UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ

Nur Cami Konferans salonunda Kırıkkale Üniversitesi tarafından düzenlenen ‘Bir İhanetin Anatomisi:15 Temmuz´ adlı panelin Başkanlığını Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız yaparken, konuşmacı olarak ise Vali-Büyükelçi M. Niyazi Tanılır, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Muhittin Ataman, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Kudret Bülbül katıldı. Panelin açılışında konuşan Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, Cumhurbaşkanı recep tayip Erdoğan´ın söylemiş olduğu “Unutmayacağız, unutturmayacağız” sözüyle konuşmasına başladı.

 

ANALİZ EDİLMELİ

Vali Haktankaçmaz, “Ülkemizin geçen yıl 15 Temmuz´da karşı karşıya kaldığı ihanet olayı hepimizin hafızalarında. Çünkü bizler o geceyi birebir yaşayan insanlarız. Bu boyutunu bizden sonraki gelecek nesillere anlatmamız gerekiyor. Bizlerin de bu işin sebeplerini iyice analiz etmemiz gerekiyor. Yaşadığımız 1500 yıllık tarihte bu ihanetin sebeplerinden ders çıkarmamız gerekiyor. 15 Temmuz gecesinde şehitlerimizi anacağız. Onları unutmayacağız. Onları her seferinde anacağız. Bu işin bilimsel olarak analiz edilmesi gerekiyor. Sorunu tam olarak ortaya koyalım ki bu millet bir daha bu durumla karşı karşıya kalmasın” dedi.

 

YENİ TÜRKİYE´YE ENGEL OLMAK

Belediye Başkanı Çetiner müjdeyi verdi! Belediye Başkanı Çetiner müjdeyi verdi!

Panelin başkanlığını yapan Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Ekrem Yıldız yaptığı konuşmanın ardından sözü Panele konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Kudret Bülbül´e bıraktı. Bülbül konuşmasına 17-25 Aralık öncesinde yaşadığı bir anı ile baladı. Bülbül, 17-25 Aralık tarihinden önce insanların söylemlerini kısık sesle yada kimsenin olmadığı bir ortamda konuştuğunu, bunun ise korku imparatorluğunun oluşmasından kaynaklandığını söyledi. FETÖ nedir? Diyerek konuşmasına devam eden Bülbül, FETÖ hakkında tam açıklayıcı bir durum olmadığını söyledi. Dünya´nın yeniden şekillendiğini belirten Bülbül, “FETÖ Yeni Türkiye´nin oluşumuna engel olmak istiyor. Çünkü Türkiye´nin potansiyeli dış ülkeler tarafından iyi görünüyor ve Türkiye´nin büyümesine izin verilmemek için tek başına bırakılmak istenmiyor” ifadelerini kullandı.

 

DERS OLUŞTURACAK KONULARI VAR

Panelde konuşmacı olarak konuşan bir diğer kişi ise Vali-Büyükelçi M. Niyazi Tanılır´dı. Tanılır, konuşmasında darbe girişimlerinin Osmanlı Devleti zamanına kadar uzandığını ve birçok kez darbe girişiminin meydana geldiğini söyledi. Tanılır, “15 Temmuz gecesi ihaneti gördük. Milletin seçtiği Cumhurbaşkanını öldürmek isteyenleri gördük. Acı geceyi gördük yaşadık. Halkın milletini sahip çıkmasını gördük. Milletin güvenilir bir şekilde yaşamak için devletin ne kadar önemli olduğunu gördük. Birlik ve dirliğimiz söz konusu olduğunda milletin siyasi görüş fark etmeksizin kucaklaşa bildiğini gördük. 15 Temmuz´un bizlere ders oluşturacak birçok konusu var” şeklinde konuştu.

 

15 TEMMUZ NEDİR?        

Panelde son olarak konuşan Prof. Dr. Muhittin ataman ise yaptığı konuşmada. “15 Temmuz nedir? diye sorulduğunda benim ilk aklıma gelen bu örtü milletin kendi hakkını tain etme hakkı anlamında gösterdiği bir direniştir. Yüzyıl önceki Kuva-i Milliye hareketine benziyor. O zamanda kendiliğinden sokaklara düşen insanlarımız vardı. Sonra Mustafa Kemal bunları bir araya getirerek Kurtuluş Savaşına girilmişti. Edirne´den Hakkari´ye kadar, Kars´tan Muğla´ya kadar bütün şehirlerde sokaklara çıkıldı. Bu direnişe katılan siyasi kadroyu taktir etmek lazım. Cumhurbaşkanımızın çağrısı çok önemliydi. Siyasetçiler şapkayı alıp gitmediler. Çok iyi bir sivil direniş vardı. Türkiye devletinde kurumların da iyi bir direnişi oldu. Bu direnişler bir araya gelince 16 Temmuz şafağı meydana geldi. Bu darbenin rasyonel ve gerekçesi farklı” dedi. Düzenlenen panelin ardından konuşmacılara plaket taktim edildi.