Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe
SİYASET 20.03.2022 11:05:40
Biz iktidara yürümüyor, koşuyoruz

Biz iktidara yürümüyor, koşuyoruz

İYİ Parti Kırıkkale Merkez İlçe Başkanı Av. Yavuz Kuzucu, “Ülkemiz şu anda ekonomik, sosyal, siyasi ve hukuki olarak inanıyorum ki tarihteki en ağır şartların yaşandığı günlerden geçmektedir. Özellikle ekonomik olarak savaş koşul

 İŞSİZLER ORDUSU ÇOĞALDI

İYİ Parti Kırıkkale Merkez İlçe Başkanı Av. Yavuz Kuzucu ve parti yönetimi sabah kahvaltısında basın mensupları ile bir araya geldi. Burada gündeme dair açıklamalarda bulunan Merkez İlçe Başkanı Kuzucu, Kırıkkale Belediyesi´nin yaptığı çalışmaları eleştirdi. Kuzucu açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Ülkemiz şu anda ekonomik, sosyal, siyasi ve hukuki olarak inanıyorum ki tarihteki en ağır şartların yaşandığı günlerden geçmektedir. Özellikle ekonomik olarak savaş koşullarının olduğu günlerden bile zor günleri yaşadığımız hepimizin malumudur. Yeni yılda maşlara yapılan zamlar daha maaşı almadan erimiş adeta ülkemiz bir fakirler ve dar gelirliler ülkesi durumuna gelmiştir. İşsizler ordusu çoğalmış insanlar ve gençler gelecekten ümidini kesmiş ne yapacaklarını bilmez şekilde yaşamaktadırlar”

 İYİ PARTİ İNSANLAR İÇİN BÜYÜK BİR UMUT

“Siyasal iktidar yirmi yılın sonunda artık insanlar için ümit olmaktan çıkmış, bu iktidarın ülkemize ve insanımıza artık bir gelecek vaat etmediği toplumumuzun birçok kesimi tarafından anlaşılmıştır. İyi partimiz Cesurlar Hareketi ülkemiz ve insanlarımız için büyük bir umut olmuş her gün üye sayımız artarak en çok tercih edilen en çok istenen bir parti durumuna gelmiştir. Bizlerde İYİ Parti Kırıkkale Merkez ilçe başkanlığı olarak il başkanlığımızla koordineli çalışarak partimizi ilimizde en büyük ve en çok üyesi olan parti olması için tüm arkadaşlarımızla gece gündüz çalışmaktayız. Düğün ve cenazelere katılarak halkımızın mutlu ve hüzünlü günlerinde yanlarında olmaya çalışmaktayız. Partimizin iç işlerindeki çalışmalarını da ihmal etmemekteyiz. Sandık başı üyelerimizi atamış durumda olup, sandık başı eğitimlerine en kısa zamanda başlayacağız. Seçimin güvenli bir ortamda yapılması için tüm çalışmaları şimdiden başlatmış durumdayız. Kırıkkale´de tüm vatandaşlarımızın bir tek oyunun heba olmaması için ne gerekiyorsa yapacağız. Bu konuyla ilgili seçim güvenliğini tüm arkadaşlarımızla beraber yapacağız”

 PARTİMİZİ HEM ÜLKEMİZDE HEM DE İLİMİZDE BİRİNCİ PARTİ YAPACAĞIZ

“Merkez ilçe Başkanı olarak atandığımda iki yüz civarında olan üye sayımız, şu anda üç binin üzerine çıkarmış durumdayız. 2022 yılı Ocak ayı itibariyle Nüfus oranına göre Türkiye dördüncüsü olduk. Hedefimiz bu yılsonu itibarıyla Türkiye birincisi olmaktır. Bu gayretle ilk seçimlerde arkadaşlarımızla beraber İyi Partimizi hem ülkemizde hem de ilimizde birinci parti yapacağız. İktidarın yirmi yıldır iş bilmez, kanun tanımaz yönetim anlayışıyla adeta halkımız açlığa mahkûm edilmiş tüm dar gelirliler ve çalışanlarımız hayatlarının en büyük ekonomik buhranını yaşamaktadırlar. Halk büyük geçim sıkıntısı içinde ne yapacağını bilmemekte yarınlardan, çocuklarının ve torunlarının geleceğinden büyük endişe duymaktadırlar. Her tarafı denizlerle çevrili, büyük ovaları ve akarsularıyla yokluğu ve kıtlığı yaşamalarına bir anlam verememektedirler. Gıda ve tarım ürünlerinde yirmi yıl önce kendi kendine yeten ülkeyken iktidarın yanlış tarım ve hayvancılık politikasıyla adeta her konuda dışa bağımlı bir duruma getirmiştir”

 AKP GELMEDEN ÖNCE ÜLKEMİZ TARIM ÜLKESİYDİ

“AKP gelmeden önce ülkemiz tartışmasız bir tarım ülkesiydi. Cumhuriyet kurulduğundan beride bununla öğünüyorduk. İlkokullarda “Yerli Malı Yurdun Malı” diye öğünerek, gururlanarak bu günümüzü kutluyorduk. Bugün maalesef bu güzel ülkemizde yerli malından eser kalmadı. Yağı ve unu savaş olan ülkelerin insafına bırakmış bu ülkelerden gelecek gemileri beklemekteyiz. Bu yönümüzle de başka ülkelerin çiftçilerini desteklerken kendi köylümüzü ve çiftçimizi üretemez duruma getirerek onun yok olmasını ve üretememesine zemin hazırlanmıştır. Tek adam yönetiminde getirdiği beceriksiz yönetim sistemiyle en beceriksiz tarım bakanı ve yönetimlerini görmüşüzdür. Elektriğe ve doğalgaza, kömüre gelen anlamsız zamlarla sanayinin bacaları tütmez, tarımda makineler işlemez duruma gelmiştir. Adeta ülke bilinmez ve öngörülemez bir geleceğe adım adım sürüklenmektedir. Bunun da tek sorumlusu şu andaki iktidarın ülkeyi liyakatli kişilerle değil de, kendi değirmenine su taşıyan liyakatsiz kişilerle yönetmesidir”

TÜM KAPILAR YÜZÜNE KAPANIYOR

“Eğer iktidara yakınsan veya hükümette dayıların varsa her konuda kapılar arkasına kadar açılıyor, tüm işlerin bir çırpıda çözülürken eğer başka siyasi görüşte olduğunu görürler ve sezerlerse tüm kapılar yüzüne kapanıyor. Basının bağımsız ve özgür olmaması ise ülkede olup bitenlerin anlaşılmasında büyük zorluklar yaşanmaktadır. Üç beş özgür ve korkusuz yayın yapan kuruluşlarda büyük baskı altında adeta hükümet tarafından susturulmaya çalışılarak ülkede olup bitenlerden halkın doğru bilgi almaları engellenmeye çalışılmaktadır. Hangi kanalı açsan tek adam yönetimini alkışlayıp, yere göğe sığdırmamasından adeta insanlarda gına getirmiş, taraflı yayınları birçok vatandaşımız izlemez duruma gelmiştir. Ülkemizde hukuk adeta katledilmiş haklıların hukuku değil, üstünlerin hukuku durumuna geldiğinden insanlarımızın ve dünyanın ülkemizdeki hukukun üstünlüğüne inanmaları iyice azalmıştır”

 ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ DERTLİ

“Gençlerimizin üniversiteyi bitirmeleri bir dert, bitirmemeleri bir dert durumuna gelmiştir. İşsiz üniversiteli gençler yarınlardan ve iş bulmadan ümidini kesmiş, yurt dışına çıkmanın hesabını yapmaktadırlar. İşsiz üniversiteleriler ülkemizde çoğalmış sokaklar, kahveler işsiz gençlerle dolup taşmaktadır. Iraklı, Suriyeli ve Afganlılardan başka kimse iş bulamaz duruma gelmişlerdir. Türk gençleri işsiz dururken bu kadar Suriyeli bu kadar Iraklı Afganlı seviciliğine bir anlam verilememektedir. Doktorlara “parayı beğenmiyorsanız istediğiniz yerlere gidin” denmesiyle de hükümetin gençlerin iş arama isteklerine gönlündeki cevabı vermiş oldu”

 KIRIKKALE´DE GÖZLE GÖRÜNÜR BİR ÇALIŞMA YAPILMADI

“Kırıkkale´miz maalesef yerel yönetimler açısından da büyük şanssızlıklar yaşamaktadır. Yaklaşık yirmi yıldır AKP´nin kazanıp yönettiği Kırıkkale´mizde gözle görünür önemli bir belediye projesi uygulanmamıştır. Kırıkkale´miz ülkemizin en genç, en yeni ili olduğu için imarı ve devasa örnek çalışmalarıyla diğer illere örnek olması gerekirken bir türlü büyük bir köy görüntüsünden beceriksiz yönetimler yüzünden kurtulamamıştır. Eğer gerçekten işi bilen kişileri seçemezsek belediye başkanının partisinin iktidarda olmasının da bir işe yaramadığını geçen yirmi yılda gördük. Maalesef şehir olarak zamanımız boşa harcandı. Birçok ilimiz ülke genelinde çalışmalarıyla kendini gösterirken bizim belediye başkanlarının özellikle son yirmi yılda iş bilmezlikleri şehrin de yerinde saymasına sebep olmuştur”

 AŞKIMIZ BİTMESİN KIRIKKALE KÖPRÜLERİNİN YAPIMI GİBİ

“Şu anki Kırıkkale Belediyesi halktan kopmuş, kendi belediye sarayına kendini kilitlemiş plansız, programsız bir şekilde ne yaptığının da kendisinin de bilmediği bir şekilde varlığını sürdürmektedir. Yol asfaltlaması yapıyor bugün yaptığını yârin kazıp başka bir şey yapıyor. Köprü yapıyorum diye övüne övene başlattığı Etiler kavşak köprüsü adeta kaderine terk edildi. Planlı programlı çalışmayan belediye köprünün yapımının uzamasına buda çevre sakinlerinin mağdur olmasına sebep olmuştur. Kırıkkale belediyesinin yol ve kavşak yapmadaki beceriksizliği bir kere daha anlaşılmış oldu. Gençlerin “Aşkımız bitmesin Kırıkkale köprülerinin yapımı gibi” sözleri bir kere daha doğrulanmış oldu”

 ÇALIŞMALAR DURMA NOKTASINA GELDİ

“Büyük övünç ve reklamlarla başladıkları Etiler Köprülü Kavşak çalışmasını da ellerine yüzlerine bulaştırmışlar, çalışmalar adeta durma noktasına gelmiştir. Duyumlarımıza göre Etiler yol kavşağına uyguladıkları projenin çok eski ve güncel olmadığın farkına köprünün bitme aşamasına geldikten sonra haberlerinin olduğu. Eğer bu böyleyse belediye için affedilmez bir skandal olduğudur. Belediyenin ihmalinden dolayı etkilenen esnaf ve vatandaşların kaybolan haklarının karşılığını kim verecek. Halka, esnafa manava, taksiciye sorduğumuzda belediye başkanını yıllardır halkın içinde hiç görmediklerini söylemektedirler. Bundan sonraki hiçbir seçimde bu belediye başkanının halkın karşısına gelemeyeceğini söylemekteler”

 MİLLETVEKİLLERİNİN PEK ETKİNLİĞİ KALMAMIŞTIR

“İlimizde İktidarın ve küçük ortağının birer milletvekili bulunmaktadır. Bu vekillerin bugüne kadar Kırıkkale´mizin hayrına bir icraat yaptıklarını göreniniz duyanınız var mı? Yok Çünkü. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde milletvekillerinin pek etkinliği kalmamıştır. Bunun içinde mecliste kendileri çalıp kendileri oynadığından halkın huzuruna çıkacak yüzleri de kalmamıştır. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde vekillerin kanun yapmadan başka bir görevleri kalmamıştır. Bu sistemde dışarıdan atanan bakanlar da vekilleri muhatap almamaktadırlar. Bu sebeple meclisteki milletvekillerinin birçoğu mecliste yetkisizce oturmaktan rahatsız olduklarını zaman zaman dile getirmekteler”

 ÜLKE HEPİMİZİN

“İktidar ve küçük ortağının iki Milletvekili Kırıkkale için bir şeyler yapamadığı gibi destekledikleri kanun ile Kırıkkale´nin kuruluşuna vesile olan şehrimizin ve ülkemizin önemli bir markası olan MKEK´nu özerkleştirilmek sureti ile iki bin civarında çalışanının başka şehirlere tayin istemesi sebebi ile Kırıkkale hem nüfus kaybetmiş hem de önemli bir ekonomik girdiden mahrum kalmıştır. Açıkçası tek adam yönetimi insanımızın kimyasına uygun olmadığı anlaşılmıştır. İnşallah iyi partinin iktidarında iyileştirilmiş Parlamenter sistemin gelmesiyle halkımızın yönetime karıştığı günler gelecektir. Ülke hepimizin. Aynı gemide yolculuk yapıyoruz. Geminin sağ selamet ilerlemesi hepimizin amacıdır. Bir tarım ülkesi olan ülkemizin saman bile ithal etmesi hepimizi derinden etkilemektedir. Bu hükümetin artık bu ülkeye verebileceği bir artı kalmamıştır. Arzumuz bir an önce seçim olup halkımızın teveccühü ile bu hükümetin gitmesi yeni bir hükümetin kurulmasıdır”

 İYİ PARTİ SÖZ SAHİBİ OLACAK

“Allah´ın izni ile İYİ Parti ilk genel seçimlerde hem Cumhurbaşkanlığını hem de hükûmeti kuracak çoğunluğu alacak ülkenin bundan sonraki yönetiminde söz sahibi olacaktır. Yapılan tüm haksızlıklar giderilecek, liyakatli kişiler iş başına gelerek başta tarım ve sanayi olmak üzere her alanda atılımlar yapılırken, adaletin hâkim olduğu bir sistem kurularak tek adam yönetimine son verilecektir. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlar kısa zamanda iyilerin, cesurların yönettiği bir zamanda buluşmak üzere hepinizi saygılarımla selamlarım” dedi. Haber: Ahmet Ünal


Diğer Haberler

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024

16.03.2024