihin yapılarında yer almasını amaçlıyoruz. İnşallah bu kurslarımız çocuklarımız için çok verimli geçecektir” diye konuştu.

 

HEPİMİZ İÇİN VERİMLİ GEÇECEKTİR

Yıldırım, başta öğrenciler olmak üzere her kesimin manevi ve dinî gelişimlerine ve Kur´an okumayı öğrenmelerine vesile olabilecek Yaz Kur´an Kurslarının önemine değindi. Bu sene önceki senelerden farklı olarak bazı cami ve Kur´an Kurslarında farklı gruplara yönelik özel sınıflar da açılacağını,  kurslara yediden yetmişe her kesimin katılabileceğini,  eğitimin daha etkili bir şekilde ifa edilmesi için Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen eğitim seminerlere katılan Din Görevlileri ve Kur´an Kursu Öğreticileri tarafından bu seminerlerin verileceğini belirterek, seminerlerin öğreticilere faydalı olması temennisini sundu. Haber Merkezi