Bayramda ceza yiyenler dikkat! Cezalar iptal edildi! Bayramda ceza yiyenler dikkat! Cezalar iptal edildi!


Pekuz “İlk defa toplu sözleşme ikramiyesi anlamlı bir hâle gelmiştir. Toplu sözleşme ikramiyesinin hizmet kolunda yüzde 1´in üzerinde üye sayısına sahip sendikaların üyelerine verilecek olması sendika üyeliğine de toplu sözleşmenin kapsamına da ayrı bir anlam kazandırmıştır. Yine kamu sisteminde ek göstergenin düzenlenmesi ve sözleşmeli istihdama ilişkin problemlerin giderilmesiyle ilgili takvimin belirlenmesi konusu mutabakatla sonuçlanmıştır” dedi.

6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri sonucunda mutabakata varılan rakamlara bakıldığında yüzde 28,61 oranında bir zam yapıldığını belirten Pekuz, toplu sözleşmede yüzdelik zammın yanı sıra öğretim yılına hazırlık ödeneğinde, belletmenlere ilave ek ders ücretiyle birlikte aylık ücret sınırında, müdür ve müdür başyardımcılarının ek ders ücreti gibi alanlarda ücret artışı sağladıklarını söyledi. Kamuda, sendikalı olmanın değerinin 6. Dönem Toplu Sözleşme ile biraz daha arttığını vurgulayan Pekuz, “132,85 olan toplu sözleşme ikramiyesini yeni toplu sözleşmeyle 400 liraya yükseltilmesini sağladık. Böylelikle sendikalı olmanın farkı ve ayrıcalığı önemli ölçüde ortaya çıkacaktır Hizmet kolu kazanımlarıyla birlikte iki yılın sonunda kamu görevlilerinin ücretlerinde yüzde 30 ila yüzde 40,22 arasında değişen oranlarda artış sağlanmış olacak” ifadelerini kullandı.

6. Dönem Toplu Sözleşme´nin genel ve hizmet kolları olarak bağıtlanmak suretiyle anlaşma ile sonuçlandığını kaydeden Pekuz, sözlerini şöyle tamamladı: “Elbette maaş artışlarının en az yararlanan için bile yüzde 30´ün üzerinde bir kazanım üretmesi son derece kıymetlidir. Toplu sözleşme masasında bunların dışında pek çok alanda kazanımlar elde ettik. Eğitim, öğretim ve bilim hizmet kolunda artı olarak değerlendirilebilecek ek kazanımlar oldu. Okul öncesi ve sınıf öğretmenlerine haftalık iki saat ek ders ücreti artışı, rehber öğretmenlerin ek ders ücretinin 3 saatten 5 saate çıkarılması, RAM´larda görev yapan özel eğitim öğretmenlerinin ek ders ücretinin haftada 15 saatten 18 saate çıkarılması, bünyesinde yatılı olan okullarımızda belletmen ücretlerinin artırılması, ilave olarak yöneticilerin aylık ders ücret sınırının 56 saatten 64 saate çıkarılması gibi birçok kazanıma imza attık. Bu toplu sözleşme ile elde edilen tüm kazanımlarda teşkilatımızın gayreti ve ortaya koyduğu irade masada karşılık bulmuştur.”dedi.