ÇİN MALI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Kurban Bayramı öncesi bıçak bileyicilerinin işlerinde yoğunluk yaşanıyor. Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kurban kesecek vatandaşlar, bıçak bileyicilerine akın etti. Bıçak bileyicileri, satılan Çin malı bıçakların bıçak piyasasını olumsuz etkilediğini söyledi.

 

 İLGİ VE ALAKA OLUMLU YÖNDE

Piyasada yerli malı bıçakların bulunmadığını dile getiren bıçak bileyicisi Durmuş Kart, vatandaşların ilgisinin yoğun olduğunu söyledi. Çin´den ithal edilen bıçakların piyasada çok sayıda olduğunun altını çizen Kart, “Yerli malı bıçaklar hiç gelmiyor. Fakat ilgi ve alaka güzel. Kurbanlarını da bu şekilde daha sağlıklı bir şekilde kesiyorlar” dedi.

 

 FİYATLAR-2-5 TL ARASINDA DEĞİŞİYOR

Karakeçili’de Köylere Hizmet Götürme Birliği toplandı Karakeçili’de Köylere Hizmet Götürme Birliği toplandı

Bıçak bileme fiyatlarının 2-5 TL arasında değiştiğini ifade eden Kart, “Vatandaşlarımız şimdiden bayram öncesinde bıçaklarını biletmek için iş yerimize geliyorlar. Bunun yanı sıra bıçak satışlarımız da arttı. Fiyatlarının ucuz olmasından dolayı tercih edilen Çin malı bıçaklar çok kolay kırılır. Bu da kurban kesiminde tehlikeye neden olabiliyor. Kurban bıçakları özenle seçilmelidir. Kurbanımızın acı çekmeden kesilmesi için mutlaka bıçakların biletilmesi gerekir” ifadesinde bulundu.