Kırıkkale'de yapılan en ciddi yatırımlarından biri olan çağrı merkezi dün yapılan törenle hizmete girdi. Belediye Hizmet binasının üst katında altı bin metre kare alana sahip ve yaklaşık bin beş yüz kişiye iş sahibi yapacak olan çağrı merkezinin ilk etabı açıldı.Törene , Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Milli Savunma Komisyon Başkanı Ak Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, Ak Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Kırıkkale Vali Vekili Rıfat Atalay, Kırıkkale Eski Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Halkbank Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı İsmail Hakkı İmamoğlu, Turkcell Global Bilgi Genel Müdürü Bahadır Pekkan ve Teleses Yönetim Kurulu Başkanı Recep Uzelli, İl müdürleri, Çevre Belediye Başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Memleketime faydalı olmak istedim

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törenin ilk konuşmasını Teleses yönetim kurulu başkanı Recep Uzelli yaptı. Uzelli memleketi Kırıkkale ile hiçbir zaman bağını kopartmadığını söyledi. Uzelli ' Kırıkkale insanı çalışkandır.Yeter ki imkan verilsin elinden gelenin en iyisini yapar. Memleketime hizmet etmek için böyle bir yatırım yaptım. Para hırsım hiç olmadı. Memleketim Kırıkkale'de Babam adına bir Ortaokul annem adına da bir anaokul yaptım. Bu hizmetlerimin karşılığı olarak ta Türkiye Büyük Millet Meclisinden üstün hizmet madalyası aldım. Bu bana yeter.Benim için büyük onur.Şu anda burada 220 gencimize iş imkanı sağladık. Tamamlandığında bin beş yüz kişiye iş imkanı sağlayacak. Benim isteğim Kırıkkale Üniversitemizde çağrı merkezine yönelik bir fakültenin açılması ' şeklinde konuştu.

Sektöre cesaret verdik

Yerel yönetimin, halkın ve basının yoğun ilgisiyle açılan çağrı merkezinin açılış töreninde konuşan Turkcell Global Bilgi Genel Müdürü Bahadır Pekkan, 'insana yatırım' vizyonu doğrultusunda bu güne kadar ülkenin dört bir tarafında gerçekleştirdikleri çağrı merkezi yatırımlarıyla binlerce gence istihdam sağladıklarının altını çizdi.İnsanların ve kurumların hayatında teknolojiyle ve sundukları hizmetle fark yarattıklarını belirten Bahadır Pekkan, '2011 yılında Artvin çağrı merkezimizde hizmet vermeye başladığımız Halkbank operasyonumuzu büyüterek bugün Kırıkkale'den de hizmet vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Halkbank ile birlikte Turkcell bireysel müşterilerimize de yine bu çağrı merkezimizden hizmet vereceğiz. Turkcell Global Bilgi olarak bugün yurt içinde 17, yurt dışında ise 5 olmak üzere toplam 22 çağrı merkezimizle müşterilerimize en iyi hizmeti sunma çabasındayız. Anadolu yatırımları konusunda sektöre cesaret veren şirketimiz, bugüne kadar ülkemizin dört bir tarafına çağrı merkezleri açarak çok önemli istihdam alanları yarattı, halen de yaratmaya devam ediyor. Şimdi de Kırıkkale'de önemli bir yatırıma imza atmaktan, Kırıkkaleli hemşerilerimizin hayatına katkı sağlamaktan ötürü son derece mutluyuz. Yeni çağrı merkezimizin Kırıkkale halkına ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.' dedi.

İlimize güzel şeyler oluyor

Kırıkkale eski Belediye Başkanı Veli Korkmaz yaptığı konuşmasında çağrı merkezinin temellerini 7 yıl önce atıldığını bugün hizmete açmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Korkmaz çağrı merkezinde 220 gencin iş imkanı bulduğunu bununda kendisini sevindirdiğini belirterek ' İlimiz en güzel hizmetlere layık. Bugüne kadar bize ağabeylik yapan Başbakan Yardımcımız Beşir bey ilimiz için gereken tüm çalışmalara imza atıyor' şeklinde konuştu.

Desteğe hazırız

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay açılışta yaptığı konuşmada bugün çok hayırlı bir açılışı gerçekleştirmek için bir araya geldiklerini yüzlerce gencin bu çağrı merkezi sayesinde iş sahibi olarak hayata karşı daha güçlü duracaklarını belirtti. Atalay' Bir Kırıkkaleli olarak bu yatırımdan dolayı siz değerli hemşerilerim kadar ben de heyecanlıyım.' dedi. Tüm dünyada hızla gelişen çağrı merkezi sektörünün ülkemizde de bu gelişim hızını yakalaması için konuyla ilgili eğitiminin önemine de vurgu yapan Atalay sözlerine şöyle devam etti: 'Kırıkkale Üniversitesi'nde çağrı merkezi bölümü açılması için bir takım girişimlerimiz mevcut, böyle bir bölümün açılması için elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Özel ve kamu sektörünün ortak girişimleriyle hayat bulan bu yatırım için Turkcell Global Bilgi, Halkbank ve Teleses yöneticilerine teşekkürlerimi sunuyorum ' ifadelerini kullandı.

Çağrı merkezini gezdiler

Konuşmaların ardından çağrı merkezinin açılışı Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Milli Savunma Komisyon Başkanı Ak Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, Ak Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Kırıkkale Vali Vekili Rıfat Atalay, Kırıkkale Eski Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Halkbank Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı İsmail Hakkı İmamoğlu, Turkcell Global Bilgi Genel Müdürü Bahadır Pekkan ve Teleses Yönetim Kurulu Başkanı Recep Uzelli'nin beraber kestiği kurdele ile açıldı. Açılıştan sonra çağrı merkezini gezen Başbakan yardımcısı Atalay çalışanlardan bilgi aldı.

2014'ün ilk yatırmı

Geçtiğimiz sene gerçekleştirdiği yatırımlarla sektörün Anadolu'da en çok yatırım yapan ve çağrı merkezi açan şirketi olan Turkcell Global Bilgi, 2014'deki ilk yatırımını Kırıkkale'de gerçekleştirdi. 2 milyon TL'lik yatırımla hizmete giren Kırıkkale'deki çağrı merkezinden hem Turkcell bireysel müşterilerinin çağrıları karşılanıyor hem de Halkbank bireysel müşterilerine bankacılık ürünleri satışı ve bilgi güncelleme aramaları yapılıyor.