EK ÖDEME ORANI YÜZDE 10´A ÇIKARILSIN

Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Aytekin, yıllar içinde asgari geçim indiriminin artırılarak memurun ve çalışanların korunduğunu buna karşın emekliler için ek ödeme oranının sabit kaldığını söyledi. “Ek ödeme oranı yüzde 10´a çıkarılsın” diyen Aytekin, emekliye destek olunmasını istedi.

 

EK ÖDEME ARTIRILMALI

Başkan Aytekin, emekliye verilen yüzde 4 ila 5´lik ek ödemenin artırılmasını istedi. Oranın yıllar içinde düşük kaldığını belirten Aytekin, “İlerleyen yıllarda bu oran önemini kaybetti. Yaşadığımız ortamda her şeye yüzde 8 ile yüzde 18 arasında KDV ödüyoruz. Ama aldığımız yüzde 4-5´lik ödemeler bunun yanında çok küçük kaldı. Ek ödeme oranı yüzde 10´a çıkarılmalı.”

 

Elektrik ve doğal gazda Mayıs tarifesi belli oldu Elektrik ve doğal gazda Mayıs tarifesi belli oldu

EMEKLİNİN KATIĞI ARTIMIŞ OLACAK

Başkan Aytekin, “Diyelim ki 3 bin lira emekli maaşı olan yüzde 4´ten 120 lira ek ödeme alıyor. Yüzde 8-10 noktaya taşırsanız 3 bin maaş için 300 lira ek ödeme almış olur. Yaraya merhem olacak ekmeği, katığı artmış olacak.” 

 

EMEKLİYE VERİLEN EK ÖDEME ARTIRILMALIDIR

“Nasıl ki asgari geçim indiriminde çalışanlar ve memurlar korunuyorsa, emeklinin de ek ödeme konusunda korunması lazım. Emekliye verilen ek ödeme artırılmalıdır. İlerleyen yıllarda verilen yüzde 4-5 oranı değerini yitirmektedir” ifadelerini kullandı. Haber: Çağlar Atmaca