Dört yılda üç Avrupa bir dünya şampiyonluğu kazanan ve Dünya Güreş Birliği tarafından Dünyanın En İyi Güreşçisi seçilen 125 kilo’da Milli Mayonun sahibi Taha Akgül, Kırıkkale Üniversitesinde düzenlene söyleşi programına katıldı.  Mavi Salonda yapılan söyleşi programına Rektör Yardımcısı Hakan Kocamış, Eğitim Fakültesi Dekanı Mehmet Kutlu, Güreş Federasyonu yetkilisi ilimizin yetiştirdiği Dünya Şampiyonu güreşçi Ercan Yıldız, İl Spor Müdürü Rıfat Ünlü,Güreş il temsilcisi Salih Işıkoğlu,Milli Güreşçi Mehmet Özal’ın yanı sıra ilimizde güreş ile ilgilene sporcular antrenörler ve öğrenciler katıldı.

  Şampiyonlar akıllı insanlardır

Eğitim Fakültesi Dekanı Mehmet Kutlu söyleşi programı öncesi Taha Akgül’ün slaytlarla kısa olarak tanıtımını yaptı. Kutlu güreşin ata sporumuzu olduğunu ama ne yazık ki hak ettiği değeri görmediğini söyledi.Güreş yapan sporcuların özellikle şampiyon olan güreşçilerin çok akıllı olduğunu ifade ederek “ O kadar efor çaba güçten sonra rakibin en zayıf yönünü bulmak için çaba gösteriyorlar. Bunun içinde akıllı olmak gerekli. Söyleşimize gelen Akgül ülkemiz için güreşin elması diyebiliriz” şeklinde konuştu.

 Önce Olimpiyatlar sonra Kırpınar

Dünya Güreş Birliği tarafından Dünyanın En İyi Güreşçisi seçilen 125 kilo’da Milli Mayonun sahibi Taha Akgül basın mensupları ve öğrencilerin sorularını yanıtladı. Akgül gelecek hedefleri için  2016 Olimpiyatları`nda altın alıp minderi bırakmak ve Kırkpınar`da altın kemer takmak istediğini belirti. Akgül , sekizinci bitirdiği Londra 2012`de güreş müsabakalarının son günlere denk geldiğini ve diğer branşlarda alınan başarısız sonuçların baskı yaratarak kendilerini de olumsuz etkilediğini söyledi. Milli güreşçi Rio 2016`da madalya kazanarak Londra`yı unutturmak istediğini belirterek .” Tabii ki şampiyon oldukça sorumluluklarım da artıyor. Benim konumumda bir sporcu, katıldığı her turnuvada birinci olmak zorunda. Bunun getirdiği büyük bir sorumluluk var. Artık herkes her turnuvada şampiyonluk bekliyor. Biz sadece kendimizi, kulübümüzü değil, tüm ülkemizi temsil ediyoruz. Bunun bilincindeyiz. Onun için kesinlikle ara vermek yok. Antrenmanlarımıza devam edip hedeflerimize yürüyoruz.İlk hedefim Rio’da yapılacak olan Olimpiyatlarda Şampiyon olmak. Minderde tek eksik madalyam o kaldı. Olimpiyat madalyasından sonra da yağlı güreşimiz Kırkpınar. Ben Kırkpınar`da, Avrupa ve dünya şampiyonluğumdan dolayı, doğrudan baş pehlivan olarak güreşebiliyorum. Kırkpınar`ın havası daha ayrı. Edirne Sarayiçi`ndeki doğal çayırın ortamı bambaşka. Hedefim, minder güreşinden elim ayağım çekildiği zaman, Kırkpınar`da altın kemer. Altın kemerin ebedi sahibi olmak istiyorum” şeklinde konuştu

U-19 Kadınlar Sutopu Türkiye Şampiyonası başladı U-19 Kadınlar Sutopu Türkiye Şampiyonası başladı

Çok zor

Milli Sporcu Taha Akgül “Güreş sporunun geleceğini nasıl görüyorsunuz?” sorusuna karamsar bir cevap verdi. Akgül  sadece güreş sporunun değil ülkedeki amatör spor branşlarında sporcu yetiştirmenin daha doğrusu Şampiyon yetiştirmenin çok zor olduğunu söyledi. Akgül” Bir futbolcu yıllık 3-4 milyon Euro transfer ücreti alıyor. Ama bir amatör sporda Dünya Şampiyonu olmuş sporcu ödül teşvikleri ile bu kadar ücret alamıyor. Birde ilgi görmüyor. Bu yüzden gençler amatör spor dallarından en çok futbol ve basketbol ile ilgileniyor.Ödül yönetmeliğinde yapılan değişiklikte bu işin teşvikini azalttı. Kısacası bu ödül yönetmeliği ve sporcu teşviki böyle durduğu sürece yeni Şampiyon sporcuların yetişmesi çok zor görünüyor” şeklinde konuştu.