İHTİYAÇLAR DOĞRULTUSUNDA HAZIRLANDI

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi başkanlığı tarafından kabul edilen Compass- Göçmen ve Sığınmacıları Doğru Yöne Yönlendirme projesi 2017 yılı Kasım ayı itibariyle başlayacak. Projenin ortakları arasında Almanya, İngiltere, İtalya, Yunanistan ve İspanyada bulunan sığınmacılara yönelik hizmet veren kuruluşlardan oluşuyor. Bu projeyle, savaştan, yoksulluktan ve baskıdan dolayı Avrupa´ya yolculuk eden çok sayıda göçmenin ihtiyaçları doğrultusunda hazırlandı. Uluslararası Göç Örgütü verilerine göre sadece 2015´te 1 milyonun üzerinde göçmen Avrupa´nın 6 ülkesine kara ve deniz yoluyla geldi. Projenin belirlediği hedefler göçmenlerle çalışan ve gönüllü personellerle yapılan görüşmeler ve anketler sonucunda belirlendiği bildirildi.

 

İLETİŞİM PROBLEMİ ÇÖZÜLECEK

Projeyle, göçmenlerle ilk karşılaşmada ortaya çıkan iletişim problemini çözmek için modifiye edilebilir ve esnek bir cep telefonu ve bilgisayar çeviri programı geliştirme amaçlanıyor. Proje hem göçmenler hem de destek örgütleri tarafından hemfikir olunan anahtar kelime ve kalıpların çok yönlü çevirileri ile ilgili yenilikçi bir teknoloji sunacak. Bu program en çok konuşulan göçmen dilini ( Arapça, Farsça, Dair Farsça, Peştuca, Kürtçe ve Arnavutça), 6 en yaygın Avrupa dilini (Almanca, İngilizce, Türkçe, Fransızca, İtalyanca ve Yunanca) içerecek.

Kırıkkaleli Müdür Aydın, "Sizlerle geleceğe yönelik umutlarımız artıyor" Kırıkkaleli Müdür Aydın, "Sizlerle geleceğe yönelik umutlarımız artıyor"

 

AHİKA TARAFINDAN DESTEKLENECEK PROJE

Diğer taraftan yine İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Travma Müdahale Yöntemlerinde Yeni Uygulamalar´ projesi de AHİKA tarafından desteklenecek. Ahiler Kalkınma ajansı tarafından kabul edilen projede Psikolojik Destekler, Travma Müdahale Yöntemleri, Krize Müdahale, Çocuk Değerlendirme ve Destekleme, Birey ve Aile Odaklı Görüşmeler, Grup Çalışmaları ile Personele eğitim verilmesi planlanıyor.