Olası bir deprem riskine karşı, hayati değerler taşıyan organlarımızı herhangi bir hasardan korumak adına yapılması gerekenler, İstanbul´da yaşanan deprem sonrası yeniden gündeme geldi. 1999 yılında yaşanan Marmara Depremi sonrası, uzmanlar, deprem anında ve deprem sonrasında yapılması gerekenleri her fırsatta dile getiriyor. Peki, deprem anında neler yapmalıyız? İşte, deprem öncesi ve sonrasında yapılması gerekenler.

Uzmanların açıklamalarına göre, deprem sırasında soğuk kanlı olunmalı ve panik yapılmamalı. Deprem hasarı olmasa bile, yaşadıkları panik nedeniyle çoğu vatandaşın kendilerine zarar verdiği unutulmamalı...Peki, depremden kendimizi nasıl koruruz? İşte, o konu hakkında bilinmesi gerekenler.

Karakeçili’de Yiğit Hamza için kermes düzenlendi Karakeçili’de Yiğit Hamza için kermes düzenlendi


DEPREM ÖNCESİ ALINACAK ÖNLEMLER

Bu önlemlerin yanı sıra, yapısal olamayan, yani binadan değil de eşyalardan kaynaklanacak hasarlardan korunmak için günlük kullandığımız eşyalarımızın ev içerisine yerleştirilmesinde aşağıda sayılan önlemleri almalıyız:

Dolap üzerine konulan eşya ve büro malzemeleri kayarak düşmelerini önlemek için plastik tutucu malzeme veya yapıştırıcılarla sabitlenmelidir.
Soba ve diğer ısıtıcılar sağlam malzemelerle duvara veya yere sabitlenmelidir.

Dolaplar ve devrilebilecek benzeri eşyalar birbirine ve duvara sabitlenmelidir. Eğer sabitlenen eşya ve duvar arasında boşluk kalıyorsa, çarpma etkisini düşürmek için araya bir dolgu malzemesi konulmalıdır.

Tavan ve duvara asılan avize, klima vb. cihazlar bulundukları yere ağırlıklarını taşıyacak şekilde, duvar ve pencerelerden yeterince uzağa ve kanca ile asılmalıdır.


style='display:block; text-align:center;'
data-ad-layout='in-article'
data-ad-format='fluid'
data-ad-client='ca-pub-7574471063626753'
data-ad-slot='1904127930'>