GÜNCEL 14.06.2019 16:59:42
BİR YİYECEK BİR UMUT SEN DE ELİMDEN TUT

BİR YİYECEK BİR UMUT SEN DE ELİMDEN TUT

Kırıkkale Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü 3. Sınıf öğrencileri Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında ‘Bir Yiyecek Bir Umut Sende Elimden Tut´ projesi kapsamında ihtiyaç ailelere yardımda bulundular.

ÖĞRENCİLERLERİM ÖNEMLİ BİR İŞ BAŞARDI

Proje hakkında değerlendirmeler yapan proje koordinatörü Doç. Dr. Metin Elkatmış´ta öğrencilerin projeyle birlikte önemli bir iş başardıklarının altını çizdi. Elkatmış yaptığı açıklama da; “Topluma Hizmet dersi, Üniversitemiz ile Kırıkkale halkının ortak idealler doğrultusunda nasıl birleşileceğinin test edildiği bir uygulama alanıdır. Diğer taraftan yapılan her yardım öğrencilerimizin kişisel gelişimine ortak olmak anlamına gelmektedir. Zira bu etkinlikler ile öğrencilerimiz bir problemin nasıl çözülmesi gerektiği hususunda pratik sahibi oluyorlar. Bizim okulda vermeye çalıştığımız teorik içerikten daha değerli ve daha kıymetli bir bilgiyi elde etmiş oluyorlar. Bu bağlamda yapılan her bağış öğrencilerimizi yüreklendirmekle kalmıyor onların kişisel gelişimlerine de bir tuğla konmuş oluyor. Bu itibarla çalışmamız boyunca bize maddi manevi destek veren tüm hemşerilerimize teşekkür ediyorum”

 

ZOR BİR SÜREÇTİ AMA DEĞDİ

Üniversitelerinde kermes düzenleyen öğrenciler yaptıkları işin gerçekten zor olduğunu fakat sonucun hem kendilerini hem de bağışta bulundukları aileleri gerçekten memnun ve çok mutlu ettiğini belirttiler. Birilerine gerçekten faydalarının dokunması isteğiyle projeye başlayan öğrencilerin ilk işleri kermeste satılacak yiyeceklerin belirlenmesi oldu. Yiyeceklerin birçoğunu kendi el emekleri ile yapan öğrencilerin bir sonraki adımı kampüs içerisinde bulunan özel bir yurdun mutfağında hazırlıklara başlamak oldu. Yaprak sarması, kısırlar, makarna salataları, çeşitli börekler, tatlılar. Tüm hazırlıkları tamamlayan öğrenciler hem kendi yaptıkları yiyecekleri hem de esnafın vermiş olduğu yiyecekleri B kapısında belediyenin kurmuş olduğu çadıra götürerek satışa başladılar.

 

YAPRAK SARMASINA İLGİ BÜYÜK

En çabuk biten yiyeceğin yaprak sarması olduğunu söyleyen öğrenciler 2 günün sonunda da ellerinde hiç yiyecek kalmadığını belirterek iyi bir iş çıkarmış olmanın haklı gururunu yaşadılar. Elde edilen geliri amaçları doğrultusunda kullanmak için harekete geçen öğrencilerin ilk durakları Kırıkkale deki medikalciler oldu. Öğrencilere en uygun fiyatı sunan Kale Medikal´den 5 adet tekerlekli sandalye aldılar. Mutlu sona ulaşmadan önceki son durakları Kırıkkale Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüydü. Burada bağışta bulunacakları aileleri belirleyen öğrenciler kendilerine temin edilen araçla birlikte evleri tek tek gezerek ailelerin sevinçlerine ortak oldular. Haber: Emel Selci


Diğer Haberler

30.03.2024

29.03.2024

28.03.2024

27.03.2024

26.03.2024

25.03.2024

23.03.2024

22.03.2024

21.03.2024

20.03.2024

19.03.2024

18.03.2024