Eski Bakan Faruk Çelik´in gündeme getirdiği ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın '“Bu durum bir Anayasa değişikliği gerektiriyor. Dolayısıyla konuşma yeri Meclis´tir. Ön hazırlığımızı buraya getirebiliriz. Onun için iktidarıyla, muhalefetiyle el ele vererek bunu gerçekleştirebiliriz” ifadeleri ile alevlendirdiği %40+1 polemiğine İYİ Parti Kırıkkale İl Başkanı Bülent Şükrü Altınışık´ta katıldı.

SP Kırıkkale Başkanı Kutluca, “Kendilerini ifşa eden siyasetimizden rahatsızlar” SP Kırıkkale Başkanı Kutluca, “Kendilerini ifşa eden siyasetimizden rahatsızlar”

24 Haziran´da İYİ Partinin 1. sıra adayı olan ve seçimden sonra İYİ Parti Kırıkkale İl Başkanı olan Bülent Şükrü Altınışık sosyal medya hesabından %40+1 tartışmasına tepki göstrerek ' %50+1 tartışması ile yeni gündem yaratılıp,%40´la Cumhurbaşkanı seçilebilir görüşü ortaya atıldı. Tam bir AKP kurnazlığıdır. Erdoğan mevcut düzenleme ile bir daha Cumhurbaşkanı seçilemeyeceğini anladı ve olacağı görüyor. Bugüne kadar her ihtiyaç duyduğunda yardımına koşan Bahçelide Erdoğanı kurtaramayacak. AKP ancak parlamenter sistemle iktidara tutunabilir. Sn. Özgür Özel güzel söylemiş, Yolcudur Abbas bağlasan durmaz.' ifadelerini kullandı.