GECE EMZİRMELERİ MUTLAKA YAPILMALI

Ağırtaş, açıklamasına şu ifadelere yer verdi, “Bebeğinize en iyi armağan anne sütüdür. Bebeğin vücut ve ruh sağlığı için en uygun besin annenin kendi sütüdür. Her canlı gibi insanlara da yavrusunu doğumdan sonra emzirmelidir. Emzirme doğumdan sonra ilk yarım saat içinde başlanmalıdır. Emzirmeye ne kadar erken başlanır ise süt üretimi o kadar çok ve uzun süreli olmaktadır.  Sütün bol ve uzun süre gelebilmesi için sık sık ve bebek her istediğinde emzirilmelidir. Gece emzirmeleri mutlaka yapılmalıdır.

KIRIKKALE’DE BUGÜN HANGİ ECZANELER NÖBETÇİ 17 NİSAN 2024 KIRIKKALE’DE BUGÜN HANGİ ECZANELER NÖBETÇİ 17 NİSAN 2024

HER YERDE KULLANIMA HAZIRDIR

“Bebekler ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslenmeli, 6 aylık olunca ek gıdalara başlanmalı, emzirmeyi ise 2 yıl veya daha uzun süre devam edilmelidir. Anne sütü bebeklerin ilk 6 ay boyunca beslenmesi için en ideal besindir. Hiçbir yiyecek ve içecek anne sütünden üstün değildir. Lüzumsuz yere başlanan ek gıdalar nedeni ile bebekler kısa sürede anne sütünü bırakırlar. Anne sütü bebekleri enfeksiyonlara karşı korur. Anne sütü ile beslenen bebeklerde alerjik hastalıklar, zatürre, ishal daha az görülür. Anne sütü bebeğin ilk aşısıdır. Anne sütü kolay sindirilir. Her zaman ve her yerde kullanıma hazırdır. Temiz ve uygun ısıdadır.

KOYU RENKLİ KISIM TAMAMEN GİRMELİ

Uygun emzirme için anne en rahat pozisyonu seçmelidir. Bebeğin başı ve vücudu tam alarak anneye dönük olmalıdır. Emzirirken bebeğin ağız içerisine hem meme başı, hem meme başının çevresindeki koyu renkli kısım tamamen girmelidir, sadece meme ucunun emilmesi ile yeterli süt bebeğin ağzına gelmediği gibi, zamanla meme ucunda ağrı ve çatlaklar oluşur. Her emzirmede her iki meme birlikte kullanılmalıdır.”

BEBEK DOSTU KIRIKKALE

2014 yılı itibari ile ilimiz altın bebek dostu il unvanını kazanmıştır. İlimizde 90 Aile Sağlığı Birimimiz, Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi, Kırıkkale Tıp Fakültesi Hastanesi ve Özel Yaşam Hastanesi Bebek Dostu unvanı almış olup, anne ve anne adaylarına eğitimli görevliler tarafından emzirme danışmanlığı yapılmaktadır. Ülke genelindeki COVID-19 Pandemisi nedeniyle hizmet içi eğitimlerimiz uzaktan devam etmekte olup, güncel bilgiler doğrultusunda anne ve anne adaylarımız emzirme konularında bilgilendirilmektedir” dedi.

Haber: Ahmet Ünal