MUHTEŞEM BİR KARİYER

Gazetecilik mesleğine 1979 yılı başında Son Havadis´te başlayan Oğuz Uçar emekli olana kadar ulusal medyada gazetecilik yaptı. “Komandolarla 7 gün 7 gece” ve “Türkiye´de Ormancılık” konularında iki ayrı yazı dizisi hazırlayarak dikkatleri üzerine çekti. 1981 yılının Mayıs ayında Hürriyet Haber Ajansı´nda Bolu Muhabiri oldu. 1986 yılında Profesyonel kadroya alınarak, o yıl kurulan hha Bolu Bürosu´nda Şef olarak görevlendirildi. 1988 yılında Başbakanlık Basın-Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü´nden Sarı Basın Kartı aldı. Aynı yıl Bolu Gazeteciler Cemiyeti´nin kuruluş̧ çalışmalarında aktif rol oynadı ve ilk Genel Kurul´da Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı seçildi.

AK Parti MKYK toplantısı başladı AK Parti MKYK toplantısı başladı

HÜRRİYET İSTİHBARAT SERVİSİNDE ÇALIŞTI

1989 yılında Hürriyet Gazetesi´nin Haberler Müdürü Hasan YILMAER´in teklifi ve o günkü Genel Yayın Yönetmeni rahmetli Çetin EMEÇ´in yazılı onayı ile İstanbul İstihbarat Servisinde Polis Muhabiri olarak göreve başladı. Hürriyet İstanbul İstihbarat Servisinde Haber Müdürleri; Hasan YILMAER, Mehmet TÜRKER, Erhan AKYILDIZ ve Nejat SEÇEN ile birlikte çalıştı. Ajans gazeteciliğinden kazandığı tecrübe ile İstanbul´da dikkat çeken haberlere imza attı.

TÜRKİYE GAZETECİLER FEDERASYONU KURUCULARI ARASINDA

1991 yılında, çocuklarının ilkokula başlayacak olması nedeniyle, kendi talebi doğrultusunda Bolu´ya geri döndü ve hha bürosuna tekrar Şef olarak atandı. Bolu Gazeteciler Cemiyeti´nin 1, 3, 4, 5 ve 6´ncı Olağan Genel Kurullarında üst üste Başkan seçildi. Türkiye´de 60 Gazeteciler Cemiyetinin bir araya gelerek oluşturduğu Türkiye Gazeteciler Federasyonu´nun kuruluşunda görev alarak adını Kurucu Başkanlar Konseyi´ne yazdırdı. 1999 yılında Hürriyet Haber Ajansı´nın, Mil-Ha ile birleşerek Doğan Haber Ajansı ismini almasından sonra DHA Bolu Büro şefi olarak yoluna devam etti. 17.Ağustos ve 12.Kasım.1999 depremlerinde Bolu, Düzce ve Sakarya Bölgesindeki haber trafiğini yönetti. Birlikte çalıştığı arkadaşları ile DHA adına fark yarattı.

 

 

HAFTALIK GAZETE ÇIKARTTI

2001 yılının Kasım ayında emekliye ayrılarak, Bolu Gazetecilik Matbaacılık Limited Şirketi´ni kurdu. “BOLU” adında haftalık gazete yayınlamaya başladı. Yerel gazete tirajlarının 300-500 arasında seyreden bir dönemde yönettiği “BOLU” gazetesinin net satışını 1.700 rakamına çıkarttı. Bir süre TRT Bolu Muhabirliğini üstlenerek, bölgeden canlı bağlantılara katıldı. Hürriyet gazetesinden sonra DÜNYA Gazetesine geçerek burada Bölgeler Koordinatörlüğü yapan Duayen Gazeteci (hha eski Genel Müdürü) Hasan YILMAER tarafından, bu gazetenin Bolu-Düzce Bölge Temsilciliği´ne getirildi. Başarılı çalışmalara imza atınca Dünya Gazetesi´nin İmtiyaz Sahibi Didem DEMİRKENT tarafından teşekkür ve para ile ödüllendirildi.

BENGÜTÜRK´TE HABER SUNUCULUĞU YAPTI

11.Eylül.2007 tarihinde “Özel Haber Muhabiri” olarak göreve başladığı İHA´dan (İhlas Haber Ajansı) ayrılarak, deneyimli Televizyoncu Gülgün FEYMAN´ın Genel Yayın Yönetmenliğini yaptığı Bengü Türk Tv´de ana haber öncesi “Tam Saati” adında aktüel haber programını hazırlayarak sundu. Cem Tv´de Haber Müdürü, Uzay Tv´de Genel Yayın Yönetmeni olarak görev yaptı. Meslek hayatının önemli bölümü Haber Ajanslarında geçen UÇAR, Türkiye´nin önde gelen Genel Müdürleri ile çalıştı. Hürriyet Haber Ajansı´nda Oktay EKŞİ, Hasan YILMAER, Taner ATİLLA, Nejat SEÇEN, Esen ÜNÜR, Doğan Haber Ajansı´nda Uğur CEBECİ ve İhlas Haber Ajansı´nda da (Emeklilikten sonra) Fevzi KAHRAMAN´dan öğrendikleri ile tecrübelerini arttırdı.

KANAL 1´İN HABER ŞEFLİĞİNİ YAPTI

Ülkemizin 81 ilinde görev yapan meslektaşları ile yakın iletişim içinde olan ve onların çalışma şartlarını çok iyi bilen UÇAR, 2008 yılının Temmuz ayında Ciner Yayın Holding´de KANAL 1 Televizyonunun Yurt Haber Şefi olarak görev aldı. AHT´nin (Ajans Haber Türk) ilk kuruluşunda Yurt Haberler Şefi olarak Görüntülü Haber Servisini yönetti. Kurucu Başkanlar Konseyi üyesi olarak görev aldığı Türkiye Gazeteciler Federasyonu´nun da Yüksek İstişare Kurulu üyeliği yaptı. Merkezi Ankara´da bulunan 9 bin üyeli OAİB´de (Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri) Basın Danışmanlığı görevinde bulundu. İstanbul, Eyüpsultan Kaymakamı Abdullah DÖLEK´e “Gönülden Gönüle Çocuk Korosu” projesinde Basın Danışmanlığı desteği verdi.

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİNDE ÖĞRETİM GÖREVLİSİ OLARAK ÇALIŞTI

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi´nde 6 Yıl Öğretim Görevlisi olarak eğitimcilik hayatına başlayan UÇAR, 2014 yılından itibaren sırasıyla Fatih Hacı Süleyman Bey İlkokulu ve Eyüp Esentepe İlkokullarında Sınıf Öğretmenliği, Alibeyköy Ortaokulu ve Alibeyköy Anadolu Lisesi´nde ise Beden Eğitimi Öğretmenliği yaptı. Bu süreçte ÖSYM, Eskişehir Anadolu Üniversitesi ve Erzurum Atatürk Üniversitesi tarafından düzenlenen sınavlarda “Salon Başkanı” ve “Gözetmen” olarak görev aldı.

HAYALİ ULUSLARARASI MEDYA KURULUŞU

2014 yılında Ekonomist TÜRK ismini “İş Dünyası´nın Yeni Adresi” sloganı ile birlikte Radyo, Televizyon, İnternet Gazeteciliği ve Haber Ajansı alanlarında Marka Tescil Belgesini almak için TPE´nin kapısını çalan UÇAR, İngiliz Yayın Kuruluşu The Economist´in itirazına rağmen bu belgeyi almayı başardı. 2006 yılından bu yana Sürekli Basın Kart sahibi olan Oğuz UÇAR´ın şimdiki en büyük hayali;  ekonomistTÜRK´ün Türk ve İslam coğrafyasındaki iş dünyası ile buluşarak uluslararası dev bir medya kuruluşu olarak Türkiye´ye hizmet etmesidir.