ŞEHİRLE BÜTÜNLEŞEMEDİK

Takımın Ankara´da kaldığını ve Şehirle bütünleşmesinde sorunlar yaşandığına dikkat çeken Topuzoğlu “Çok değerli Kırıkkalespor taraftarları bugüne kadar fazla iletişimimiz olmadı. Nedeni Kırıkkale dışında kalmadığımızdan, Kırıkkale´de tesis yeme içme problemi olmasındandır. Tabi ki futbolcuların halkı, halkın futbolcuları tanımaması aradaki köprüleri hep uzaklara attı. Sadece bir defa taraftar arkadaşlarla yaptığımız istişareden sonra bile takım biranda 2 galibiyet 2 beraberlikle çıkış yaptı. Fakat Kırıkkale´de büyük sorunlar var. Buda takıma sirayet etmektedir. Kırıkkale yıllardır hoca ve futbolcular için zor bir yerdir. Bu piyasada çalışan hoca ve futbolcular tarafından hep bu söylenir. Bu yüzden de tercih hakkı kullanılmaz. Bu kulübü bende Samsunspor ve Cizre´de oynadığım zamanlardan tanırım. Birinci ve ikinci ligde yıllarca mücadele etmiş köklü bir takımdır.” İfadelerini kullandı.

SORUMLUSU SAMİMİYETSİZ İNSANLAR

Menfaat sahibi isimlerin takıma zarar verdiğini dile getiren Bülent Topuzoğlu “Yaşanan olayların baş nedenlerinden biri ne yazık ki her yerde olduğu gibi burada da iyi günde kaybolan kötü günde ortaya çıkan, kötülükten nemalanmaya çalışan, menfaat peşinde koşan samimiyetsiz insanlardır. Bu insanlar perdesiz eve benzerler. Perdesiz ev ya satılık yada kiralıktır. Yalandan kulübe sahip çıkmaya çalışırlar. Kulübe hiçbir şey vermez ne koparırsak diye onun peşinde koşarlar. Ama kulübün sahibi ne bu asalaklar ne futbolcular nede hocalardır. Özellikle biz gelip geçiciyiz. Bu kulübün sahibi asgari ücret alıp o aldığı parayı da kulüp için harcayan, aç susuz yüzlerce kilometre yol gidip deplasmana gelen sadece bir galibiyet bekleye ve buna sevinen hiçbir menfaati olmayan taraftarlardır. Bunlara söyleyeceğim o pis ellerinizi taraftarların üstünden çekmeleridir. Çünkü onlar sizin o pis ellerinizin değemeyeceği kadar asildir.” İfadelerini kullandı.

BEN KİMSEYİ SATMAM

Yıllarca Fenerbahçe´de futbol oynadığının altını çizen Topuzoğlu “Gelelim kendimize. Aslında bu tür yazılar yazılmamalıdır. Çünkü yanlış yönlere çekilebilir. Ama kulübü kendinin sanan ve ben istediğimi yaparım diyen, istediğini getirip, istediğini göndereceğini sanan ahlaksızlara cevap verme zorunluluğu kaçınılmaz olmuştur. Ben ne kimseyi hırs veya para uğruna satarım, ne de kimseye yalakalık yaparım. Ben bendeki doğruları yaşarım. Geçmişime bakarsanız yıllarca Fenerbahçe, Samsun, Göztepe gibi takımlarla 1., 2., ve 3. Ligde futbol oynadım. 1., 2., 3. Ligler dahil 34 kulüpte hocalık yaptım. Yeri geldi başarılı yeri geldi başarısız oldum. Ama iki kulüp hariç hiç problemli ayrılmadım, arkamdan kötü söz söyletmedim.” Dedi.

U-19 Kadınlar Sutopu Türkiye Şampiyonası başladı U-19 Kadınlar Sutopu Türkiye Şampiyonası başladı

SİYASETLE HOCALIK YAPMAM

Topuzoğlu hiçbir zaman boşta kalmadığını ve torpille hocalık yapmadığını belirterek “Şu kadarını söyleyeyim; 1. Geldiğin yeri unutmayacaksın, 2.Ne olursa olsun yalan söylemeyeceksin, 3. Seni satanı unutmayacaksın. Çıktığın yolda adam satmayacaksın, 4.İstenmediğin yerde durmayacaksın.

Ben buraya zorla gelmedim. Torpil yapıp adam devreye sokup siyasetle hocalık yapmak bende olmaz. Dile kolay 34 kulüp. Beni çağırdılar, araya arkadaşlar girdi, abi bu takımı kurtarırsın dediler. Geldik oturduk, konuştuk çok zor ama olmayacak şey değil dedik, birlik olursak başarırız dedik. Ve hiç boşta kalmamış bir hoca olarak antrenörlük için çok riskli bir olaya inanarak başladık.” İfadelerini kullandı.

 

9 PUAN FARK YEMİŞ TAKIMDI

Kırıkkalespor´a geldiğinde ki vahim tabloyu anlatan Topuzoğlu “Dile kolay 17 maç dönemin hocasının tabiri ile rastlantı 1 galibiyet, 7 beraberlik, 9 yenilgi, 11 gol atıp 23 gol yemiş, 10 puanı olan, 9 puan gibi bir fark yemiş, oyuncusu demoralize olmuş düşmeyi kabul etmiş bir ekip. Oyuncu transferine girdik. Fakat ne yazık ki Özer, Oltan, Uğur, Ali Koçak yazımın başında söylediğim nedenlerden dolayı tercihini bizden yana kullanmadılar. Tabi bunda takımın 9 puanla son sırada olması da büyük bir etkendir. Bizde tam bir aylık sürede, kampta dahil olmak üzere oyuncu arayışına girdik. Takımlarında problemli, uzun süre oynamamış, araştırdığım oyuncularla takviye yoluna gittik. Ve gerçekten çok iyi bir oyuncu grubu yakaladık. Ama transfere geç başlamamız, kampa geç katılmamız, futbolcuların maç oynamamaları, iki üç günlük antrenmanlarla lige başlamaları sıkıntı yarattı.” Dedi.

ADAMCILIK YOK!

Topuzoğlu transferlere de değinirken “Bu arada bazen adamcılık diye saçma sapan şeyler duyuyorum. Onlara da cevap vereceğim. Bu ekipte sadece Can ve Sefer ile daha önce çalıştım. Bazılarını bir veya iki maç seyrettim. Çoğunu da araştırıp hoca arkadaşlarımdan bilgi alarak aldım. Bana sorarsanız en çok kimi tanıyorsun diye, Uğur, Veysi, Engin hatta ve hatta geçen bize karşı oynayan Şervan derim. Tabi ki maçlar oynandıkça eksikler ortaya çıkmaya başladı. Ama bir daha devre arası olmayacağı için bunu içimizde tamamlama yoluna gittik. Şu ana kadar bu takımda her oyuncu oynadı. Kimseye haksızlık yapmadım. Biz yanlışlık yapabiliriz ama haksızlık asla olamaz. Şu anda bir takımı altımıza aldık. İki takıma 4, bir takıma 6 puan yaklaştık, 9 puanlık farkı 4 puana indirdik. Çok iyi bir fikstür avantajımız var. Rakibin ikisi bize geliyor. Ve bizim oynadığımız şampiyonluk ve play off mücadelesi veren takımlarda oynuyorlar. Düşünün lider Bodrum´un son 3 maçı Derince, Dardanel ve Yeşil Bursa ile. Biz şampiyonluğa oynamıyoruz. Bu takımı nasıl kurtarırız onun peşindeyiz. Bodrum, Düzce, Kırkhan, Manisa gibi takımlar bizim rakibimiz değil. Gerçekten çok kötü oynadığımız son maç, ama rakibe bakıyorsun sadece Ali Öztürk ve Barış Ataç´ın maliyeti 1 milyon lira. Kurtarma şansımız çok fazla. Ama konuşmakla, yazmakla, çizmekle olmaz. Çıkıp sahada maç kazanmamız lazım. Bunu da sizin desteğinizle bu çocuklar yapacak.” Dedi.

İSTENMEDİĞİM YERDE DURMAM

Topuzoğlu istifa hakkında da görüşlerini dile getirirken “Gelelim kendimize. Ben istenmediğim yerde beş dakika durmam. Bodrum ve Manisa maçından sonra malum olaylardan dolayı bırakmak istediğimi kulüp başkanlarına söyledim söyledim. Fakat sayın başkanımız Pevlül Kavlak Bey, “Yola beraber çıktık, beraber bitireceğiz. Düşersek beraber, çıkarsak ta beraber çıkacağız” dedi. Yukarıda da söyledim. Çıktığın yolda adam satmayacaksın. Sayın başkanımız bırak dediği anda bırakırım. Ben olsam da olmasam da 50 yıllık çınar olan bu takım düşmeyecek.   Güzel bir lafla sözlerimi bitirip bize destek veren herkese teşekkür ederim. Herkes uğraşır doğru insanı bulayım diye ama kimse bakmaz aynaya doğru insan mıyım diye.” Diyerek sözlerini tamamladı.