BAŞKAN ALTINIŞIK SPORCULARLA BİRARAYA GELDİ

İYİ Parti Kırıkkale İl Başkanı Bülent Şükrü Altınışık ‘Amatör Spor Haftası´ kutlamaları kapsamında Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Sırrı Zengin ve Amatör Spor Kulübü temsilcileriyle bir araya geldi. Burada Federasyon Başkanı Sırrı Zengin spor kulüplerinin yaşadığı sıkıntılar hakkında İl Başkanı Altınışık´a bilgi verdi. ‘Amatör Spor Haftası´nı kutlayarak sözlerine başlayan İl Başkanı Altınışık, kendisinin de spor camiasının içerisinden geldiğini, spor ve sporcunun sorunlarını bildiğini söyledi. 

 

UYUŞTURUCU ALMIŞ BAŞINI GİDİYOR

İl Başkanı Altınışık, Kırıkkale´de amatör ve profesyonel kulüplerin çok ciddi sıkıntılarının olduğunu söyleyerek, “Bizzat yaşamış biriyim. Spor parayla yapılabilen bir sektör. Para kazanan değil para harcanan bir sektör. Spor reklamdan ziyade gelecek nesille ve yeni yetişecek nesille bir yatırımdır. Bunun için bizlerde çocuklarımızın geleceği için çalışırız. Ancak uyuşturucu almış başını gidiyor. Alkol almış başını gidiyor. Bunun için çocuklarımızı spora yönlendirelim”

 

KESKİN´E STADYUM KAZANDIRDIK

Keskin´de bir dönem Belediye Başkanlığı görevinde bulunduğunu dile getiren Altınışık, “Keskin´e bir stadyum kazandırdık. Her şeyin futbol olmadığını düşünerek bir de 1500 kişilik kapalı spor salonu yaptık. Bunu da İl Özel İdaresi´ne yaptırdık. Demiştik ki bir yerde futbol var ama bir yerde de basketbol olsun, voleybol olsun, güreş olsun, hentbol olsun, folklor olsun istedik. Her dalda hocalarımız olsun, onların yardımcıları olsun istedik. Bunu da yaptık ve bir çok dalda sporu hayata geçirdik”

 

SPOR SALONLARININ KAPILARINA KİLİT VURULDU

Kendi döneminde yaptırmış olduğu Keskin Kapalı Spor Salonu´nun şuanda kapalı olduğunu ve kapılarına kilit vurulduğunu söyleyen Altınışık, “Kırıkkaleli yetkililerimiz bir araya gelerek Keskin Kapalı Spor Salonu´nu açarak gençlerimizin spor yapmalarını sağlayacak. İçerisinde saunası olan, hamamı olan bir tesis. Bende sizlerin içerisinden geldim. Bunun için sporun her dalında hepimiz birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız”

 

SORUNLARINIZI HER PLATFORMDA DİLE GETİRECEĞİZ

İYİ Parti Kırıkkale İl Başkanı olarak sporun sorunlarını her platformda dile getireceğini vurgulayan Altınışık, “Ben bu sorunları dile getirirken, birilerini de rahatsız edeceğim. Onlarda rahatsız olsunlar ki sizi çağırsınlar. Ben buraya spor camiasına sahip çıkılmaya geldim. Asfalt yapabilirsiniz, binalar yapabilirsiniz, ağaçlar dikebilirsiniz ama onları kullanacak akıllı, zeki, çevik, ahlaklı bir nesil yoksa sizin yaptıklarınızın hiçbir anlamı yok. Önemli olan sizden sonra gelen neslin daha iyisini yapabilme kabiliyetinde olmasıdır”

 

SPORLA İLGİLENEN ÇOCUKLARIMIZIN KÖTÜ ALIŞKANLIKLARI YOK

Sigara içme oranının yüzde 100 olduğunu fakat spor camiasında bu sayının yüzde 5´lere kadar düştüğünü ifade eden Altınışık, “Sporla ilgilenen çocuk sigara içmiyor, alkol almıyor. Sporla ilgilenen çocuklarımız daha sağlıklıdır. Bize imamda lazım, uçak projesi çizebilen çocuklarda lazım. Bir ilde 11 tane İmam Hatip Lisesi bir tane de düz Lise olmamalı. Bir ilde 11 tane İmam Hatip Lisesi varsa 11 tane de düz Lise olmalıdır. Fen Liseleri de olmalı”

 

BAŞKAN ALTINIŞIK ÇAĞRIDA BULUNDU

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı´ya seslenen Altınışık, “Kırıkkale gençliği için neler yapıyorsun? Bu spor kulüplerine neden sahip çıkmıyorsunuz? Buradan Kırıkkale Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi´ye sesleniyorum. Sen İl Milli Eğitim Müdürüsün. Bu gençlik için ve gençlerimizin spora yönlendirme de ne katkı sağlıyorsun? Buradan yeni gelen Valimize sesleniyorum. Bu gençliğe sahip çıkın”

 

SPOR KULÜPLERİNE NEDEN SAHİP ÇIKILMIYOR?

“3 tane Milletvekiline sesleniyorum. Bu spor kulüplerine neden sahip çıkılmıyor? Bakın İl Başkanları, Milletvekilleri ara sıra Kırıkkale´ye maça geliyorlar. İlla futbola mı gelmeleri lazım. Bu konudan başka spor yok mu? Basketbol, tenis, yüzme, hentbol gibi spor dalları bir spor dalı değil mi? 3 tane Milletvekilimiz var birisi de TBMM´nde spor camiası ile ilgili konuşma yapmadı. Sizler sahip çıkmayacaksanız spora kim sahip çıkacak?”

 

GÜCÜMÜN YETTİĞİ KADAR YANINIZDAYIM

“Sizlerin çektiği tüm sıkıntıları biliyorum. Keşke tüm sıkıntılarınızı çözecek imkanım olsa, çözsem. Bülent Altınışık olarak 24 saat telefonum açık. Gücümün yettiği kadar maddi, gücümün sınırları dışında da manevi destek verebilirim. Birileri bir şey söyler birileri de onu kulak ardı eder. Ben bir şey söylediğim zaman benim lafımı kulak ardı edecek olan adamı perişan ederim. Ben bir lafı söyler bir hafta beklerim. Baktım cevap gelmiyorsa biraz daha ağırlaştırırım. Ben kavgayı seven adam değilim ama hep siyasi hayatımda kavgayla geçti. Kavgam hep hizmet için toplum için oldu. Sizin içinde her türlü kavgayı ederim. Sporu bilen bir kardeşiniz var. Bunu bilin. 24 saat emrinizdeyim”

 

YETER ARTIK

Kırıkkale Belediyesi´nin spor camiasına ve gençlere sahip çıkması gerektiğini belirten Altırışık, “Yeter artık. Bu beton zihniyetini bıraksınlar artık. Bu betonlar bizim neslimizi kurtarmaz. Benimde Kırıkkale´de torunum var. Ben torunumun geleceğinden endişe duymak istemiyorum. Kırıkkale sokaklarında benim kızım var. Bu sokaklarda rahat gezmesini istiyorum. Uyuşturucu çekmiş çocuklarla, bali çeken çocuklarla karşılaşmalarını istemiyorum”

Sungur’dan Kırıkkalegücü maçına davet Sungur’dan Kırıkkalegücü maçına davet

 

ELİNİZİ TAŞIN ALTINA KOYUN

Son olarak Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu´na yeni görevinde başarılar dileyen Altınışık, “Sayın Valimiz Tekbıyıkoğlu´ndan isteğimiz ve ricamız Kırıkkale´de spor camiasını bir araya getirsin ve sıkıntılarını dinlesin. Herkes üzerine düşen görevi yapsın. Kırıkkale Belediyesi de elini taşın altına koysun. Gençlerimiz spor yaparken en güzel kıyafetlerle sahada top koştururlarsa daha farklı olur. Bugün zaman ayırım geldiğiniz için teşekkür ederim” diye konuştu.

 

SPOR VE SPORCUYA DESTEK VERİN

Katılımlarından dolayı İYİ Parti Kırıkkale İl Başkanı Bülent Şükrü Altınışık´a teşekkür eden Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Sırrı Zengin, spor ve sporcuya büyük destekler verilmesi gerektiğini belirterek, “Bizim birinci sorunumuz uyuşturucu sorunudur. Uyuşturucunun girmediği sokak girmediği cadde yok. Uyuşturucudan kurtulmamızın tek dalı spor dalıdır. Bunun için gençlerimizi spora yönlendirip, kötü alışkanlıklardan kurtarmamız gerekiyor. Biz artık sizden bir şey istemiyoruz. Bize destek verin biz size yardım edelim diyoruz”

 

NEDEN GENÇLERİMİZE YARDIM ELİ UZATILMIYOR?

Kamu, kurum ve kuruluşlarının acilen spor kulüpleri kurması gerektiğinin altını çizen Başkan Zengin, “Çevre illerimizin belediyeleri spor ve sporcuya destek verirken neden Kırıkkale´mize yardım yapılmıyor? Neden bu gençlerimize yardım eli uzatılmıyor? Biz biran önce sporcularımıza yardım edilmesini bekliyoruz” dedi. Toplantıya katılan spor kulüpleri ise sporcuların istek ve taleplerini Başkan Altınışık´a ilettiler. Haber: Kenan Kuzucu