Bu köylerde karantina var

Vaka sayısı artan Kırıkkale´de karantina uygulanan köy sayısı 2´ye yükseldi. Delice İlçesine bağla Büyükafşar köyünde daha önceden ilan edilen karantina süreci devam ederken, bu kez de Keskin ilçesine bağlı Dağsolaklısı Köyünde yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle karantina altına alındı.

DAĞSOLAKLISI KÖYÜ´ DE KARANTİNAYA ALINDI

Yeni tip Koronavirüs salgını Kırıkkale´yi de etkilemeyi sürdürüyor. Salgının daha fazla yaygınlaşmaması adına Kırıkkale il merkezinde, ilçe, kasaba ve köylerinde çeşitli tedbirler alınırken, çağrılara yeterince uyulmaması beraberinde karantina uygulamasını getiriyor. Yetkililerin zorunlu olmadıkça sokağa çıkmayın, maske takın, sosyal mesafeyi koruyun gibi çağrılarına yeterince uyulmaması sonucu Kırıkkale´de karantina uygulanan kök sayısı 2´ye yükseldi. Keskin İlçesine bağlı Dağsolaklısı köyünde 11 Nisan tarihi itibariyle 14 gün süreyle karantinaya alındı. Delice İlçesine bağlı Büyükafşar köyünde 8 Nisan´da ilan edilen tarantına süreci ise devam ediyor. 

Çalınan Instagram’ı geri alma Çalınan Instagram’ı geri alma

LÜTFEN EVDE KALALIM

Konuyla ilgili resmi internet sitesi aracılığıyla açıklama yapan Kırıkkale Valiliği “İlimiz Keskin ilçesine bağlı Dağsolaklısı Köyü, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle yapılan mücadele kapsamında, tedbir amaçlı olarak Keskin İlçe Hıfzıssıhha Kurulunun 10.04.2020 tarih ve 2020/ 05 sayılı kararıyla, 11 Nisan 2020 tarihinde saat 00.00 itibarıyla 14 gün süreyle karantina altına alınmıştır. İlimizde bulunan veya il dışından gelen kıymetli hemşehrilerimiz lütfen evde kalalım. Bu sadece kendi sağlığımız için değil, belki bizlerin sebep olduğu virüs yayılımı sebebiyle hayatını tehlikeye atabileceğimiz insanlar için de önemli. Söz konusu insan hayatı. Lütfen bu hususta davranışlarımızın kanunlarla, kurallarla belirlendiğini unutmadan bu hususun vicdani, insani, ahlaki sorumluluk ve mesuliyetini taşıyalım. Lütfen evde kalalım” ifadelerine yer verdi.