FUAT SEZGİN- BİLİMSEL MİRASIMIZ SERGİSİ

Prof.Dr.Fuat Sezgin- Bilimsel Mirasımız Sergisi´nin açılışının ardından Kırıkkale Üniversitesi Mavi Salonda düzenlenen sempozyuma geçildi. Burada katılımcılara hitap eden Vali Yunus Sezer, konuşmasına Barış Pınarı Harekatı´nda şehit düşen asker ve siviller ile gazilerimize minnet ve şükran duygularını ifade ederek başladı. Kırıkkale´ de daha dün bir şehidimizin toprağa verildiğini ifade eden Vali Sezer, şehit düşen asker ve sivillere Allah´ tan rahmet, gazilere ise sağlık ve afiyetler diledi.

 

MUZDARİBİZ

Sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Vali Sezer, teori ve pratiğin bir araya gelmemesi konusunda çok muzdarip olunduğunu aktararak, 'Üniversitelerimizde oluşturulan bilimsel bilginin sahaya yeterince yansımadığı, yeterince etki yapmadığı, katma değer olarak milletimize ve bu ülkeye dönmediği konusunda hem üniversitelerimiz muzdarip, hemde vatandaş olarak bizler muzdaribiz. Ama bu anlayışın son birkaç yıldır dönüşmeye başladığını görmenin de mutluluğunu yaşıyoruz.' dedi.

 

30 MİLYON KAYNAK AKTARILDI
KOP İdaresi Başkanlığının Kırıkkale´ de 70´ e yakın uyguladığı projesi ve 30 milyona yakında bir kaynak aktarımı olduğuna değinen Vali Sezer 'Sahada KOP İdare Başkanlığımızın projelerini görüyoruz. KOP Projelerimizin önümüzdeki yılda da aynı canlılığı getireceği inancıyla sempozyumun hayırlı olmasını diliyorum.' ifadelerini kullandı.

 

ÇOK SEKTÖRLÜ BİR ALAN

Savunma ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri´ de sempozyum açılışında yaptığı konuşmada, kalkınmanın çok geniş ve çok sektörlü bir alan olduğunu ifade ederek 'Kalkınmanın içerisinde sağlık, şehir, sanayi, eğitim gibi sayabildiğiniz her şey var. Bu manada yerel düzeyde bu kıymetli kurumlarımız, bu kıymetli hocalarımız eliyle yerelden merkeze yapacağınız her türlü katkı, her türlü bir gramlık üretim, toplamda tonlara tekabül eder. O yüzden bölgesel kalkınmayı önemsiyoruz.'  dedi.

 

EN FAZLA ŞEHİT VEREN İL
Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ise, Kırıkkale´nin silaha adını veren şehir olmasının yanı sıra nüfusuna oranla en fazla şehit veren il olduğunu aktardı. Hiç kimseye muhtaç olmamak ve kendi kendimize yetmek zorunda olduğumuzun altını çizen Saygılı, bugün burada yapılan sempozyumunda bu manada yapılan çalışmalardan bir tanesi olduğunu söyledi.

 

Karakeçili’de Köylere Hizmet Götürme Birliği toplandı Karakeçili’de Köylere Hizmet Götürme Birliği toplandı

YENİLENEBİLİR ENERJİ
Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ersan Aslan´da bu sempozyumun gençlerimizin gelecek hedefleri için düzenlenen bir sempozyum olduğunu belirterek, geleneksel olarak 2013 yılından beri düzenlenen sempozyumun konularının 'Savunma Sanayi, Yenilenebilir Enerji, Tarım ve Hayvancılık, Sosyal ve Beşeri Kalkınma ve İslam Bilim Tarihi' olarak belirlendiğini aktardı.

 

BU YIL 7´NCİSİ DÜZENLENDİ
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı ise açılış konuşmasında, KOP Bölgesinde faaliyet gösteren üniversitelerimizin bölgesel kalkınma sürecine farklı bir dinamizm katmak için oluşturduğu ve kısa adı ÜNİKOP olan KOP Bölgesi Üniversiteler Birliğinin organize ettiği Bölgesel Kalkınma Sempozyumunun bu yıl yedincisinin düzenlendiğini belirtti.

 
BÜYÜK İLGİ

Açılış konuşmalarının ardından açılış oturumuna geçildi. Bölge üniversiteleri arasında; eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsal hizmet gibi alanlarda akademik ve idari iş birlikleri yapmak, kamu-üniversite-sanayi etkileşimini ve üniversite-şehir bütünleşmesini ileri düzeye taşımak amacıyla 2013 yılında kurulan UNİKOP; Ahi Evran Üniversitesi, Aksaray Üniversitesi, Bozok Üniversitesi, Kapadokya Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, KTO Karatay Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi ve Konya Teknik Üniversitesi´nden oluşmaktadır.